عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس شورای اسلامی عنوان کرد خودروسازان نيازمند حمايت جدي

نائب رئيس كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي از ضرورت حمايت از صنعت خودروسازي كشور خبر داد و گفت: با تمام انتقادهایي كه متوجه صنعت خودروسازي است، بايد براي حمايت از اين صنايع برنامه ريزي‌هاي لازم صورت گيرد.
به گزارش ایسنا، عزيز اكبريان با اشاره به‌وجود اشتغال بالاي صنعت خودروسازي كشور اظهار كرد: صنعت خودروسازي با حدود نيم قرن سابقه فعاليت، آمار اشتغال بسيار بالايي را در بخش‌هاي خودروسازي، قطعه سازي، نمايندگي‌ها و خدمات پس از فروش به خود اختصاص داده و بايد مورد توجه بيشتر قرار گيرد.
وي با بيان اين مطلب كه در 2 سال گذشته تلاش‌هاي زیادی براي پرهيز از فعاليت‌هاي سياسي در صنعت خودرو شكل گرفته افزود: كارخانجات خودروسازي سرمايه مردم و كشور هستند كه بايد از آسيب‌هاي تصميمات سياسي و جناحي مصون مانده و در فضاي توليدي و صنعتي به فعاليت خود ادامه دهند.
نماينده مردم كرج در مجلس شوراي اسلامي، حفظ اشتغال كاركنان و پرهيز از بيكاري نيروي انساني را يكي از بهترين اقدام های صنعت خودرو عنوان كرد و گفت: با وجود تحريم‌هاي بين‌المللي و مشكلات بي‌شمار صنعت خودرو كه زمينه‌ساز كمبود نقدينگي و كاهش درآمدهاي اين صنعت شد، خودروسازي‌ها با وجود كاهش 50 درصدي توليد، نيروي انساني خود را حفظ كردند.
وي همچنين تأكيد كرد: بايد زمينه‌اي ايجاد شود تا شركت‌هاي تجاري همكار خودروسازي‌ها به ويژه تامين‌كنندگان مواد اوليه مورد نياز صنعت خودرو، وظايف خود را درباره اين صنعت به صورت كامل و درست اجرا كرده و از بروز مشكل در روند توليد جلوگيري كنند.
عضو كميسيون صنايع با اشاره به‌وجود عزم جدي در دولت و مجلس شورای اسلامی براي حمايت از صنعت خودرو تصريح كرد: معتقديم در نگاه كلان و راهبردي، حمايت از صنعت خودرو يكي از مهم‌ترين اهداف اقتصادي كشور محسوب شده و اين صنايع براي رشد و توسعه بايد مورد توجه بيشتر قرار گيرند.
وي صادرات خودرو به بازارهاي خارجي را يكي از اهداف مهم و كلان صنعت خودرو عنوان كرد و گفت: بايد همه مسئولان ذيربط تلاش كنند روند فروش خودرو در بازارهاي خارجي شتاب بيشتري گيرد، ضمن اينكه بايد از اقدام های نامطلوب و ايجاد محدوديت‌هاي صادراتي و همچنين اظهار نظرهايي كه باعث تزلزل در فروش خودرو در خارج از كشور مي‌شود، جلوگيري كرد.
اكبريان همچنين درباره شيوه قيمت‌گذاري خودرو در بازار نيز تأكيد كرد: متأسفانه شوراي رقابت و سازمان حمايت از مصرف‌كننده با وجود درايت بالا، تاكنون نتوانسته اند در زمينه افزايش توليد و تعادل بازار موفق عمل کنند، البته اصلي‌ترين دليل آن ناكارآمد بودن قيمت‌گذاري يك محصول از طريق بخشنامه است.
وي خواستار حل و فصل موضوع قيمت‌گذاري خودرو از طريق سپردن آن به حاشيه بازار شد و افزود: در صورت قيمت‌گذاري خودرو از طريق نظام عرضه و تقاضا، هم دلالي‌هاي موجود از بين مي‌رود و هم خودروها كيفيت و قيمت واقعي خود را پيدا خواهند كرد.
اين نماينده مجلس شورای اسلامی به موضوع تحقيق و تفحص از شركت‌هاي خودروسازي اشاره كرد و گفت: مجلس شوراي اسلامي تحقيق و تفحص را با هدف شناسايي نقاط ضعف و رفع آنها و همچنين كمك به شركت‌هاي خودروسازي انجام داده و هيچ گونه دشمني، عناد و لجاجت با اين صنايع ندارد.
اكبريان، افزايش توليد خودرو را اولويت اصلي اين صنعت ذكر كرد و گفت: در سايه افزايش توليد خودو در كشور مي‌توانيم بهره وري اقتصاد و اشتغال را افزايش دهيم.