سخنگوی دولت در مراسمی از استانداري البرز بخاطر برداشتن گام علمي، حركت منسجم در جهت سرمايه‌گذاري و دستيابي به اهداف سند چشم‌انداز و برنامه پنجم و همچنين راهبردهاي اقتصاد مقاومتي، تشكر و قدرداني کرد.
دكتر محمدباقر نوبخت در مراسم گشايش همايش «فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري برد – برد» در تالار شهيدان‌نژاد فلاح كرج و با تأکید براينكه دولت از تمامي سرمايه‌گذاران استقبال مي‌كند، انگيزه حضور خود در اين همايش را توجه به بحث سرمايه‌گذاري كه مسئله‌اي ملي است، عنوان كرد.
وي در اين همايش كه با حضور چند وزير و معاون وزير، استانداران، سفيران برخی كشورها، سرمايه‌گذاران و جمع زيادي از مديران برگزار شد، افزود: دولت تدبير و اميد با 22ميليارد دلار از محل صندوق توسعه ملي به استقبال سرمايه‌گذاران مي‌رود و اين صندوق بايد به همه طرح‌هاي سرمايه‌گذاري قابل توجيه تسهيلات ارزان قيمت اختصاص دهد.
معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌ جمهوري يادآور شد: دولت امسال بالغ بر 35 ميليارد دلار از منابع فاينانس سرمايه‌گذاري خواهد كرد و استان البرز نيز از اين رقم سهم مي‌برد.
وي تأکید كرد: سياست كلي دولت آن است كه توسعه اقتصادي با مشاركت آحاد مردم و در بخش خصوصي انجام شود.
نوبخت با بيان اينكه حضور سفير اسلاوي و اندونزي در همايش فرصت‌هاي «برد – برد» حاوي پيام است، گفت: اهداف كلان نظام جمهوري اسلامي ايران در افق 1404 ايستادن در جايگاه نخست علم و فناوري است.
سخنگوي دولت افزود: رشد اقتصادي در 2 برنامه چهارم و پنجم توسعه موانعي را ايجاد كرد اما دولت جمهوري اسلامي ايران مصمم است كه در سال 93 و برنامه چهارم و پنجم، اقتصاد ايران را با برنامه‌ريزي و بودجه 93 از ركود خارج و به سمت رشد مثبت اقتصادي پيش ببرد.
البرز سهم بزرگي در اقتصاد ناخالص داخلي دارد
مشاور رئيس جمهوري و دبير شوراي هماهنگي مناطق آزاد كشور نيز در اين همايش گفت: بايد ظرفيت‌هاي البرز را فرا جغرافيايي ببینيم چرا كه اين استان سهم بزرگي در اقتصاد ناخالص داخلي دارد.
اكبر تركان تأکید كرد: استان البرز از نظر مساحت جغرافيايي يك قطعه است ولي از نظر خلق ثروت سهم بزرگي دارد، اين استان حتي در درآمد سرانه قابل مقايسه با ساير استان‌ها نيست و رتبه بالاي درآمد سرانه نيز متعلق به البرز است.
وي تصريح كرد: اين منطقه علاوه بر ظرفيت‌هاي اقتصادي، داراي منابع انساني متخصص نيز هست و به عنوان قطب صاحب سرمايه برخوردار از بهترين ظرفيت تخصصي است.
تركان خاطرنشان كرد: اقتصاد البرز توانمند است و به صورت مستقل از تهران بايد به همه اقتصادهاي بزرگ متصل شود.
وي افزود: با اين ابتكار استاندار البرز، فرودگاه پيام اين استان، به غير از جمعيت 2ميليون و 500 هزار نفري شهريار، رباط كريم و اسلامشهر، در حمل و نقل هوايي، ظرفيت جابه‌جايي 4 ميليون نفر جمعيت را نيز دارد.
