معاون اول رئيس جمهوري در بازديد از پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي در کرج:   پژوهش باید در اولویت برنامه‌ها باشد

اگر بر توسعه صنعتي به عنوان توسعه پايدار تأکيد مي‌شود اين به معناي کم‌ اهميت بودن بخش کشاورزي نيست چرا که بخش کشاورزي و بخش صنعت مکمل يکديگرند و نقش مهمي در اقتصاد کشور دارند.
به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني دولت،‌ اسحاق جهانگيري در بازديد از پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي ايران مستقر در کرج که توسط محمود حجتي وزير جهاد کشاورزي همراهي مي شد، با اشاره به برنامه‌ها و سياستگذاري‌هاي نظام براي رشد جمعيت، گفت: يکي از پيش نيازهاي لازم براي رشد جمعيت، پيش‌بيني‌هاي لازم براي تأمين امنيت غذايي مردم است و بخش کشاورزي در اين زمينه از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.
وي با بيان اينکه کشاورزي هم براي امروز و هم براي آينده کشور از اهميت بسیاری برخوردار است افزود: از اکنون بايد برنامه‌ريزي‌هاي لازم را انجام دهيم تا ميزان صادرات محصولات کشاورزي از ميزان واردات آن پيشي گرفته و بسترهاي لازم براي تأمين امنيت غذايي جمعيت ايران در سال‌هاي آينده فراهم شود.
جهانگيري، يکي از چالش‌هاي مهم کشور را کمبود آب دانست و گفت: ايران کشوري نيمه‌ خشک و ميزان بارندگي در آن کم است و همه نقاط کشور با مشکل کم‌آبي روبه هستند از این رو نه تنها در کشاورزي بلکه در برخي نقاط در زمینه تأمین آب شرب نيز با مشکل
مواجه هستيم.
وي بر لزوم افزایش بهره ‌وري از منابع آب تأکيد و خاطرنشان کرد: امروز ديگر امکان آبياري سنتي وجود ندارد و دانشمندان بخش کشاورزي بايد اين موضوع را در دستور کار خود قرار دهند که چگونه مي‌توان با مصرف کمتر آب بازدهي بيشتری فراهم کرد.
معاون اول رئيس‌جمهور با اشاره به بازديد خود از بخش‌هاي تحقيقاتي پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي ايران، گفت: خوشبختانه متخصصان و دانشمندان اين پژوهشکده در حال مطالعه و بررسي اين موضوع هستند که از چه بذري استفاده کنند و چه روش‌هاي علمي را به‌کار بگيرند تا محصولات کشاورزي با کيفيت بالاتر و ميزان توليد بيشتر
ايجاد کنند.
اختصاص بودجه مناسب به بخش آب و خاک
جهانگيري از برنامه‌هاي دولت براي اختصاص بودجه‌اي مناسب به بخش آب و خاک کشور خبرداد و گفت: با حمايت‌ مقام معظم رهبري، دولت منابع و اعتبارات قابل قبولي را براي بخش آب و خاک در استان‌هاي مختلف درنظر گرفته و به ‌زودي شاهد تحول چشمگيري در اين بخش خواهيم بود. وي با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري مبني بر اينکه نهضت علمي و فناوري در کشور که به همت نخبگان آغاز شده مي‌تواند زيربناي توسعه کشور باشد، افزود: اگر مؤلفه‌هاي قدرت کشورهاي پيشرفته را بررسي کنيم يکي از اصلي‌ترين آنها، مجهز شدن به توان علمي بالاست که اگرچه ايران در اين زمينه فاصله زيادي با کشورهاي پيشرفته دارد اما با همت دانشمندان ايراني و با سياستگذاري‌هاي مناسب مي‌توانيم گام‌هاي مهمي در اين زمينه برداريم و رتبه و جايگاه ايران را در جهان ارتقا دهيم.
نقش فناوري بيوتکنولوژي در ارتقای رتبه علمی
جهانگيري تصريح کرد: فناوري بيوتکنولوژي يکي از مهمترين فناوري‌هاست که مي‌تواند در ارتقای‌ رتبه علمي کشور بسيار مهم باشد و لازم است به اين فناوري بخصوص در بخش کشاورزي توجه ويژه‌اي شود.
