میزان فقر امکانات بهداشتی و درمانی در البرز در حدی است که میتوان این استان را نماد محرومیت و بیعدالتی در حوزه بهداشت و درمان قلمداد کرد.
به گزارش ایرنا دکتر سید حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی که بهمنظور بررسی روند اجرای طرح «تحول نظام سلامت» به کرج مرکز استان البرز سفر کرده بود با بیان این مطلب پس از بازدید از چند بیمارستان در این کلانشهر در نشستی تأکید کرد: وضع این بیمارستان ها آنچنان تأسف بار است که گرچه از استان سیستان و بلوچستان به عنوان نماد محرومیت در حوزه بهداشت و درمان یاد میشود، اما وضع استان البرز حتی از این استان هم نامناسبتر از است.
وی گفت: با وجود این کمبودها و مشکلات، با اجرای طرح «تحول نظام سلامت» فعالیتهای خوبی در این حوزه صورت گرفته است اما کمبودهای بهداشتی درمانی البرز چشمگیر است و مردم استان را رنج میدهد.
وی برای جبران بخشی از این کمبودها، ساخت ۳ بیمارستان ۸۰۰ تختخوابی در البرز را مورد تأکید قرار داد و افزود: با توجه به موقعیت ویژه البرز تلاش میشود در حوزه بهداشت و درمان مساعدتها و تسهیلات ویژهای برای استان در نظر گرفته شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه نیازهای مطرح شده البرز باید به نوعی اجابت شود، از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی خواست با دعوت از معاون برنامهریزی رئیس جمهوری، وی را در جریان وضع درمانی این استان قرار دهند.
دکتر هاشمی همچنین به حساسیت سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه بهداشت و درمان استان البرز اشاره کرد و گفت: واقعیت این است که زیرساختهای البرز مناسب نیست و برخلاف ظاهر خوش آب و رنگ استان، مردم آن به شدت فقیر هستند، بنابراین باید برای حضور بخش خصوصی در حوزه بهداشت و درمان احتیاط لازم صورت گیرد، زیرا ممکن است در آینده به مردم آسیب برسد.
وی معتقد است که فعال شدن بخش خصوصی بدون برنامهریزی در استان البرز، بهطور قطع به قشر کم درآمد استان آسیب وارد خواهد کرد و از این رو باید گسترش بخشهای دولتی را در اولویت قرار داد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: البته برای رفع کمبودهای بخشهای دولتی میتوان از سرمایههای بخش خصوصی بهره گرفت و با توجه به اینکه سرمایهگذاران متعددی در این بخش ورود خواهند کرد، بنابراین باید برای ترغیب بخش خصوصی به مشارکت در توسعه بخش های دولتی برنامهریزی جامع و مناسبی صورت گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز نیز در این نشست ضمن برشمردن برخی کمبودهای این استان در بخش بهداشت و درمان گفت: هم اکنون البرز ۳ میلیون نفری دارای ۹۵۰ تخت بیمارستانی است، در حالی که این استان به ۳ هزار و ۵۰۰ تخت نیاز دارد.
دکتر حمید درفشی افزود: به عنوان نمونه نیاز استان در بخش روانپزشکی ۱۹۴ تخت است که فقط ۶ تخت وجود دارد، در بخش مسمومیت نیز ۴۵ تخت مورد نیاز است که متأسفانه آمار آن صفر است، کمبود ۱۴ پایگاه اورژانس شهری و ۶۰ آمبولانس هم از دیگر نیازهای ضروری استان البرز است.
وی تأکید کرد: این کمبودهای بهداشتی و درمانی در حالی است که جمعیت ۴ زندان در کرج و بار درمانی بیش از ۲۰۰ هزار تبعه خارجی نیز که اعتباری برای آن در نظر گرفته نشده است نیز بر دوش بخش بهداشت و درمان استان البرز سنگینی میکند.
گفتنی است، در این نشست چند معاون وزیر، استاندار البرز، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و اعضای هیأت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی البرز حضور داشتند.