سخنگوی دولت در مراسمی از استانداری البرز بخاطر برداشتن گام علمی، حرکت منسجم در جهت سرمایهگذاری و دستیابی به اهداف سند چشمانداز و برنامه پنجم و همچنین راهبردهای اقتصاد مقاومتی، تشکر و قدردانی کرد.
دکتر محمدباقر نوبخت در مراسم گشایش همایش «فرصتهای سرمایهگذاری برد – برد» در تالار شهیداننژاد فلاح کرج و با تأکید براینکه دولت از تمامی سرمایهگذاران استقبال میکند، انگیزه حضور خود در این همایش را توجه به بحث سرمایهگذاری که مسئلهای ملی است، عنوان کرد.
وی در این همایش که با حضور چند وزیر و معاون وزیر، استانداران، سفیران برخی کشورها، سرمایهگذاران و جمع زیادی از مدیران برگزار شد، افزود: دولت تدبیر و امید با ۲۲میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی به استقبال سرمایهگذاران میرود و این صندوق باید به همه طرحهای سرمایهگذاری قابل توجیه تسهیلات ارزان قیمت اختصاص دهد.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری یادآور شد: دولت امسال بالغ بر ۳۵ میلیارد دلار از منابع فاینانس سرمایهگذاری خواهد کرد و استان البرز نیز از این رقم سهم میبرد.
وی تأکید کرد: سیاست کلی دولت آن است که توسعه اقتصادی با مشارکت آحاد مردم و در بخش خصوصی انجام شود.
نوبخت با بیان اینکه حضور سفیر اسلاوی و اندونزی در همایش فرصتهای «برد – برد» حاوی پیام است، گفت: اهداف کلان نظام جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴ ایستادن در جایگاه نخست علم و فناوری است.
سخنگوی دولت افزود: رشد اقتصادی در ۲ برنامه چهارم و پنجم توسعه موانعی را ایجاد کرد اما دولت جمهوری اسلامی ایران مصمم است که در سال ۹۳ و برنامه چهارم و پنجم، اقتصاد ایران را با برنامهریزی و بودجه ۹۳ از رکود خارج و به سمت رشد مثبت اقتصادی پیش ببرد.
البرز سهم بزرگی در اقتصاد ناخالص داخلی دارد
مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد کشور نیز در این همایش گفت: باید ظرفیتهای البرز را فرا جغرافیایی ببینیم چرا که این استان سهم بزرگی در اقتصاد ناخالص داخلی دارد.
اکبر ترکان تأکید کرد: استان البرز از نظر مساحت جغرافیایی یک قطعه است ولی از نظر خلق ثروت سهم بزرگی دارد، این استان حتی در درآمد سرانه قابل مقایسه با سایر استانها نیست و رتبه بالای درآمد سرانه نیز متعلق به البرز است.
وی تصریح کرد: این منطقه علاوه بر ظرفیتهای اقتصادی، دارای منابع انسانی متخصص نیز هست و به عنوان قطب صاحب سرمایه برخوردار از بهترین ظرفیت تخصصی است.
ترکان خاطرنشان کرد: اقتصاد البرز توانمند است و به صورت مستقل از تهران باید به همه اقتصادهای بزرگ متصل شود.
وی افزود: با این ابتکار استاندار البرز، فرودگاه پیام این استان، به غیر از جمعیت ۲میلیون و ۵۰۰ هزار نفری شهریار، رباط کریم و اسلامشهر، در حمل و نقل هوایی، ظرفیت جابهجایی ۴ میلیون نفر جمعیت را نیز دارد.
مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد کشور افزود: جنبههای عملیاتی فرودگاه پیام هم اکنون در وزارت راه و شهرسازی در حال بررسی است و این استان باید به سایر اقتصادهای بزرگ متصل شود.
وی با اشاره به منطقه آزاد تجاری پیام کرج گفت: فرودگاه و منطقه ویژه اقتصادی پیام از این ظرفیت برخوردار است که به قطب صنایع بسته بندی، بستهبندی وارداتی و مرکز مصنوعات الکترونیکی صوتی و تصویری و مخابراتی تبدیل شود.
ترکان افزود: برای اجرای برخی از سیاستها توسعهای نیاز است در مرحله نخست در یک قطعهای از جغرافیا طرحها آزموده شود و بعد از آن به سایر نقاط تعمیم یابد.
مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد کشور بیان کرد: ۷ منطقه آزاد با ۷ اقلیم و جغرافیای متفاوت در کشور وجود دارد که عبارتند از چابهار، قشم، کیش، انزلی و ارس و تاکنون ۶۳ منطقه به تصویب رسیده است و از تعداد ۲۳ منطقه راهاندازی شده و مأموریت این ۲۳ منطقه آزاد تجاری توسعه فضای کسب و کار است.
