نائب رئيس كميسيون بازرگاني اتاق بازرگاني البرز: صادرات غیرنفتي موتور محرکه رشد اقتصادی

نائب رئيس كميسيون بازرگاني اتاق بازرگاني البرز:  صادرات غیرنفتي موتور محرکه رشد اقتصادی

نگاه‌ها در توليد و صنعت را براي 2 دوره مختلف مي‌توان در نظر گرفت، يكي اقتصاد متكي بر نفت و ديگري اقتصاد گذر كرده از نفت، بنابراين در‌ سال هاي اخير به بركت تحريم‌ها توانستيم از اقتصاد نفتي گذر كنيم.
حسين طوسي رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان البرز با بیان این مطلب در همايش تجليل از واحدهاي نمونه صنعتي استان البرز در كرج افزود: گذر از اقتصاد نفتي اتفاق افتاده است و اميدواريم بعد از اين هم اجازه دهند اقتصاد را توليد‌كنندگان
اداره كنند.
وي افزود: امروز بعد از 3 سال با تلاش همكاران اتاق و همه صنعتگران و مديران استان به نقطه‌اي رسيديم كه براي ما اميدبخش است و توانستيم بين توليد، صنعت، مديريت دولتي و تشكل‌هاي بخش خصوصي استان حلقه تعامل را ايجاد كنيم.
طوسي خاطرنشان كرد: تشكل‌هاي بخش خصوصي، اهرم و لوازم توسعه كشورها هستند و ما در ايجاد اينگونه تشكل‌ها در رده كشورهاي توسعه يافته قرار نگرفته ايم و بايد در اين راه اهتمام بيشتري بورزيم.
رئيس اتاق بازرگاني استان البرز تأكيد كرد: بايد به تشكل‌ها اهميت دهيم و زمينه حضورشان را در برنامه ريزي‌هاي اقتصادي فراهم کنیم.
نائب رئيس كميسيون بازرگاني اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان البرز نیز در این همایش گفت: صادرات غيرنفتي، امروزه به عنوان يكي از مهمترين منابع درآمد ارزي و موتور رشد و توسعه اقتصادي در هر كشور است.
شادروز رفيعي تأكيد كرد: صادرات غيرنفتي كشور در بخش هاي صنعت، كشاورزي و خدمات بايد رشد چشمگيري داشته باشد تا كشور از حالت اقتصاد تك‌محصولي خارج شود.
وي افزود: صادرات در ميان كشورها به فرايند پيچيده‌اي تبديل شده كه نيازمند شناسايي توانمندي ها و اتخاذ سياست‌هاي بلند مدت و صحيحي است كه بتواند بازار خارجي را به‌طور دائم در دست داشته باشد، بنابراين بايد براي صادرات برنامه‌ريزي راهبردي كرد و آينده نگري داشت.
رفيعي ادامه داد: با روي كار آمدن دولت تدبير و اميد و با ظاهرشدن نشانه‌هاي بهبود در اقتصاد ايران اميدواريم شاهد رونق صادرات باشيم، البته بايد يادآور شويم روند رشد صادرات غيرنفتي به مطالعه هرچه بيشتر و عوامل متعددي بستگي دارد.
وی با اشاره به اينكه شايد بتوان تحقيقات و پژوهش را به عنوان موتور توسعه صادرات پس از رفع تحريم ها دانست، افزود: يكي از عواملي كه باعث شده كشور ما در رده كشورهاي در حال توسعه تعريف شود، پايين بودن سهم تحقيقات در GNP يا درصدي از ميزان سرمايه‌گذاري و هزينه سرانه تحقيقات در كشور است.
رفيعي گفت: از سوي ديگر موضوع پژوهش و تحقيقات، موضوعي مجزا از امور اجرايي كشور نيست، بنابراين باید در برنامه‌ريزي امور اجرايي به عنوان يكي از اجزا و شايد عاملي بنيادين مورد توجه قرار گيرد.
نائب رئيس كميسيون بازرگاني اتاق بازرگاني البرز خاطرنشان كرد: از عمده‌ترين فواید تحقيق و پژوهش در توليد محصولات صادراتي مي‌توان به افزايش كيفيت كالا، ايجاد بازارهاي جديد، كاهش قيمت تمام شده كالا با استفاده از فناوري روز، به كارگيري شيوه‌هاي نوين در صادرات در سايه استفاده از تجارت الكترونيك و البته مهمتر از همه، ايجاد ارزش افزوده در توليد محصولات و نهايتاً افزايش درآمد ارزي اشاره كرد.
رفيعي ابراز اميدواري كرد: با توجه به اهميت صادرات غيرنفتي اميد آن را داريم كه نكات فوق مورد بررسي و نتايج حاصله در سياستگذاري‌ها مورد توجه قرار گيرد.