مشاور رئيس جمهوري و دبير شوراي هماهنگي مناطق آزاد كشور افزود: جنبه‌هاي عملياتي فرودگاه پيام هم اكنون در وزارت راه و شهرسازی در حال بررسي است و اين استان بايد به ساير اقتصادهاي بزرگ متصل شود.
وي با اشاره به منطقه آزاد تجاري پيام كرج گفت: فرودگاه و منطقه ويژه اقتصادي پيام از اين ظرفيت برخوردار است كه به قطب صنايع بسته بندي، بسته‌بندي وارداتي و مركز مصنوعات الكترونيكي صوتي و تصويري و مخابراتي تبديل شود.
تركان افزود: براي اجراي برخي از سياست‌ها توسعه‌اي نياز است در مرحله نخست در يك قطعه‌اي از جغرافيا طرح‌ها آزموده شود و بعد از آن به ساير نقاط تعميم يابد.
مشاور رئيس جمهوري و دبير شوراي هماهنگي مناطق آزاد كشور بيان كرد: 7 منطقه آزاد با 7 اقليم و جغرافياي متفاوت در كشور وجود دارد كه عبارتند از چابهار، قشم، كيش، انزلي و ارس و تاكنون 63 منطقه به تصويب رسيده است و از تعداد 23 منطقه راه‌اندازي شده و مأموريت اين 23 منطقه آزاد تجاري توسعه فضاي كسب و كار است.
تركان بيان كرد: كشور ما از نظر فضاي كسب و كار شرايط مطلوبي ندارد و براي اينكه فضاي كسب و كار در ايران آسان شود، منطقه ويژه گمرگي پيام بهبودي بر اين شرايط خواهد بود.
البرز مستعد تبديل شدن به قطب مبادلات تجاري در كشور
معاون برنامه‌ريزي وزير صنعت، معدن و تجارت نيز در اين همايش گفت: استان البرز با ظرفيت‌هاي ويژه‌اي كه دارد مستعد تبديل شدن به قطب مبادلات تجاري و بهره‌مندي از امكانات زير ساختي در كشور است.
حسين ايويي مهريزي به ظرفيت‌هاي استان البرز اشاره كرد و گفت: استان البرز به جهت همجواري با پايتخت، وجود زيرساخت‌هاي راهي، شبكه حمل و نقل، تركيب جمعيتي، استقرار مراكز آموزش عالي و تحقيقاتي، فرصت ويژه‌اي براي شكوفايي صنايع دارد.
وي، ايجاد قطب مبادلات تجاري البرز به‌منظور بهره‌مندي از امكانات زيرساختي و همچنين هماهنگي روابط تجاري با كشورهاي هدف و مستعد را به عنوان پيشنهاد مطرح كرد.
ايويي مهريزي به نقش سرمايه‌گذاري در توسعه اقتصادي كشور اشاره كرد و افزود: دستيابي به رشد اقتصادي از دغدغه‌هاي دولتمردان و حاكميت است و در اين ميان سرمايه‌گذاران از مهمترين مؤلفه‌ها براي دستيابي به اين هدف مهم محسوب مي‌شوند.
وي تأکید كرد: تجارت كشورهاي موفق نشان داده كه براي دستيابي به رشد و توسعه اقتصادي، به كارگيري و مشاركت سرمايه‌گذاران و ورود بخش خصوصي يك اصل اساسي است.
معاون برنامه‌ريزي وزير صنعت، معدن و تجارت، بسته بودن اقتصاد، نوسانات ارزي، وابستگي درآمدي به نفت، سياست‌هاي تجاري ناكارآمد و به خصوص توزيع نامناسب سرمايه را از جمله عوامل مخرب در توسعه اقتصادي برشمرد.
ايويي مهريزي يادآور شد: در كنار سرمايه فيزيكي، منابع انساني، اجتماعي، علمي و فرهنگي نيز تكميل‌كننده توسعه اقتصادي هستند.
