وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي خبر داد کمبود ها و محرومیت های البرز در حوزه بهداشت و درمان

ميزان فقر امكانات بهداشتي و درماني در البرز در حدي است كه مي‌توان اين استان را نماد محروميت و بي‌عدالتي در حوزه بهداشت و درمان قلمداد كرد.
به گزارش ایرنا دكتر سيد حسن قاضي‌زاده هاشمي، وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي كه به‌منظور بررسي روند اجراي طرح «تحول نظام سلامت» به كرج مركز استان البرز سفر كرده بود با بیان این مطلب پس از بازديد از چند بيمارستان در اين كلانشهر در نشستي تأكيد كرد: وضع اين بيمارستان ها آنچنان تأسف بار است كه گرچه از استان سيستان و بلوچستان به عنوان نماد محروميت در حوزه بهداشت و درمان ياد مي‌شود، اما وضع استان البرز حتي از اين استان هم نامناسب‌تر از است.
وي گفت: با وجود اين كمبودها و مشكلات، با اجراي طرح «تحول نظام سلامت» فعاليت‌هاي خوبي در اين حوزه صورت گرفته است اما كمبودهاي بهداشتي درماني البرز چشمگير است و مردم استان را رنج مي‌دهد.
وي براي جبران بخشي از اين كمبودها، ساخت 3 بيمارستان 800 تختخوابي در البرز را مورد تأكيد قرار داد و افزود: با توجه به موقعيت ويژه البرز تلاش مي‌شود در حوزه بهداشت و درمان مساعدت‌ها و تسهيلات ويژه‌اي براي استان در نظر گرفته شود.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به اينكه نيازهاي مطرح شده البرز بايد به نوعي اجابت شود، از نمايندگان مردم استان در مجلس شوراي اسلامی خواست با دعوت از معاون برنامه‌ريزي رئيس جمهوري، وي را در جريان وضع درماني اين استان قرار دهند.
دكتر هاشمي همچنين به حساسيت سرمايه‌گذاري بخش خصوصي در حوزه بهداشت و درمان استان البرز اشاره كرد و گفت: واقعيت اين است كه زيرساخت‌هاي البرز مناسب نيست و برخلاف ظاهر خوش آب و رنگ استان، مردم آن به شدت فقير هستند، بنابراين بايد براي حضور بخش خصوصي در حوزه بهداشت و درمان احتياط لازم صورت گيرد، زيرا ممكن است در آينده به مردم آسيب برسد.
وي معتقد است که فعال شدن بخش خصوصي بدون برنامه‌ريزي در استان البرز، به‌طور قطع به قشر كم درآمد استان آسيب وارد خواهد كرد و از اين رو بايد گسترش بخش‌هاي دولتي را در اولويت قرار داد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: البته براي رفع كمبودهاي بخش‌هاي دولتي مي‌توان از سرمايه‌هاي بخش خصوصي بهره گرفت و با توجه به اينكه سرمايه‌گذاران متعددي در اين بخش ورود خواهند كرد، بنابراين بايد براي ترغيب بخش خصوصي به مشاركت در توسعه بخش هاي دولتي برنامه‌ريزي جامع و مناسبي صورت گيرد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي البرز نيز در اين نشست ضمن برشمردن برخي كمبود‌هاي اين استان در بخش بهداشت و درمان گفت: هم اكنون البرز 3 ميليون نفري داراي 950 تخت بيمارستاني است، در حالي كه اين استان به 3 هزار و 500 تخت نياز دارد.
دكتر حميد درفشي افزود: به عنوان نمونه نياز استان در بخش روانپزشكي 194 تخت است كه فقط 6 تخت وجود دارد، در بخش مسموميت نيز 45 تخت مورد نياز است كه متأسفانه آمار آن صفر است، كمبود 14 پايگاه اورژانس شهري و 60 آمبولانس هم از ديگر نيازهاي ضروري استان البرز است.
وي تأكيد كرد: اين كمبودهاي بهداشتي و درماني در حالي است كه جمعيت 4 زندان در كرج و بار درماني بيش از 200 هزار تبعه خارجي نيز كه اعتباري براي آن در نظر گرفته نشده است نيز بر دوش بخش بهداشت و درمان استان البرز سنگيني مي‌كند.
گفتنی است، در اين نشست چند معاون وزير، استاندار البرز، نمايندگان مردم استان در مجلس شوراي اسلامي و اعضاي هيأت رئيسه دانشگاه علوم پزشكي البرز حضور داشتند.