ترکان بیان کرد: کشور ما از نظر فضای کسب و کار شرایط مطلوبی ندارد و برای اینکه فضای کسب و کار در ایران آسان شود، منطقه ویژه گمرگی پیام بهبودی بر این شرایط خواهد بود.
البرز مستعد تبدیل شدن به قطب مبادلات تجاری در کشور
معاون برنامهریزی وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این همایش گفت: استان البرز با ظرفیتهای ویژهای که دارد مستعد تبدیل شدن به قطب مبادلات تجاری و بهرهمندی از امکانات زیر ساختی در کشور است.
حسین ایویی مهریزی به ظرفیتهای استان البرز اشاره کرد و گفت: استان البرز به جهت همجواری با پایتخت، وجود زیرساختهای راهی، شبکه حمل و نقل، ترکیب جمعیتی، استقرار مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی، فرصت ویژهای برای شکوفایی صنایع دارد.
وی، ایجاد قطب مبادلات تجاری البرز بهمنظور بهرهمندی از امکانات زیرساختی و همچنین هماهنگی روابط تجاری با کشورهای هدف و مستعد را به عنوان پیشنهاد مطرح کرد.
ایویی مهریزی به نقش سرمایهگذاری در توسعه اقتصادی کشور اشاره کرد و افزود: دستیابی به رشد اقتصادی از دغدغههای دولتمردان و حاکمیت است و در این میان سرمایهگذاران از مهمترین مؤلفهها برای دستیابی به این هدف مهم محسوب میشوند.
وی تأکید کرد: تجارت کشورهای موفق نشان داده که برای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی، به کارگیری و مشارکت سرمایهگذاران و ورود بخش خصوصی یک اصل اساسی است.
معاون برنامهریزی وزیر صنعت، معدن و تجارت، بسته بودن اقتصاد، نوسانات ارزی، وابستگی درآمدی به نفت، سیاستهای تجاری ناکارآمد و به خصوص توزیع نامناسب سرمایه را از جمله عوامل مخرب در توسعه اقتصادی برشمرد.
ایویی مهریزی یادآور شد: در کنار سرمایه فیزیکی، منابع انسانی، اجتماعی، علمی و فرهنگی نیز تکمیلکننده توسعه اقتصادی هستند.
وی، بهبود فضای کسب و کار، اصلاح قوانین و مقررات، توسعه زیر ساختهای اقتصادی، اتخاذ سیاستهای تشویقی، تقویت نظام اقتصادی کشور، حمایت از سرمایهگذاران خارجی، ایجاد فضای رقابتی، ایجاد هماهنگی سیاستهای پولی، تسهیل دربودجه و… را از الزامات سرمایهگذاری برای توسعه ذکر کرد.
اقتصاد و فرهنگ دو بال توسعه هستند
نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج نیز در این همایش گفت: شعار اقتصاد، فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، لفظ نیست بلکه با عزمی جهادی میتوان این شعار را به منصه ظهور رساند.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی همدانی افزود: شعار امسال مقام معظم رهبری در بازدید از گروه صنعتی مپنا، نمود پیدا کرد و بیانگر این است که این شعار همیشگی ماست و شعار مقطعی نیست.
وی تأکید کرد: اقتصاد و فرهنگ دو رکن و بال توسعه کشور هستند و اساس این کار مربوط به کل کشور است و توجه به این ۲رکن آینده درخشان مملکت را در معادلات جهانی رقم خواهد زد.
امام جمعه کرج تصریح کرد: چاره و اساس اقتصاد داخلی ما مدیریت جهادی است و مدیریت جهادی با اصل ایثار، از خود گذشتگی، دینباوری، ابتکار، خلاقیت و جلوگیری از اسراف و هدر رفت بیت المال محقق میشود.
وی خاطرنشان کرد: نبود نگاه کارشناسانه در مدیریت اقتصاد کشور، به این معناست که گاهی اوقات دیده میشود مسئولان سلیقهای عمل میکنند و به اقتصاد دانش بنیان کمتر توجه دارند.
حسینی همدانی با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان برای مدیریت اقتصاد ما یک نقشه راه است و با توجه به نقاط قوت و ضعف ما باید ترسیم شود، افزود: اقتصاد دانش بنیان مزیتهای بسیاری دارد و دانش و دانایی جایگزین سرمایه فیزیکی میشود و این سرمایه امکان تحریم ندارد چون نه فیزیکی است و نه وارداتی، بلکه بومی است.
امام جمعه کرج گفت: استان البرز به دلیل نزدیکی به پایتخت و ظرفیت منابع و جغرافیایی ویژه و پراهمیت است و امید است این طرحها و فعالیتها از جهات مختلف مطالعه شود حتی اگر تا زمان رسیدن به مطلوب زمانبر باشد.