وي با اشاره به بازديد خود از پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي در کرج گفت: حجم کارهاي انجام شده در اين زمينه ستودني است و بايد از متخصصان و دست‌اندرکاران اين پژوهشکده
قدرداني شود.
معاون اول رئيس‌جمهوری با تأکيد براينکه کارهاي پژوهشي و تحقيقاتي بايد در اولويت برنامه‌ها قرار گيرد، تصريح کرد: ارزيابي عملکرد دولت تدبير و اميد نشان مي‌دهد که اين دولت در سياست‌هاي خود از علم و فناوري حمايت کرده و امکانات، تجهيزات و شرايط لازم را براي محققان و دانشمندان فراهم کرده است.
جهانگيري در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه بايد سرمايه‌ مورد نياز براي بخش کشاورزي فراهم شود، گفت: يکي از اولويت‌هاي دولت از ابتدا خروج از شرايط رکود تورمي بوده و بر اين باوريم که پيش از هرگونه اقدام، ابتدا بايد کشور را به‌وضعيت ثبات بازگردانيم که خوشبختانه با انضباط مالي دولت و دست‌اندازي نکردن به منابع بانک مرکزي موفقيت‌هاي خوبي در کنترل تورم صورت گرفته است.
معاون اول رئيس جمهوري با بيان اينکه امروز مردم به اين دولت اميد بسته اند و اطمينان دارند که اين دولت مي‌تواند با تصميمات علمي و خردمندانه کشور را از شرايط بحراني خارج کند، تصريح کرد: دولت مصمم است کشور را به‌شکل مطلوب اداره کند و مشکلات را از پيش روي مردم بردارد.
جهانگيري با بيان اينکه يکي از سياست‌هايي که بايد بصورت جدي دنبال کنيم سياست‌هاي کلي اقتصاد مقاومتي است، خاطرنشان کرد: براي اجراي سياست‌هاي کلي همواره دو روش وجود دارد، يکي روش شعارگونه و ديگري برنامه‌ريزي عالمانه است.
وي يکي ديگر از سياست‌هاي کلي را سياست‌هاي اصل 44 دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند انتظار مي‌رود سياست‌هاي اصل 44 يک تحول بزرگ در اقتصاد کشور ايجاد کند و همه اقتصاددانان نيز معتقد بودند چنين اتفاقي قابل انجام است.
جهانگيري با اشاره به ابلاغ سياست‌هاي کلي اقتصاد مقاومتي از سوي مقام معظم رهبري تصريح کرد: مي توانستيم با اين موضوع، شعاري برخورد کنيم و به برگزاري چند همايش در اين زمينه بسنده کنيم اما دولت تدبير و اميد براي اين سياست‌ها در دستگاه‌هاي مختلف اهداف و برنامه‌هاي متعددي تعيين کرده و هم‌اکنون نيز در حال تأمين منابع موردنياز هستيم تا همه دستگاه‌ها وظايف و تکاليف خود را بدانند که در هر سال با چه میزان منابع بايد چه اقداماتي انجام دهند.
بخش کشاورزی پیشگام در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی
جهانگيري با بيان اينکه بخش کشاورزي يکي از نخستين دستگاه‌هايي بود که براي اجراي سياست‌هاي کلي اقتصاد مقاومتي برنامه تدوين کرد، گفت: اميدوارم در سال جاري با همت همه دست‌اندرکاران بخش کشاورزي ضمن اجراي اقتصاد مقاومتي از شرايط رکود خارج شويم تا گام هاي مهمي در زمينه افزايش توليد برداريم. گفتني است معاون اول رئيس جمهور پيش از اين مراسم از بخش‌هاي مختلف تحقيقاتي پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي ايران همچون بخش کشت بافت و انتقال ژن، بخش بيوتکنولوژي ميکروبي، بخش ژنوميکس و بيوانفورماتيک و گلخانه تراريخته و رآکتور توليد بيوديزل بازديد کرد و با توضيحات رئيس اين پژوهشکده در جريان پيشرفت‌ها و دستاوردهاي کشورمان در زمينه بيوتکنولوژي و مهندسي ژنتيک محصولات کشاورزي
قرار گرفت.

این مطلب را به اشتراک بگذار
WeCreativez WhatsApp Support
ارسال متن آگهی در این قسمت
سلام وقت بخیر