در گفت‌و گوی ایران با مهدی ایران‌نژاد فعال فرهنگی و اجتماعی مطرح شد: بهبود شاخص های فرهنگی در سال اقتصاد و فرهنگ

مهدي ايران‌نژاد /
امسال كه با كلام ارزشمند مقام معظم رهبري مزين به سال اقتصاد و فرهنگ شد باید با اعمال قدرت، اقتدار و عزم ملي با مديريت جهادي به جنگ و جبهه فرهنگي رفت و با بكار گيري آموزه‌هاي دين مبين اسلام بار ديگر در صف لشكريان اين دين الهي عليه بدخواهان و مخالفان جنگيد.
براي تحقق اين مهم سربازان ولايت نيز همچون 8 سال دفاع مقدس با خون خود پشتيبان ولايت فقيه هستيم و با همت و غيرت مردانه در كنار مسئولان بزرگوار فرهنگي ايستاده ايم تا با اقدامات شايسته و بايسته مخلصانه بتوانيم منويات مقام معظم رهبري را جامه عمل پوشانده و جوانان عزيزمان را در مقابل هجمه فرهنگي دشمنان مصون بداريم.
به همين منظور بررسي شاخص‌هاي فرهنگي و ضعف‌هاي آنها با ترسيم نقشه راه و تشكيل كارگروه‌هاي تخصصی ضرورتي انكارناپذير است كه مي‌تواند ما را به مقصد نهايي برساند.
تأثير و بهبود اين شاخص‌ها در تغييرات اجتماعي و سياسي و فرهنگي جامعه نقش بسزايي دارد و حتي نقد سازنده و به دور از غرض و بدون هيچ سليقه‌اي سياسي مي‌تواند مديريت دستگاه فرهنگي را ياري كند.
براي اعتلاي فرهنگي و برداشتن گام‌هاي مثبت لازم است همه فعالان اين حوزه بر حول تعامل و همدلي حركت كنند و بدون هيچ چشم داشتي ماحصل آموخته‌هاي خود رادر منصه ظهورگذارند.
استفاده از آثار ارزشمند جوانان اين مرز و بوم به ويژه دانشجويان در حوزه فرهنگي ضروري بوده و دستگاه‌هاي اجرايي مسئول نيز بايستي بستر مناسب را براي تحقق اين مهم فراهم كنند چرا كه آثار مشابه غيرمنطبق با فرهنگ اين سرزمين اسلامي كه اغلب پر هزينه نيز خواهد بود چاره كار نبوده و نخواهد بود.
ساماندهي موضوعات فرهنگي و بسط و گسترش زيرساخت‌هاي آن و ايجاد فضاي مربوطه با بازنگري بعضي از قوانين اين حوزه و استفاده از اطلاعات و آمار ميسر بوده و با اختصاص اعتبارات لازم استاني و كشوري در اين مسير مي‌توان گام‌هاي موثرتري برداشت.
در اين ميان نقش سازنده مديريت جهادي و دلسوزانه عزيزان و مسئولان فرهنگي انكار ناپذير بوده و بايد تلاش كرد قدر فرصت‌ها را بدانيم و فرصت سوزي حتي به‌صورت سهوي نداشته باشيم.
البته برخي از نابساماني‌هاي فرهنگي كه امروز ما در كرج شاهد آن هستيم از ‌سال هاي گذشته گريبانگير اين كلانشهر بوده كه ريشه بيشتر آنها در مهاجرپذيري بالا و رشد بي‌رويه جمعيت اين منطقه نهفته و موجب بروز برخي كمبودها در عرصه‌هاي مختلف از جمله فرهنگي شده است. شكي نيست در اين‌ سال ها اقدامات شايسته‌اي نيز در حوزه فرهنگي كرج انجام شده اما شواهد نشان مي‌دهد كافي نبوده و با نقطه مطلوب همچنان فاصله داريم و اميد است با تلاش مضاعف اين عقب ماندگي‌ها با همكاري و تعامل همه دستگاه‌ها و فعالان اين حوزه جبران شود.
