انواع تیتر

تیتر اصلی: موضوع اصلی خبر را بیان می‎کند و به عبارتی به مهم‎ترین مطلب در خبر می‎پردازد. تیتر اصلی به درشت‎ترین حروف نسبت به تیترهای بعدی نوشته می‎شود و نقطه گذاشته نمی‎شود. تیتر اصلی معمولا در اختیار تیترزن در مجموعه‎های خبری بزرگ است و وظیفه‎ای است که نیاز به تجربه بالا در بحث خبر و هم‎چنین دانستن حساسیت خبری است.

رو تیتر: تیتری که بالای تیتر اصلی است روتیتر نام دارد و با حروف کوچکتر نوشته می‎شود. روتیتر مقدمه یا موخره تیتر اصلی و گاهی مستقل است. و باید به گونه‎ای باشد که با برداشتن آن لطمه‎ای به تیتر اصلی وارد نشود. مثال: در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران ( روتیتر) اتاق خوابگاه دانشجویی خاکستر شد.

زیر تیتر  بعد از تیتر اصلی و با حروف کوچک‎تر نوشته می‎شود‎. زیر تیتر ممکن است مکمل تیتر و روتیتر یا مستقل از آن‎ها باشد. از زیر تیتر زمانی استفاده می‎شود که خبر ابعاد مهمی داشته باشد در این‎صورت علاوه بر ذکر مهم‎ترین خبر در تیتر اصلی در زیر تیتر قسمت مهم دیگر خبر آورده می‎شود. مثال: هیچکس آسیب ندید (زیر تیتر)

خلاصه تیتر  اگر برای بیان ابعاد مهم یک خبر تیتر اصلی و زیر تیتر کافی نباشد از خلاصه تیتر استفاده می‎شود که بیشتر در و سط گزارش‎ها، مقالات، مصاحبه‎ها و خبرهای طولانی به کار گرفته می‎شود. که حروف و رنگ آن متفاوت است. ابتدای خلاصه تیتر علامت ندارد ولی سو تیتر ابتدایش علامت دارد. نکات ریز در خبر حائز اهمیت هستند.

سو تیتر (میان تیتر)  معمولاً عبارت کوتاهی است که در وسط خبرهای طولانی برای تفکیک مطالب مختلف مورد استفاده قرار می‎گیرد و اندازه حروف میان تیتر از متن خبر بزرگ‎تر است و معمولاً بدون فعل به‎کار می‎رود هم‎چنین در وسط گزارش‎ها، مقالات و مصاحبه‎ها کاربرد دارد. برای مثال در مصاحبه‎ها خبرنگار قسمت‎های جذاب را به تناسب مطلب انتخاب می‎کند و به عنوان سوتیتر قرار می‎دهد.

این مطلب را به اشتراک بگذار
WeCreativez WhatsApp Support
ارسال متن آگهی در این قسمت
سلام وقت بخیر