اگرچه می توان گفت به تعداد صاحبان افرادی که در حوزه کسب و کار فعالیت می کنند، روش و استراتژی بازاریابی وجود دارد؛ ولی آنچه کارشناسان بازاریابی جمع بندی کرده اند و نامی بر آنها گذاشته اند تعداد محدودی است که در بخش های پیشین با عنوان نگاهی کوتاه به ۱۰۱ روش و استراتژی بازاریابی که حتماً باید بشناسید به تعدادی از آن ها اشاره کردیم. در این بخش نیز به معرفی تعداد دیگری از انواع، روش ها و استراتژی های بازاریابی می پردازیم.
بازاریابی محلی
انگلیسی: Local Marketing
بله! واضح است: بازاریابی محلی یعنی مناطق اطراف یک مغازه یا رستوران یا … را هدف قرار دهید. اما چیزی که شاید برایتان جالب باشد این است که امروزه، بازاریابی محلی دیگر لزوماً به صورت سنتی انجام نمیشود و میتوان با استفاده از روشهای آنلاین (و به خصوص از طریق گوشی تلفن و تبلت) نیز مشتریان را هدف قرار داد.
بازاریابی چریکی
انگلیسی: Guerrilla Marketing
guerillamarketingبازاریابی چریکی یا همان بازاریابی پارتیزانی، یکی از مطرحترین روشهای بازاریابی در جهان است. این نوع بازاریابی دو ویژگی اصلی دارد: کمهزینه و خلاقانه است. بازاریابی چریکی در ابتدا به عنوان راهحلی برای بازاریابی کسب و کارهای کوچک مطرح شد، اما امروزه توسط بسیاری از برندهای بزرگ نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
بازاریابی ریشههای علف (مردمی)
انگلیسی: Grassroots Marketing
در این روش بازاریابی، به جای آنکه شما پیام خود را به جمعیت زیادی منتقل کنید، یک گروه کوچک را هدف قرار می دهید و تلاش میکنید تا آنها را قانع کنید پیامتان را به دیگران منتقل کنند.
بازاریابی شبیخونی
انگلیسی: Ambush Marketing
وقتی که یک برند سعی میکند با شبیخون زدن خود را با یک رویداد مرتبط کند، در حال انجام بازاریابی شبیخونی است. در این روش، شما اسپانسر رسمی یک رویداد نیستید، اما یک راه غیر منتظره پیدا میکنید تا برند خود را در این رویداد تبلیغ کنید.
بازاریابی محیطی
انگلیسی: Outdoor Marketing
یک استراتژی مارکتینگ که تلاش میکند از محیط شهری برای رسیدن به اهداف خود استفاده کند. این نوع بازاریابی از بیلبوردهای بزرگ و پر هزینه تا روشهای مختلف بازاریابی چریکی را شامل میشود.
بازاریابی خیابانی
انگلیسی: Street Marketing
در بازاریابی خیابانی، هدف شما این است که از روشهای سنتی بازاریابی دوری کنید و با ایجاد یک کمپین تبلیغاتی در دل خیابان، به جمعآوری مخاطب بپردازید.
بازاریابی وفاداری
انگلیسی: Loyalty Marketing
تمام فعالیتها و برنامههایی را که در راستای ایجاد مشتریان وفاداری انجام میشوند که دوباره و دوباره به سراغ شما میآیند، به نام بازاریابی وفاداری میشناسیم. طبیعتاً، این نوع از مارکتینگ، یک ارتباط نزدیک با بازاریابی رابطهای دارد.
بازاریابی افراد تأثیرگذار
انگلیسی: Influencer Marketing
استراتژی بازاریابی تاثیرگذارانشکی نیست که آدمها به اشخاص مورد علاقه خود بیشتر اعتماد میکنند، تا تبلیغاتی که فقط قصد فروش یک محصول را دارند. نتیجه، به وجود آمدن یک نوع از مارکتینگ به نام بازاریابی افراد تاثیرگذار است. در این روش، یک کسب و کار، هدف بازاریابی خود را جذب افراد تاثیرگذار (حال یا با استخدام آنها، یا سایر روشها) قرار میدهد تا این افراد تاثیرگذار برند را تبلیغ کنند.
بازاریابی افراد معروف
انگلیسی: Celebrity Marketing
هر روش بازاریابی که از ستارهها و افراد سرشناس برای معرفی یک برند استفاده می کند، به اسم بازاریابی افراد سرشناس شناخته میشود.
بازاریابی اخلاقی
ethical-marketing-strategyانگلیسی: Ethical Marketing
این روش بیشتر از آنکه یک استراتژی بازاریابی باشد، یک فلسفه است که تمام تلاشهای بازاریابی را در بر میگیرد. هدف آن هم ساده است: کسب و کارها باید در تبلیغات خود صادق، بیطرف و مسئول باشند.
بازاریابی شخصی
انگلیسی: Self Marketing
مسلماً شما متخصصان سرشناس را در زمینه کاری خودتان میشناسید و حتی به آنها احترام میگذارید. اما این متخصصان چگونه انقدر نامآور شدهاند؟ این دقیقاً هدفی است که بازاریابی شخصی که به نام برندینگ شخصی (Personal Branding) هم شناخته میشود، دنبال میکند. یعنی اینکه به جای مطرح کردن یک محصول یا خدماتی به خصوص، یک فرد متخصص و متبحر را مطرح مینماید.
