حتماً پیشتر مطالب در مورد کمپین ویروسی چالش سطل آب یخ شنیده و خواندهاید. قصد ندارم دیگر به آن بپردازم، چون بسیاری از وبسایتها و مجلات به آن پرداخته و بهنوعی آن را نقد کرده یا مورد تائید قرارداده اند. اما نکته جالب در این رابطه ویروسی شدن چنین چالشی در مدتزمان بسیار اندکی بود که در این مطلب سعی دارم به برخی نکات در رابطه با آن اشارهکنم و اینکه یک کمپین ویروسی برای شکل گرفتن در دوره کنونی باید دارای چه ویژگیهایی باشد؟ چراکه دقیقاً همان مواردی که موجب ویروسی شدن این چالش شد، میتوانند برای صاحبان کسبوکارها و کارآفرینان بهشدت آموزنده باشند، خصوصاً در حوزه بازاریابی اینترنتی. در ادامه به 5 موردی اشاره میکنم که این چالش بهشدت از آنها سود جسته بود:
نکات کلیدی برای داشتن یک کمپین ویروسی
1- روی روند سرمایهگذاری کنید:
با جستجویی کوتاه میتوانید چالشهای مختلف دیگری را در سطح اینترنت پیدا کنید که همگی در سطح شبکههای اجتماعی معروف بودهاند و البته مواردی هم بودهاند که از اثربخشی خاصی برخوردار نشدهاند – مثل چالش آتش – تاکنون چیزی در مورد آن شنیدهاید؟ در این چالش مبنای کار بر این بود که از جوانان خواسته میشد تا مایعی اشتعالزا بر روی خود ریخته و خود را به آتش بکشند و از این صحنه ویدئویی تهیهکرده و در شبکههای اجتماعی منتشر کنند. یکی از دلایل ویروسی شدن چالش سطل آب یخ تکیه کردن آن بر روند شوق و لذت جوانان از این جریان بود.
همواره سعی کنید راههایی خلاقانه و معروف را پیدا کنید و از آنها به نفع کسبوکار خود استفاده کنید.
2- همواره از سادگی پیروی کنید:
چالش سطل آب یخ به عنوان یک کمپین ویروسی هرگز از کسی نخواسته بود که در یک فعالیت خطرناک یا وقتگیر شرکت کنند. هر درخواستی که از مردمدارید، آن را تا حد امکان ساده کنید.

3- احساس خوب به مردم منتقل کنید:
در تحقیقی که اخیراً توسط یکی از مجموعه های تحلیل محتوا انجام شده، بیش از یکمیلیون مقاله موردبررسی بهمنظور یافتن ماهیت ویروسی شدن مطالب قرار گرفت. نتیجه این تحقیق این بود که محتوایی که شامل مواردی از قبیل احترام، خنده و سرگرمی میشوند، از بیشترین میزان موفقیت برخوردار هستند. اگر میتوانید کمپینی با پیام یا یک فراخوان به عملی تهیه کنید که احساس رضایت و توجه به مردم بدهد، مطمئناً پیام شما با موفقیت بیشتری روبرو میشود. بخشش و دادن چیزی به مردم عموماً احساس خوبی به آنها منتقل میکند، و این دقیقاً نکتهای است که چالش سطل آب یخ بر آن استوار بود.
4- از شبکههای اجتماعی (و خصوصاً ویدئو) استفاده کنید:
پروژه ALS کمپین خودش را تنها بر روی وبسایت خودش اطلاعرسانی نکرد و تنها به امید بازدید مردم از آن وبسایت نبود. بلکه بجای آن اساس و بنیان میزبانی کمپین بر روی شبکههای اجتماعی بود و برای آن هم از یک هشتگ ساده که به یادسپاری آنهم ساده بود استفاده کردند (#IceBucketChallenge). ویدئو همیشه یکی از مهمترین ابزارهای بازاریابی است: مهمترین شکل از محتوا بر روی شبکههای اجتماعی، محتوای بصری است. به عبارتی میتوان گفت مردم در زمان چرخ زدن در خوراک خبری خودشان، تمایل بسیار بیشتری به دیدن محتوای بصری نسبت به مطالعه متن دارند. زمانی که شما اساس و مبنای کمپین و هدف کلی خود را مشخص کردید، از شبکههای اجتماعی برای تبلیغ و ترویج آن استفاده کنید و تا جای ممکن از محتوای بصری استفاده کنید.
5- از فعالیتهای افزاینده بهره ببرید:
در آن زمان افراد مشهور و ستاره بسیاری در چالش این کمپین ویروسی شرکت کردند که از آن جمله میتوان به بیل گیتس، جورج دابلیو بوش، جاستین بیبر و شکیرا اشاره کرد. مجاب کردن افرادی اینچنین برای حمایت و شرکت کردن در کمپین شما از عهده هرکسی برنمیآید، اما داشتن کسی در کنار خودتان که بتواند اثرگذاری کار شمارا افزایش دهد، اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر کسی را در گروه خوددارید که هزاران دنبال کننده بر روی شبکههای اجتماعی دارد، میتوانید از او بخواهید کمپین شمارا در شبکههای اجتماعی اشتراک بگذارد و اینگونه احتمال دیده شدن آن توسط دیگران را بیشتر کند. تنها زحمت آن یکبار اشتراکگذاری یکی از مطالب شما دریکی از شبکههای اجتماعی است.