وزير كشور در كرج: البرز مي‌تواند در بخش توليد همراه با ماليات به استان نمونه كشور تبدیل شود

وزير كشور در كرج:  البرز مي‌تواند در بخش توليد همراه  با ماليات به استان نمونه كشور تبدیل شود

وزيركشور با تأكيد بر اينكه البرز مي‌تواند در بخش توليد همراه با ماليات گام‌هاي بلندي بردارد و به استاني نمونه و پيشتاز در كشور بدل شود، گفت: به عنوان وزير كشور اختيارات كامل به استاندار البرز خواهم داد.
عبدالرضا رحماني فضلي در نشست شوراي آموزش و پرورش استان البرز كه با حضور نماينده ولي فقيه در استان، استاندار، نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي، فرمانداران و جمعي از مديران در محل استانداري البرز در كرج برگزار شد، افزود: يقين دارم استاندار البرز نيز با توجه به توانايي‌اش در مديريت استان‌هاي كشور از عهده اين مهم
به خوبي برآید.
وي با اشاره به اينكه 13 استان كشور توانسته‌اند با ايده‌هاي تازه و نو بودجه منهاي نفت پيشنهاد دهند، گفت: در تعدادي از استان‌ها ظرف 2 سال اخير 60 هزار ميليارد تفاهمنامه منعقد شده در حالي كه برخي استان‌ها عملكرد خوبي
در اين بخش ندارند.
وزير كشور با اشاره به كاهش قيمت نفت تا مرز 45 دلار و كاهش بودجه كشور تصریح کرد: گرچه اين اتفاق رخ داده اما بايد از آن به عنوان يك فرصت استفاده كنيم و با تغيير باورها و رويكردها به مردم اعتماد كنيم. وي با يادآوري اينكه تبليغات و اخذ ماليات 2 راهكار اساسي براي توليد سرمايه در استان است و بايد به اين مهم توجه شود، افزود: به عنوان مديران استان بايد توليد فكر، خلاقيت و انديشه داشته باشيد و بتوانيد از توليد، ماليات و عوارض بگيريد.
وزير كشور همچنین نيروي انساني را به عنوان بزرگترين سرمايه هر كشور مستلزم نگاه ويژه دانست و تأكيد كرد: دولت در تنگناي مالي قرار دارد و تكيه به بودجه‌هاي دولتي نمي‌تواند جوابگو باشد، همانگونه كه در طول 7 سال اخير به بودجه دولت تكيه شد و نتيجه‌اي جز ناكارآمدي سيستم اجرا و توليد به دنبال نداشت.
رحماني فضلي ادامه داد: با توجه به منويات مقام معظم رهبري درباره اجراي اقتصاد مقاومتي و تأكيد رئيس جمهوري، تاكنون 2 لايحه در اين زمينه ارائه شده است تا بتوانيم بستر تحقق اقتصاد مقاومتي را فراهم كنيم.