وي، بهبود فضاي كسب و كار، اصلاح قوانين و مقررات، توسعه زير ساخت‌هاي اقتصادي، اتخاذ سياست‌هاي تشويقي، تقويت نظام اقتصادي كشور، حمايت از سرمايه‌گذاران خارجي، ايجاد فضاي رقابتي، ايجاد هماهنگي سياست‌هاي پولي، تسهيل دربودجه و… را از الزامات سرمايه‌گذاري براي توسعه ذكر كرد.
اقتصاد و فرهنگ دو بال توسعه هستند
نماينده ولي فقيه در استان البرز و امام جمعه كرج نيز در اين همايش گفت: شعار اقتصاد، فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي، لفظ نيست بلكه با عزمي جهادي مي‌توان اين شعار را به منصه ظهور رساند.
حجت الاسلام و المسلمين حسيني همداني افزود: شعار امسال مقام معظم رهبري در بازديد از گروه صنعتي مپنا، نمود پيدا كرد و بيانگر اين است كه اين شعار هميشگي ماست و شعار مقطعي نيست.
وي تأکید كرد: اقتصاد و فرهنگ دو ركن و بال توسعه كشور هستند و اساس اين كار مربوط به كل كشور است و توجه به اين 2ركن آينده درخشان مملكت را در معادلات جهاني رقم خواهد زد.
امام جمعه كرج تصريح كرد: چاره و اساس اقتصاد داخلي ما مديريت جهادي است و مديريت جهادي با اصل ايثار، از خود گذشتگي، دين‌باوري، ابتكار، خلاقيت و جلوگيري از اسراف و هدر رفت بيت المال محقق مي‌شود.
وي خاطرنشان كرد: نبود نگاه كارشناسانه در مديريت اقتصاد كشور، به اين معناست كه گاهي اوقات ديده مي‌شود مسئولان سليقه‌اي عمل مي‌كنند و به اقتصاد دانش بنيان كمتر توجه دارند.
حسيني همداني با بيان اينكه اقتصاد دانش بنيان براي مديريت اقتصاد ما يك نقشه راه است و با توجه به نقاط قوت و ضعف ما بايد ترسيم شود، افزود: اقتصاد دانش بنيان مزيت‌هاي بسياري دارد و دانش و دانايي جايگزين سرمايه فيزيكي مي‌شود و اين سرمايه امكان تحريم ندارد چون نه فيزيكي است و نه وارداتي، بلكه بومي است.
امام جمعه كرج گفت: استان البرز به دليل نزديكي به پايتخت و ظرفيت منابع و جغرافيايي ويژه و پراهميت است و اميد است اين طرح‌ها و فعاليت‌ها از جهات مختلف مطالعه شود حتي اگر تا زمان رسيدن به مطلوب زمانبر باشد.
فرصت‌هاي «برد ـ برد» حلقه واسط بين سرمايه‌گذاران و صاحبان ايده
استاندار البرز نيز در اين همايش فرصت‌هاي برد برد را حلقه واسط بين سرمايه‌گذاران و صاحبان ايده‌هاي نو دانست و تشكيل سند توسعه صنعتي را تكميل‌كننده اين مهم ازريابي كرد.
سيدطاهرطاهري اظهار داشت: خداوند را شاكرم كه در اين جمع بزرگ دولتمردان، سرمايه گذاران، ايده پردازان و كار آفرينان حضور دارم و بسيار خوشحالم كه اين همايش در راستاي تحقق فرمايشات مقام معظم رهبري درباره اقتصاد مقاومتي در حال برگزاري است.
وي افزود: معتقدم مهمترين سرآغاز مقدمه براي تحقق فرمايشات معظم له و نيز رفع دغدغه‌هاي رئيس‌جمهور درباره بهبود فضاي كسب و كار برگزاري چنين همايش‌ها و عمل به نتايج آن است.
طاهري گفت: امروز استان البرز بر خود مي‌بالد كه شاهد چنين همايش بي‌نظيري همراه با استقبال سرمايه‌گذاري توسط سرمايه‌گذاران در طول تاريخ است.