مراكز عرضه محصولات فرهنگي
ويدئو كلوپ ها:
آمارها نشان مي‌دهد كه اكنون بيش از يك هزار و 600 مركز فروش محصولات فرهنگي در كلانشهركرج داريم كه البته تعدادي از اين مراكز به دلايل مختلف فاقد پروانه كسب هستند كه اين موضوع خود نيز زمينه ساز بروز برخي مشكلات در اين عرصه شده و كه به‌طور حتم ساماندهي آنها مي‌تواند آسودگي خاطر فروشندگان محصولات فرهنگي را به همراه آورد.
البته نظارت مستمر دستگاه قضايي و اماكن نيروي انتظامي بر فعاليت اين مراكز در كرج
جاي تشكر دارد.
دكه‌هاي مطبوعاتي:
اكنون در كرج بيش از يك هزار و 400 دكه مطبوعاتي فعال بوده كه در سال های گذشته مجوز فعاليت آنها از سوي شهرداري اين شهر صادر شده كه بايستي دستگاه‌هاي مسئول از جمله اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي بر عملكرد آنها نظارت مستمر داشته باشد.
كتابخانه‌هاي عمومي:
در زمینه كتابخانه‌هاي عمومي استان باید موضوع را جدي بگيريم. البته مديران اين حوزه تاكنون اقدامات مناسبي انجام داده اند ولي تا مقصد راه زيادي را درپيش داريم، ما در استان اكنون به ازاي هر100 نفر10/1 سانتي مترفضاي كتابخانه‌اي داريم و اين در حالي است كه درسند چشم‌انداز 1404 مي بايست به ازاي هر 100 نفر8 مترمربع فضا در اين عرصه ايجاد شود. طبق آمار در حال حاضر بيش از 28 هزار مترمربع كتابخانه در البرز داريم كه در 10 سال آينده باید به 200هزارمترمربع برسد. يكي از راهكارهاي مناسب براي تحقق اين مهم ايجاد پايگاه‌هاي كتابخواني در پارك ها و بوستان ها توسط شهرداري‌هاي استان است، البته شكي نيست اعتلاي فرهنگي با تعامل و همكاري تمام دستگاه‌هاي مسئول و مشاركت همه جانبه مردم بويژه قشر جوان ميسر خواهد شد. در حال حاضر نرخ باسوادي در البرز 2/90 درصد است كه اين يك نماد بسيارعالي در كشور است كه فضاي كتابخانه‌اي موجود استان پاسخگوي نياز آن نبوده و در مقياس مطلوب قرار ندارد.
سينما:
از ديگر مراكز فرهنگي كرج وجود 2 سينما با ظرفيت بيش از 3 هزار و 800 صندلي است كه طبق آمار در سال 1391 حدود 350 هزارنفر وسه ماهه اول سال 92 بيش از 115 هزار نفر تماشاچي داشته‌اند، كه معادل 8 درصد جمعيت استان هستند كه اين امر بيانگر وجود برخي كاستي‌ها در اين عرصه است و نشان مي‌دهد كه اين حوزه هنوز نيازمند سرمايه‌گذاري بيشتر است. طبق استانداردهاي پيشرفته جهاني به ازاي هر60 نفر10 صندلي در سينماها نياز است كه در كشور ما اكنون به ازاي هر400 نفرداراي يك صندلي وجود دارد. در خاتمه اميد است در سالي كه مزين به نام اقتصاد و فرهنگ از سوي مقام معظم رهبري شده با مديريت جهادگونه مسئولان فرهنگي البرز و فعالان اين حوزه شاهد اعتلاي فرهنگي هر چه بيشتر استان باشيم، بايد به اين باور قطعي برسيم كه البرز سرافراز ما داراي ظرفيت هاي كم نظير فرهنگي و هنري به خصوص در زمينه نيروي انساني است كه بايد براي مقابله با جنگ نرم دشمنان همه آنها به كار گرفته شود. انشاالله

این مطلب را به اشتراک بگذار
WeCreativez WhatsApp Support
ارسال متن آگهی در این قسمت
سلام وقت بخیر