بازاریابی آگاهیبخش
انگلیسی: Informational Marketing
هدف اصلی بازاریابی آگاهیبخش این است که به مخاطبان در مورد یک محصول یا خدمات اطلاعات بدهد، آموزشهای لازم را به آنها ارائه بدهد و توضیح بدهد که مزایای این محصول چیست؛ یعنی با بالا بردن آگاهی مخاطبان، آنها را جذب یک برند نماید.
بازاریابی داخلی
انگلیسی: Internal Marketing
هدف از بازاریابی داخلی این است که تمام فعالیتهای داخلی یک کسب و کار را هماهنگ و یکپارچه سازد، تا بتواند بهترین خدمات ممکن را به مشتریان ارائه دهد. ایده بازاریابی داخلی این است که ما باید کارمندان خود را هم بازاریابی کنیم؛ یعنی آنها را نیز در مورد اهداف و ارزش خدمات کسب و کار خود آگاه نماییم.
بازاریابی تلفنی
انگلیسی: Telemarketing
فکر کنم بدانم که به چه فکر میکنید: “من از بازاریابان تلفنی متنفرم.” فقط شما نیستید که این حس را دارید. اما باز هم نمیتوان گفت که بازاریابی تلفنی، نقشی مهم در فروش محصولات به مشتریان ندارد و بنابراین بهتر است راحت از آن نگذرید. بازاریابی تلفنی یک روش از بازاریابی مستقیم است که در آن یک فروشنده با تماس تلفنی (یا شاید یک تماس تصویری یا …) با مشتریان بالقوه تماس میگیرد تا آنها را راضی به خرید کند. بازاریابی تلفنی میتواند شامل تبلیغات ضبط شدهای هم بشود که بعد از تماس خودکار با مشتری، برای او اجرا میشوند. بازاریابی تلفنی در سالهای اخیر دشمنان بسیاری پیدا کرده و به عنوان یک روش بازاریابی به شدت مزاحم شناخته میشود.
بازاریابی هدفمند
انگلیسی: Targeted Marketing
همانطور که از نام آن مشخص است، در بازاریابی هدفمند قصد ما این است که مخاطبانی را هدف قرار دهیم که در بازار هدف ما قرار دارند و مشتریان بالقوه ما محسوب میشوند. بدین ترتیب، از هزینهها خواهیم کاست و بازدهی را افزایش میدهیم.
بازاریابی خریدار
انگلیسی: Shopper Marketing
تمام فعالیتهایی که از طریق کانالها و به شکلهای مختلف و در راستای شناخت خریدار و رفتار او انجام میشوند و از این اطلاعات در جهت راضی کردن آنها به خرید و به نفع یک کسب و کار استفاده میکنند.
بازاریابی نقطه فروش
انگلیسی: Point-of-Sale Marketing
این استراتژی مارکتینگ، در جذب مخاطب دخیل نیست. بلکه هدفش این است که مطمئن شود در لحظه آخر، مشتری حتماً خرید را انجام میدهد. بنابراین سعی نمیکند یک تاثیر طولانیمدت بر روی مشتری بگذارد، بلکه میخواهد یک تاثیر آنی بر روی مشتری بگذارد و او را در تصمیم خرید راسختر کند.
بازاریابی عصبی
روش مارکتینگ عصبی
انگلیسی: Neuromarketing
بازاریابی عصبی به روشهایی از بازاریابی اشاره دارد که در طی آن، واکنش ذهن مخاطبان به یک تبلیغ یا یک روش بازاریابی ارزیابی میشود و بر این اساس، موثرترین تبلیغات شناسایی میشوند. این روش بازاریابی با آزمایشات علمی مختلفی بر روی مغز مخاطبان ممکن خواهد شد.
بازاریابی ورزشی
انگلیسی: Sports Marketing
هر نوع بازاریابی که به نحوی از ورزش برای فروش محصولات و خدمات یک شرکت استفاده کند، از این نوع مارکتینگ استفاده کرده است.
بازاریابی خدمات
انگلیسی: Services Marketing
وقتی بحث بر سر فروش خدمات باشد، کار یک تجارت کمی سخت میشود. چطور باید مردم را به خرید چیزی راضی کرد که نمیتوانند لمس کنند؟ اینجاست که بازاریابی خدمات وارد میشود و تلاش میکند راهکارهای مختلفی را برای بیان ارزشهای یک سرویس به صورت قابل لمس و افزایش فروش ارائه نماید.
بازاریابی علمی
انگلیسی: Scientific Marketing
هر استراتزی بازاریابی که از روشهای علمی از جمله تحلیل، انجام آزمایشهای مختلف و … استفاده میکند تا بتواند تاثیر خود را افزایش دهد، یک زیرمجموعه از استراتژی بازاریابی علمی محسوب میشود.
بازاریابی تولید مصرفکننده
انگلیسی: Consumer-Generated Marketing
این یکی از آن روشهای جالب مارکتینگ است که مطمئناً شما هم از آن خوشتان میآید. در این روش، هدف شما این است که کاری کنید تا خود مخاطبان به تولید محتوای بازاریابی برای شما بپردازند. برای مثال، یک مسابقه برگزار میکنید و از مشتریان میخواهید تا با محصولات شما عکس بگیرند و آن را در شبکههای اجتماعی قرار دهند. یک مثال ساده دیگر، وقتی است که یک نفر برای مطالب شبکه اجتماعی شما، نظر میگذارد.
منبع: وبلاگ نوین
گردآوریشده توسط شبکه پذیرش آگهی