استاندار با تأکید بر توسعه متوازن افزود: صاحبنظران اقتصادي دستيابي به رشدي موزون و توسعه‌اي پايدار را كليد حل مشكلات اقتصادي و اجتماعي مي‌دانند.
وي ادامه داد: در واقع دستيابي به عدالت اجتماعي و افزايش سطح در آمد و رفاه و رضايت‌مندي و به‌طور كلي تحقق همه آرزوها و آمال بشري به نوعي به شاخص‌هاي توسعه اقتصادي مربوط مي‌شود بنابراين دغدغه‌هاي مقام معظم رهبري درباره تحقق حماسه اقتصادي حاكي از درايت والاي ايشان است.
وي خاطرنشان كرد: در فرآيند توسعه اقتصادي و اجتماعي، مقوله سرمايه‌گذاري واجد اهميت بنيادي است و در حقيقت سرمايه‌گذاري را بايد پيش شرط توليد و به عبارت صحيح تر، شرط لازم دانست.
استاندار افزود: افزايش نيروهاي مولد جامعه كه منجر به افزايش توليد، توسعه اقتصادي، اشتغال كامل و به ويژه ارتقاي سطح درآمدها مي‌شود، بدون سرمايه‌گذاري داخلي و خارجي و به كارگيري سرمايه در فعاليت‌هاي مختلف اقتصادي ممكن نيست و به آرمان‌هايي دست نيافتي تبديل مي‌شوند.
طاهري گفت: با توجه به موارد اشاره شده، بررسي و تعيين اولويت‌ها و راهبردهاي سرمايه‌گذار استان كه بتواند به عنوان يك راهنما و دليل نيرومند عمل كرده و نيازهاي اطلاعات سرمايه‌گذاران را به نحو مطلوب تأمين كند، ضروري است چون سرمايه‌گذاران براي مديريت بهينه سرمايه‌گذاري خود و كسب سود بيشتر و دست زدن به حداقل ريسك و در واقع گزينش مناسب‌ترين حيطه‌ها و زمينه‌هاي فعاليتي نياز به شناخت كامل بازار سرمايه استان از يك سو و تضمين امنيت سرمايه‌گذاري همراه با اعمال حمايت‌هاي همه جانبه از سوي ديگر دارند.
انعقاد بيش از يك هزار تفاهمنامه در طرح «برد ـ برد»
معاون عمراني استاندار البرز و دبير همايش فرصت‌هاي «برد ـ برد» نيز از انعقاد بيش از يك هزار تفاهمنامه در فراخوان اين طرح خبر داد و گفت: اين رويداد مهم، بهاري اقتصادي را در ارديبهشت 93 براي البرز رقم زده است.
مجيد سريزدي تأکید كرد: استان البرز پيشقراول در اجراي منويات مقام معظم رهبري و در امتداد شعار سال و در راستاي تحقق شعار فرهنگ و اقتصاد با عزم ملي و مديريت جهادي است. وي با اشاره به پيشينه اين طرح ملي در حوزه اقتصادي افزود: طرح فرصت‌هاي برد – برد در زمستان 92 با اعلام فراخوان و دعوت از تمامي سرمايه گذاران، صاحبان ايده‌هاي نو، كار خود را آغاز كرد.
وي گفت: در اين بازه زماني 2 هزار طرح با 15 هزار ميليارد تومان سرمايه به ثبت رسيد و تا كنون يك هزار تفاهمنامه مشترك با سرمايه‌گذاران تنظيم و امضاد شده است. سريزدي بيان كرد: اين رويكرد در سال 93 با نامگذاري سال مزين به «اقتصاد و فرهنگ» شوك مثبت اقتصادي را در شرايط تحريم ها ايجاد خواهد كرد و ضمن توسعه سرزميني، توليد ثروت، ايجاد اشتغال، گردش بازار سرمايه و پل ارتباطي بين مردم و دولت و بالعكس خواهد بود.

این مطلب را به اشتراک بگذار
WeCreativez WhatsApp Support
ارسال متن آگهی در این قسمت
سلام وقت بخیر