وزیرکشور با تأکید بر اینکه البرز میتواند در بخش تولید همراه با مالیات گامهای بلندی بردارد و به استانی نمونه و پیشتاز در کشور بدل شود، گفت: به عنوان وزیر کشور اختیارات کامل به استاندار البرز خواهم داد.
عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست شورای آموزش و پرورش استان البرز که با حضور نماینده ولی فقیه در استان، استاندار، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، فرمانداران و جمعی از مدیران در محل استانداری البرز در کرج برگزار شد، افزود: یقین دارم استاندار البرز نیز با توجه به تواناییاش در مدیریت استانهای کشور از عهده این مهم
به خوبی برآید.
وی با اشاره به اینکه ۱۳ استان کشور توانستهاند با ایدههای تازه و نو بودجه منهای نفت پیشنهاد دهند، گفت: در تعدادی از استانها ظرف ۲ سال اخیر ۶۰ هزار میلیارد تفاهمنامه منعقد شده در حالی که برخی استانها عملکرد خوبی
در این بخش ندارند.
وزیر کشور با اشاره به کاهش قیمت نفت تا مرز ۴۵ دلار و کاهش بودجه کشور تصریح کرد: گرچه این اتفاق رخ داده اما باید از آن به عنوان یک فرصت استفاده کنیم و با تغییر باورها و رویکردها به مردم اعتماد کنیم. وی با یادآوری اینکه تبلیغات و اخذ مالیات ۲ راهکار اساسی برای تولید سرمایه در استان است و باید به این مهم توجه شود، افزود: به عنوان مدیران استان باید تولید فکر، خلاقیت و اندیشه داشته باشید و بتوانید از تولید، مالیات و عوارض بگیرید.
وزیر کشور همچنین نیروی انسانی را به عنوان بزرگترین سرمایه هر کشور مستلزم نگاه ویژه دانست و تأکید کرد: دولت در تنگنای مالی قرار دارد و تکیه به بودجههای دولتی نمیتواند جوابگو باشد، همانگونه که در طول ۷ سال اخیر به بودجه دولت تکیه شد و نتیجهای جز ناکارآمدی سیستم اجرا و تولید به دنبال نداشت.
رحمانی فضلی ادامه داد: با توجه به منویات مقام معظم رهبری درباره اجرای اقتصاد مقاومتی و تأکید رئیس جمهوری، تاکنون ۲ لایحه در این زمینه ارائه شده است تا بتوانیم بستر تحقق اقتصاد مقاومتی را فراهم کنیم.
وزیر کشور تصریح کرد: شرایطی که امروز در آن قرار داریم به گذشته و بیتوجهی به ظرفیتها، خلاقیت و نوآوری مدیران ما برمیگردد که نبود تعادل و توازن را در پی داشته است.
وی افزود: گسترش شهرهای بزرگ، مراکز استانها و حاشیه نشینی، توزیع ناعادلانه منابع، ایجاد شکافها و غیره نیز از آثار این بیتدبیریها در طول سالهای گذشته است.
رحمانی فضلی با بیان اینکه مشارکت مردم مهمترین اصل در تحقق اهداف کلان کشور بهشمار میرود، گفت: مشارکت در شوراها اصلی اساسی است و باید با به کارگرفتن مشارکت مردم و تکمیل تجهیزات و امکانات، منابع آموزش و پرورش را تقویت کنیم. وی افزود: برای این کار نیاز به نگاه واقعبینانه داریم و نباید در چارچوبها، لفاظیها و تشریفات باقی بمانیم بلکه نیازمند تحلیل و رسیدن به عمق مسأله هستیم. وزیر کشور با بیان اینکه مشارکت سیاسی کشور مطلوب و در این بخش گامهای خوبی برداشته شده است، اظهار داشت: این نشان میدهد شاهد رشد و بالندگی در مشارکت سیاسی مردم بوده ایم اما باید ببینیم آیا در بخشهای اقتصادی، نقدینگی و. .. نیز شاهد این افزایش مشارکت مردم خواهیم بود. وی تأکید کرد: باید شرایطی بهوجود آوریم تا با جلب اعتماد مردم بخشی از امور را به آنان بسپاریم و برای مردم سود و منفعت قائل شویم.
بودجه دولتی نیاز تعلیم و تربیت کشور را تأمین نمیکند
وزیر آموزش و پرورش نیز با اشاره به گستردگی فعالیتهای آموزشی در کشور در این نشست گفت: تنها با تخصیص بودجه دولتی نمیتوانیم نیازهای آموزش و پرورش را تأمین کنیم.
علی اصغر فانی افزود: در آغاز سال تحصیلی جاری با برنامهریزی مناسب توانستیم بسترها را برای عرصه تعلیم و تربیت کشور فراهم کنیم، هرچند یکی از دغدغههای این وزارتخانه کمبود مراکز آموزشی در محدوده مسکن مهر کشور است و تاکنون فضای آموزشی مورد نیاز این بخش تأمین نشده است. وی با اشاره به اینکه فشارهای مالی زیادی به وزارت آموزش و پرورش وارد شده است، گفت: وزارت آموزش و پرورش لایحهای به مجلس ارسال کرده که بر اساس آن، انبوه سازان موظف هستند در کنار ساخت مجتمعهای مسکونی، نسبت به ساخت مدرسه نیز
اقدام کنند.
فانی اظهار داشت: امسال سهم آموزش و پرورش از کل بودجه دولت حدود یک درصد نسبت به سال گذشته افزایش نشان میدهد که امیدواریم تبصرهها و احکامی که در بودجه سال ۹۴ توسط دولت به مجلس پیشنهاد شده، مورد تصویب قرار گیرد. مدیرکل آموزش و پرورش البرز نیز در این جلسه، تراکم دانشآموزان در این استان را بسیار بالاتر از متوسط کشوری دانست و گفت: در مقطع ابتدایی در هر کلاس ۸ نفر بیشتر از متوسط سرانه کشوری، در متوسطه اول ۷ نفر، متوسطه دوم ۵ نفر و در فنی وحرفهای ۳ نفر بیشتراز سرانه کشوری است.
خسرو ساکی افزود: در مسکن مهر استان ۱۶۳مدرسه با بیش از یک هزار و ۹۰۰ کلاس کمبود داریم که این امر براساس پیشبینی ۲ نوبته بودن کلاسها در نظر گرفته شده که اگر در شیفت یکنوبته محاسبه شود، چشمانداز بسیار دشوارتر از اینهاست. وی تصریح کرد: این درحالی است که براساس ارزیابی تخصصی، ۸۴مدرسه استان باید تخریب و نوسازی شود و بهطور کلی با کمبود بیش از ۷۰۰ مدرسه دراستان روبهرو هستیم. مدیرکل آموزش و پرورش البرز افزود: به دلیل کمبود اعتبار ۲۳ پروژه استانی و۲۴پروژه ملی ناتمام در بخش آموزش و پرورش استان ناتمام مانده است. ساکی گفت: درحوزه پرورشی ۲۵سانتیمتر فضا به ازای هر دانشآموز داریم در حالی که میانگین کشور ۴۰۰ سانتیمتر است. وی افزود: در حوزه تربیتی نیز این شاخص ۵۰سانتیمتر به ازای هر دانشآموز فضا در کشور داریم که این فضا در استان