تبلیغات محیطی در بدنه اتوبوس‌ها

 همیشه وقتی حرف از تبلیغات محیطی پیش می‌آید ذهن هر کسی به سمت بیلبوردهای بزرگ یا تعداد بالای تراکت‌های تبلیغاتی سوق پیدا می‌کند. اما اگر نگاهی خلاقانه‌تر داشته‌باشید در استراتژی تبلیغاتی خود از عناصر دیگری هم می‌توان استفاده کرد و از محیط اطراف استفاده بهتری برای اجرای تبلیغات انجام داد. یکی از پتانسیل‌های بسیار مهم در تبلیغات، تبلیغات محیطی در بدنه اتوبوس‌ها هستند که به دلیل حرکت در سطح شهر و داشتن قطعات متحرک برای ایجاد تبلیغات خلاق می‌توانند بسیار منعطف و تاثیرگذار باشند.  اگر شما در بیلبورد‌ها فقط با یک صفحه دو بعدی ثابت سر کار دارید اما در اتوبوس‌ها با یک جسم چند وجهی سراغ دارید که مجموع وجه‌ها دست شما را برای اجرای طرح بیشتر باز می‌گذارد.

علل اثر گذاری بالا در تبلیغات محیطی در بدنه اتوبوس‌ها

  • درد انتظار: اتوبوس‌ها مخاطبان را در زمان‌هایی که افراد در حال انتظار هستند مورد هدف قرار می‌دهند. درد انتظار مبحثی است که درک آن  منجر به طراحی فضاها یا امکان‌هایی می‌شود که بالاترین میزان تمرکز را از مخاطبان دریافت می‌کند. مثال بارز آن‌ را می‌توان به زمان انتظاری که کاربر برای لود شدن یا دانلود صرف می‌کند اگر دقت کنید کسب‌وکارها با درک این موقعیت بنرها و پیام‌های تبلیغاتی خود را در این زمان به نمایش می‌گذارند. زمان انتظار در ترافیک، رسیدن آسانسور، صف‌های بانک و… همه و همه پتانسیل‌هایی هستند که توجه به آن‌ها خالی از لطف نیست. مخاطبان در این لحظات با سرگرم شدن به این تبلیغات دیگر از انتظار رنج نمی‌کشند. به خصوص اگر تبلیغات شما ماهیت طنز آمیزی را با خود به یدک بکشد.
  • اجزای متحرک: در‌ها و چرخ‌ها طراحی تبلیغاتی شما را متحرک و چند بعدی می‌کنند و به آن خاصیت داینامیک می‌بخشند.
  • خاصیت ویروسی: حرکت اتوبوس در سطح شهر  منجر به نشر پیام تبلیغاتی شما با یک خاصیت ویروسی می‌شود و احتمال در معرض دید قرار گرفتن را به نسبت یک بیلبورد ثابت بالا می‌برد این یعنی جامعه مخاطبی که تبلیغات را در معرض آن قرار می‌دهید گسترش پیدا می‌کند.
  • طنز : اتوبوس‌ها در تردد جامعه خسته شهری حضور دارند و برای جذب ایم مخاطبان خسته کمی چاشنی طنز میزان اثرگذاری تبلیغات شما را بالا می‌برد.

