مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز: صنایع دستی البرز احیا می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان البرز از اجرای طرحی با هدف احیای صنایع دستی فراموش شده در استان
خبر داد.
به گزارش فارس، ابوالفضل عبیدی گفت: البرز به دلیل شرایط ویژه‌ای که دارد از جمله نزدیکی به پایتخت، در سال‌های اخیر به عنوان یکی از اصلی‌ترین مناطق مهاجرپذیر شناخته شده است.
وی تصریح کرد: این امر موجب شده است که در این استان شاهد حضور اقوام و فرهنگ‌های مختلف و متنوع باشیم.
این مسئول افزود: بهره‌مندی از اقوام و فرهنگ‌های مختلف یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌ها و استعدادهای البرز است که باید به درستی از آن بهره ببریم. از سوی دیگر، البرز دارای قدمت تاریخی و بسیار کهن است، از جمله آن‌که در منطقه تپه ازبکی در نظرآباد شاهد قدمتی دیرینه و 9 هزار ساله از فرهنگ و تمدن هستیم.
عبیدی خاطر نشان کرد: صنایع دستی نیز از جمله مهم‌ترین شاخصه‌های فرهنگی این استان به شمار می‌آید و براساس آخرین تحقیقات انجام شده در البرز 320 نوع صنایع دستی تولید می‌شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان البرز ادامه داد: بخش مهمی از این صنایع از طریق مهاجران به استان البرز آورده شده است و هم‌اکنون شاهد تولید صنایع ارزشمندی از جمله قلم‌کاری اصفهان، صنایع استان‌های آذربایجان و بوشهر، معرق‌کاری، ورشوی بروجرد، منبت‌کاری و … هستیم.
عبیدی در پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین صنایع دستی استان که خاص این منطقه بوده کدام است، گفت: براساس اسناد تاریخی موثق گلیم‌بافی مهم‌ترین صنعت دستی استان به شمار می‌آید.
وی افزود: برخی از صنایع دستی نیز پیش از این در استان البرز تولید می‌شد که به دلیل تغییر شیوه‌های زندگی و تغییرات اجتماعی به دست فراموشی سپرده شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان البرز اضافه کرد: در حال حاضر مهم‌ترین هدف ما در کنار حمایت از صنایع دستی موجود، احیای صنایع فراموش شده است. برای این منظور طرحی را آماده کرده‌ایم که در مرحله ارزیابی نهایی و کار کارشناسی قرار دارد و به زودی با هدف احیای صنایع دستی فراموش شده اجرای آن آغاز می‌شود.
وی تأکید کرد: برای اجرای صحیح این طرح نیازمند مشارکت بخش‌های مختلف به ویژه همراهی و تعامل هنرمندان بومی استان هستیم و امیدواریم هدف‌گذاری انجام شده، محقق شود.