وزیر کشور تصريح كرد: شرايطي كه امروز در آن قرار داريم به گذشته و بي‌توجهي به ظرفيت‌ها، خلاقيت و نوآوري مديران ما برمي‌گردد كه نبود تعادل و توازن را در پي داشته است.
وي افزود: گسترش شهرهاي بزرگ، مراكز استان‌ها و حاشيه نشيني، توزيع ناعادلانه منابع، ايجاد شكاف‌ها و غيره نيز از آثار اين بي‌تدبيري‌ها در طول‌ سال‌هاي گذشته است.
رحماني فضلي با بيان اينكه مشاركت مردم مهمترين اصل در تحقق اهداف كلان كشور به‌شمار مي‌رود، گفت: مشاركت در شوراها اصلي اساسي است و بايد با به كارگرفتن مشاركت مردم و تكميل تجهيزات و امكانات، منابع آموزش و پرورش را تقويت كنيم. وي افزود: براي اين كار نياز به نگاه واقع‌بينانه داريم و نبايد در چارچوب‌ها، لفاظي‌ها و تشريفات باقي بمانيم بلكه نيازمند تحليل و رسيدن به عمق مسأله هستيم. وزير كشور با بيان اينكه مشاركت سياسي كشور مطلوب و در اين بخش گام‌هاي خوبي برداشته شده است، اظهار داشت: اين نشان مي‌دهد شاهد رشد و بالندگي در مشاركت سياسي مردم بوده ايم اما بايد ببينيم آيا در بخش‌هاي اقتصادي، نقدينگي و. .. نيز شاهد اين افزايش مشاركت مردم خواهيم بود. وي تأكيد كرد: بايد شرايطي به‌وجود آوريم تا با جلب اعتماد مردم بخشي از امور را به آنان بسپاريم و براي مردم سود و منفعت قائل شويم.
بودجه دولتي نياز تعليم و تربيت كشور را تأمين نمي‌كند
وزير آموزش و پرورش نیز با اشاره به گستردگي فعاليت‌هاي آموزشي در كشور در این نشست گفت: تنها با تخصيص بودجه دولتي نمي‌توانيم نيازهاي آموزش و پرورش را تأمين كنيم.
علي اصغر فاني افزود: در آغاز سال تحصيلي جاري با برنامه‌ريزي مناسب توانستيم بسترها را براي عرصه تعليم و تربيت كشور فراهم كنيم، هرچند يكي از دغدغه‌هاي اين وزارتخانه كمبود مراكز آموزشي در محدوده مسكن مهر كشور است و تاكنون فضاي آموزشي مورد نياز اين بخش تأمين نشده است. وی با اشاره به اينكه فشارهاي مالي زيادي به وزارت آموزش و پرورش وارد شده است، گفت: وزارت آموزش و پرورش لايحه‌اي به مجلس ارسال كرده كه بر اساس آن، انبوه سازان موظف هستند در كنار ساخت مجتمع‌هاي مسكوني، نسبت به ساخت مدرسه نيز
اقدام كنند.
فاني اظهار داشت: امسال سهم آموزش و پرورش از كل بودجه دولت حدود يك درصد نسبت به سال گذشته افزايش نشان مي‌دهد كه اميدواريم تبصره‌ها و احكامي كه در بودجه سال 94 توسط دولت به مجلس پيشنهاد شده، مورد تصويب قرار گيرد. مديركل آموزش و پرورش البرز نيز در اين جلسه، تراكم دانش‌آموزان در اين استان را بسيار بالاتر از متوسط كشوري دانست و گفت: در مقطع ابتدايي در هر كلاس 8 نفر بيشتر از متوسط سرانه كشوري، در متوسطه اول 7 نفر، متوسطه دوم 5 نفر و در فني وحرفه‌اي 3 نفر بيشتراز سرانه كشوري است.
خسرو ساكي افزود: در مسكن مهر استان 163مدرسه با بيش از یک هزار و 900 كلاس كمبود داريم كه اين امر براساس پيش‌بيني 2 نوبته بودن كلاس‌ها در نظر گرفته شده كه اگر در شيفت يك‌نوبته محاسبه شود، چشم‌انداز بسيار دشوارتر از اينهاست. وي تصریح کرد: اين درحالي است كه براساس ارزيابي تخصصي، 84مدرسه استان بايد تخريب و نوسازي شود و به‌طور كلي با كمبود بيش از 700 مدرسه دراستان روبه‌رو هستيم. مدیرکل آموزش و پرورش البرز افزود: به دليل كمبود اعتبار 23 پروژه استاني و24پروژه ملي ناتمام در بخش آموزش و پرورش استان ناتمام مانده است. ساکی گفت: درحوزه پرورشي 25سانتيمتر فضا به ازاي هر دانش‌آموز داريم در حالي كه ميانگين كشور 400 سانتيمتر است. وي افزود: در حوزه تربيتي نيز اين شاخص 50سانتيمتر به ازاي هر دانش‌آموز فضا در كشور داريم كه اين فضا در استان