در جلسه كميسيون تلفيق شوراي اسلامي كرج انجام شد بررسی راهكارهاي تأمين هزينه‌هاي قطارشهري كرج

در جلسه كميسيون تلفيق شوراي اسلامي كرج انجام شد  بررسی راهكارهاي تأمين هزينه‌هاي قطارشهري كرج

در جلسه كميسيون تلفيق شوراي اسلامي شهر كرج، لوايح پيشنهادي شهرداري اين كلانشهر مبني بر معرفي زمين‌هايي كه با بارگذاري تجاري در آن مي‌توان بخشي از هزينه‌هاي راه‌اندازي قطارشهري را تأمين كرد، با حضور اعضاي كميسيون و مديرعامل سازمان قطارشهري مورد بررسي قرار گرفت.

در اين جلسه لايحه ساخت مجتمع‌هاي تجاري در اراضي اختصاصي معرفي شده از سوي شهرداري در محل جاده ملارد، زمين بازار روز ماهان و زمين شهرداري سابق با هدف كسب درآمد براي راه‌اندازي خط 2قطار شهري مطرح شد.
پيش از اين نيز شوراي اسلامي شهر كرج با هدف تحقق درآمد براي راه‌اندازي قطارشهري با لايحه شهرداري مبني بر ساخت مجتمع‌هاي تجاري در 3قعطه از زمين‌هاي تخصصي اين مجموعه، موافقت كرده بود.
در اين جلسه، موضوع بارگذاري تجاري در اراضي شهرداري با توجه به نياز پروژه قطار شهري به 510 ميليارد تومان اعتبار در شورا مطرح شد و اعضا در جلسه پيشين شورا با بارگذاري تجاري 3قطعه زمين واقع در اراضي 11 هزار و 700 متر مربعي محل فرهنگسراي كوثر، 24 هزار مترمربع زمين در شيخ‌آباد (ميدان استاندارد) و زمين 9هزار و 600 متر مربعي واقع در ابتداي جاده چالوس موافقت كردند.
در ادامه اين جلسه رضا شريفي رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر كرج گفت: بارگذاري تجاري زمين‌هاي معرفي و مطالعه شده ابتدا بايد به تأييد شوراي شهر برسد و پس از طرح در كميسيون ماده 5 به عنوان منبعي براي منابع درآمدي قطارشهري در نظر گرفته شود.
وي با معرفي 3 راهكار به‌منظور بهره‌برداري تجاري از اين اراضي از سوي شهرداري گفت: از جمله اين راهكارها فروش زمين با قيمت مناسب، به مزايده گذاشتن اراضي به پيمانكاران قطارشهري يا واگذاري آنها به صورت تهاتر به شركت‌هايي كه اين سازمان به آنها بدهكار است كه با اين 3 روش مي‌توان از توان و سرمايه‌گذاري بخش خصوصي بهره گرفت.
اين عضو شوراي اسلامي شهر كرج، زمين بازار روز ماهان را به عنوان يكي از موقعيت‌هاي معرفي شده براي بارگذاري تجاري ذكر و عنوان كرد: اعضاي كميسيون تلفيق به مطالعه و كارشناسي مجدد درباره موقعيت اين زمين رأي مثبت دادند.
شريفي افزود: زمين واقع در جاده ملارد نيز به تأييد اعضاي كميسيون نرسيد و زمين ساختمان سابق شهرداري نيز از دستور جلسه خارج شد.
محل دپوي قطار شهري كرج
به زمين‌هاي مرغ مادر تغییر می‌کند
همچنین طرح انتقال محل پايانه (دپو) و تجهيزات قطار شهري به زمين‌هاي موسوم به مرغ مادر در جلسه علني شوراي اسلامي كلانشهر کرج به تصويب رسيد.
در اين جلسه اعضاي شوراي اسلامي كرج لايحه تغيير كاربري زمين‌هاي 120 هكتاري مرغ مادر واقع در مجاورت پل حصارك و طرح انتقال محل دپو قطار شهري به اين زمين‌ها ارائه شده توسط شهرداري اين كلانشهر را با اكثريت آرا به تصويب رساندند.
اين مصوبه بايد در كميسيون ماده 5 نيز به تصويب برسد، ضمن اينكه اين تغيير كاربري مورد تأييد استاندار البرز به عنوان رئيس شوراي سازمان قطار شهري و معاون عمراني استانداري البرز به عنوان رئيس هيأت‌مديره قطار شهري نیز قرار
گرفته است. اين تغيير كاربري براي تجهيزات شهري در تعامل با جهاد كشاورزي صور ت گرفته و منافع و مزيت‌هاي بسياري براي كلانشهر كرج دارد كه تسريع در اجراي طرح تعريض پل حصارك و استقرار دپو قطار شهري در مكان بهتر و مناسب‌تر از جمله آن است، ضمن اينكه باقيمانده اين زمين نيز به عنوان فضاي سبز و بوستان و خدمات شهري مورد استفاده قرار خواهد گرفت. اين پايانه در حال حاضر در دانشگاه خوارزمي كرج قرار دارد و به گفته علي تركاشوند، شهردار كرج، با انتقال اين پايانه به زمين‌هاي مرغ‌مادر، 3 كيلومتر به مجموعه قطار شهري نزديكتر شده و ميلياردها تومان به نفع مديريت شهري خواهد بود.
رئيس كميسيون حمل ‌و‌نقل و ترافيك و خدمات شهري شوراي شهر كرج نیز در این جلسه بر لزوم ايجاد سوله بحران در هر منطقه تأكيد كرد و گفت: بايد سوله‌هايي در هسته شهر و چند طبقه زيرزمين ساخته شود كه در شرايط عادي كاربري تجاري داشته باشد و در زمان بحران بتوان از آنها استفاده كرد.
مريم قهرماني صارم با اشاره به افزايش غيرقانوني نرخ سرويس مدارس نيز گفت: افزايش 30 درصدي سرويس مدارس از سوي شوراي شهر مورد تصويب قرار گرفت اما اكنون مشاهده مي‌شود اين افزايش توسط سرويس‌ها بيش از 30 درصد است و با توجه به اينكه تعداد زيادي از اين سرويس‌ها اتوبوس است، هيچ نظارتي توسط سازمان اتوبوسراني بر نرخ دريافتي آنها نمي‌شود. وي افزود: متأسفانه اتوبوسراني خود را از اين بخش كنار كشيده و پيمانكار خودسرانه نرخ تعيين كرده و به دريافت آن اقدام
مي‌كند.اين عضو شوراي اسلامي شهر كرج تصریح كرد: بايد نرخ سرويس مدارس مانند تاكسي‌ها در زمان بررسي بودجه تعيين تكليف شود و هر دو آنها در يك زمان مشخص شود تا از بروز اين مشكلات كه نظارتي بر نحوه دريافت مبالغ نمي‌شود، جلوگيري شود.