عضو هيأت نمايندگان اتاق بازرگاني البرز بیان کرد: موقعيت و مزيت هاي استثنائي البرز در حوزه كشاورزي

استان البرز به دليل برخورداري از شرايط اقليمي ممتاز، خاك حاصلخيز، كيفيت مناسب و مطلوب آب‌هاي سطحي و زيرزميني، وجود شرايط كشت دوم و سوم، وجود نهالستان براي عرضه به كل كشور بويژه امكان تصفيه و بازيافت فاضلاب در بخش كشاورزي، داراي موقعيتي استثنائي است و يكي از استان‌هاي مهم كشور در بخش توليد محصولات كشاورزي محسوب مي‌شود.
سيد كاظم ميرجليلي، عضو هيأت نمايندگان اتاق بازرگاني البرز و نائب رئيس اتحاديه ميوه و تره بار اين استان كه با اخذ موافقت اصولي از اتاق بازرگاني ايران نزديك به 2 سال در استان در بخش ميوه و تره بار فعال است، افزود: اكنون 80 درصد سبزي و صيفي و 60 درصد ميوه كشور از اين استان صادر مي‌شود.
وي يادآور شد: گندم، جو، گيلاس، زردآلو، هلو، آلو، سيب، آلبالو و تره‌بار از مهمترين محصولات صادراتي استان در بخش كشاورزي است.
ميرجليلي اظهار داشت: بر خلاف تصور بسياري از مردم، آب در بخش كشاورزي برعكس بخش صنعت از بين نمي‌رود و بايد مراقب هدر رفتن آن بود، چراكه آبي كه در زمين‌هاي كشاورزي و باغات مصرف مي‌شود دوباره به لايه‌هاي خاك نفوذ مي‌كند يا تبخير مي‌شود و به صورت باران به زمين برمي‌گردد، در حالي كه در بخش صنعت، آب مصرفي تغيير رنگ و بو و ماهيت داده و در بسياري موارد ديگر قابل استفاده نيست.
وی خاطرنشان كرد: در حال حاضر بخشي از آب بخش كشاورزي در فرايند هدايت آن به مزارع به هدر مي‌رود، بنابراين بايد با استفاده از ابراز و ماشين‌آلات به روز و بكارگيري تأسيسات و روش‌هاي مناسب، آب را به‌صورت علمي به مزارع هدايت كرد.
ميرجليلي با اشاره به ظرفيت‌هاي بسيار بالاي استان البرز در بخش كشاورزي گفت: متأسفانه از اين ظرفيت‌ها به خوبي استفاده نمي‌شود.
نائب رئيس اتحاديه ميوه و تره بار البرز اظهار داشت: براي رفع مشكلات اين بخش بايد تمام مسائل به صورت تفكيك شده و كارشناسي در كميته تخصصي بررسي شود.
وي تأكيد كرد: تخصيص اعتبار به طرح‌هاي مصوب كشاورزي يكي از مهمترين مسائلي است كه بايد به آن توجه ويژه و اساسي شود.
ميرجليلي، فعاليت چاه‌هاي غيرمجاز، ذخيره‌سازي منابع آب و بهينه‌سازي مصرف آب، حفاظت از منابع آبي استان و همچنين جلوگيري از آلودگي آب آشامیدنی را از ديگر مباحثي دانست كه بايد در اين كميته مورد بررسي و كارشناسي قرار گيرد.
وی گفت: يكي از مهمترين اقدام های دولت در حمايت از كشاورزان، ممانعت از واردات اقلامي است كه در كشور توليد مي‌شود.
ميرجليلي، افزايش توان اقتصادي كشاورزان و سودآور بودن توليدات كشاورزي را نقطه عطفي در رفع مشكلات و نارسايي‌هاي اين بخش عنوان كرد و افزود: كشاورزان در صورت عرضه مناسب توليدات خود و رفع نيازهاي اقتصادي و نيز مقرون به صرفه بودن توليدات كشاورزي، به‌طور قطع از فروش زمين‌هايي كه منابع درآمدي آنان محسوب مي‌شود، خودداري خواهند كرد.
وی گفت: با تقويت بنيه اقتصادي كشاورزان، زمين هاي كشاورزي به صورت بهينه تري حفظ خواهد شد و پديده ناگوار تغيير كاربري اين زمين ها
نيز از بين خواهد رفت.

این مطلب را به اشتراک بگذار
WeCreativez WhatsApp Support
ارسال متن آگهی در این قسمت
سلام وقت بخیر