مزایای تبلیغات محیطی در بدنه اتوبوس‌ها

  • تمرکز بر مخاطب هدف: دسترسی به جوامع و اقشار متنوع ولی متمرکز یکی از مزایا به شمار می‌آید برای مثال فرض کنید افرادی که سوار یک اتوبوس در یک مسیر خاص هستند مسیری که به ایستگاه‌های یک هایپر مارکت یا یک سینما  منتهی می‌شود. باید گفت این موضوع پتانسیل خوبی برای جذب افرادی است که در این مسیر تردد دارند تا توجه شان به این کسب‌وکارها جلب شود.
  • مقرون به صرفه: این شیوه تبلیغات در مقایسه با تبلیغات بیلبوردی و تلویزیونی ارزان‌تر است و مخاطب را بهتر هدف می‌گیرد.
  • تکرار و ثبات: این شیوه تبلیغات به دلیل سرو کار داشتن با یک گروه مخاطب و مواجهه هر روزه با یک قشر خاص میزان ماندگاری بالاتری در ذهن ایجاد می‌کند . برای مثال افرادی که هر روز از یک اتوبوس برای رفتن به سر کار خود استفاده می‌کنند.
  • زمان مواجهه بالا:  در تبلیغات اتوبوسی افراد ممکن است میانگین یک تبلیغ را رو به روی خود ببینند و این امر به تثبیت و نوع طراحی تبلیغات کمک شایانی می‌کند و این یعنی شما زمان زیادی را دارید تا با مخاطب ارتباط بر قرار کنید.
  • ارتباط سریالی: شما در فضاهای اتوبوسی با افرادی سر و کار دارید که تقریباً به طور مستمر از این شیوه حمل و نقل استفاده می‌کنند با در نظر گرفتن این موضوع شما می‌توانید تبلیغات خود را به صورت سریالی طراحی کنید برای مثال  اگر این اتوبوس از خدمات یا محصولات یک برند خاصی صحبت می‌کند مخاطب را به دنبال کردن تبلیغات ترغیب کنید تا هر چند وقت یک بار منتظر معرفی محصول یا خدمات جدید باشد.

معایب تبلیغات بر بدنه اتوبوس‌ها:

  • احساسات مخاطب: به یاد داشته باشید فردی که در فضاهای حمل و نقل عمومی حضور دارد در بیشتر مواقع در حالت خوبی نیست برای مثال فردی می‌خواهد به سر کار، قرار ملاقات یا زمان پرواز  خود برسد یا خسته از فضای شهری خود را به خانه برساند این تنوع احساسات شما را در بیان پیام تبلیغاتی محدود می‌کند در هنگام طراحی حواستان به این روح خسته شهری باشد!
  • عدم تطابق: با این که حمل و نقل شهری بستر مناسبی برای تبلیغات است اما ممکن است حوزه کسب‌وکار شما از حوصله قشر عام خارج باشد یا زیادی تخصصی باشد بدین ترتیب این شیوه تبلیغات برای همه معادله خوبی به شمار نمی‌آید.
  • محدودیت جغرافیایی: محدودیتی که توسط جغرافیا و فضاهای خلوت شهری به دنیای تبلیغات محیطی تحمیل می‌کند غیر قابل چشم پوشی است به یاد داشته باشید زمانی تبلیغات شما اثر گذار است که مسیرها و حضور وسیله نقلیه در قسمت‌های مختلف شهر بررسی شود.
  • محدودیت زمانی: حضور افراد در شهر به ساعات زنده شهر بستگی دارد و عملا تبلیغات شما در ساعات خواب یک شهر از کار می‌افتد.

چند نمونه خلاق از تبلیغات محیطی اتوبوسی:

air_india

یک آژانس هواپیمایی ارزان بودن بلیت‌های خود را با این شیوه طراحی به مانند حمل و نقل زمینی تشبیه کرده‌ است.

bus ads

تبلیغات برای قدرت باطری در حرکت دادن یک اتوبوس

tabascobus

سس تند تاباسکو یک اتوبوس را به ماشین آتش نشانی تبدیل کرده است.

national_geographic_shark

استفاده کردن از قطعات متحرک برای تبلیغ یک مستند در کانال نشنال جغرافی

bus ads

استفاده کردن از قطعات متحرک برای نمایش یک شکلات

creative-bus-ads

استفاده کردن از قطعات متحرک

creative-bus-ads

استفاده کردن از قطعات متحرک در اتوبوس برای نشان دادن انعطاف یک مسواک

creative-bus-ads

استفاده کردن از تمام وجه‌ها برای تبلیغات و نمایش یک پیام فرهنگی برای جلوگیری از خودکشی

لینک منبع