فرصتهای «برد ـ برد» حلقه واسط بین سرمایهگذاران و صاحبان ایده
استاندار البرز نیز در این همایش فرصتهای برد برد را حلقه واسط بین سرمایهگذاران و صاحبان ایدههای نو دانست و تشکیل سند توسعه صنعتی را تکمیلکننده این مهم ازریابی کرد.
سیدطاهرطاهری اظهار داشت: خداوند را شاکرم که در این جمع بزرگ دولتمردان، سرمایه گذاران، ایده پردازان و کار آفرینان حضور دارم و بسیار خوشحالم که این همایش در راستای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی در حال برگزاری است.
وی افزود: معتقدم مهمترین سرآغاز مقدمه برای تحقق فرمایشات معظم له و نیز رفع دغدغههای رئیسجمهور درباره بهبود فضای کسب و کار برگزاری چنین همایشها و عمل به نتایج آن است.
طاهری گفت: امروز استان البرز بر خود میبالد که شاهد چنین همایش بینظیری همراه با استقبال سرمایهگذاری توسط سرمایهگذاران در طول تاریخ است.
استاندار با تأکید بر توسعه متوازن افزود: صاحبنظران اقتصادی دستیابی به رشدی موزون و توسعهای پایدار را کلید حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی میدانند.
وی ادامه داد: در واقع دستیابی به عدالت اجتماعی و افزایش سطح در آمد و رفاه و رضایتمندی و بهطور کلی تحقق همه آرزوها و آمال بشری به نوعی به شاخصهای توسعه اقتصادی مربوط میشود بنابراین دغدغههای مقام معظم رهبری درباره تحقق حماسه اقتصادی حاکی از درایت والای ایشان است.
وی خاطرنشان کرد: در فرآیند توسعه اقتصادی و اجتماعی، مقوله سرمایهگذاری واجد اهمیت بنیادی است و در حقیقت سرمایهگذاری را باید پیش شرط تولید و به عبارت صحیح تر، شرط لازم دانست.
استاندار افزود: افزایش نیروهای مولد جامعه که منجر به افزایش تولید، توسعه اقتصادی، اشتغال کامل و به ویژه ارتقای سطح درآمدها میشود، بدون سرمایهگذاری داخلی و خارجی و به کارگیری سرمایه در فعالیتهای مختلف اقتصادی ممکن نیست و به آرمانهایی دست نیافتی تبدیل میشوند.
طاهری گفت: با توجه به موارد اشاره شده، بررسی و تعیین اولویتها و راهبردهای سرمایهگذار استان که بتواند به عنوان یک راهنما و دلیل نیرومند عمل کرده و نیازهای اطلاعات سرمایهگذاران را به نحو مطلوب تأمین کند، ضروری است چون سرمایهگذاران برای مدیریت بهینه سرمایهگذاری خود و کسب سود بیشتر و دست زدن به حداقل ریسک و در واقع گزینش مناسبترین حیطهها و زمینههای فعالیتی نیاز به شناخت کامل بازار سرمایه استان از یک سو و تضمین امنیت سرمایهگذاری همراه با اعمال حمایتهای همه جانبه از سوی دیگر دارند.
انعقاد بیش از یک هزار تفاهمنامه در طرح «برد ـ برد»
معاون عمرانی استاندار البرز و دبیر همایش فرصتهای «برد ـ برد» نیز از انعقاد بیش از یک هزار تفاهمنامه در فراخوان این طرح خبر داد و گفت: این رویداد مهم، بهاری اقتصادی را در اردیبهشت ۹۳ برای البرز رقم زده است.
مجید سریزدی تأکید کرد: استان البرز پیشقراول در اجرای منویات مقام معظم رهبری و در امتداد شعار سال و در راستای تحقق شعار فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی است. وی با اشاره به پیشینه این طرح ملی در حوزه اقتصادی افزود: طرح فرصتهای برد – برد در زمستان ۹۲ با اعلام فراخوان و دعوت از تمامی سرمایه گذاران، صاحبان ایدههای نو، کار خود را آغاز کرد.
وی گفت: در این بازه زمانی ۲ هزار طرح با ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه به ثبت رسید و تا کنون یک هزار تفاهمنامه مشترک با سرمایهگذاران تنظیم و امضاد شده است. سریزدی بیان کرد: این رویکرد در سال ۹۳ با نامگذاری سال مزین به «اقتصاد و فرهنگ» شوک مثبت اقتصادی را در شرایط تحریم ها ایجاد خواهد کرد و ضمن توسعه سرزمینی، تولید ثروت، ایجاد اشتغال، گردش بازار سرمایه و پل ارتباطی بین مردم و دولت و بالعکس خواهد بود.