در بخش نخست به بیان تعریف استراتژی بازاریابی پرداختیم و تعدادی از روش ها و استراتژی بازاریابی که در بین صاحبان کسب و کار و کارشناسان بازاریابی مرسوم است، معرفی شد. در این بخش تعداد دیگری از انواع، روش و استراتژی بازاریابی را معرفی می کنیم.
بازاریابی درونگرا
انگلیسی: Inbound Marketing
در جهان مدرن دیگر لزومی ندارد که شما به سراغ مشتری بروید و مزاحم او شوید، تا شاید از شما خرید کند. میپرسید چه راهی غیر از این برای بدست آوردن مشتری وجود دارد؟ بازاریابی درونگرا!
بازاریابی درونگرا یعنی شما هزینههای خود را صرف ساخت یک برند مستحکم با هویت درست، ارائه اطلاعات و راهنماییهای مفید به مشتریان، ایجاد رابطه با مشتریان فعلی و … بکنید. بازاریابی درونگرا شامل بخشهای مختلفی از جمله سئو (برای این که مطمئن شوید مشتریان شما را پیدا میکنند)، بازاریابی محتوا، بازاریابی رابطهای و … میشود.
بازاریابی برونگرا
انگلیسی: Outbound Marketing
گاهی برای شرکتها مهم است که به مشتریان بالقوه خود اعلام وجود کنند. این کار، با شناخت بهترین روشهای تبلیغاتی و هدفگیری درست مشتریان بالقوه انجام میشود.
بازاریابی اجازهای
انگلیسی: Permission Marketing
همه ما در طول روز تبلیغات مزاحم بسیاری را از طریق پیامک، ایمیل و … دریافت میکنیم. این تبلیغات آنقدر زیاد شدهاند که دیگر نه تنها آنها را بررسی نمیکنیم، بلکه نسبت به شرکتهای تبلیغدهنده کمی حالت تدافعی پیدا میکنیم. راهحل چیست؟ بازاریابی اجازهای! کافی است از مشتریان خود برای تبلیغ کردن اجازه بگیرید. به همین سادگی!
بازاریابی وقفهای
این استراتژی در مقابل مارکتینگ اجازهای تعریف شده است و زمانی است که شما در فعالیت فعلی مخاطب وقفه ایجاد میکنید تا برای او تبلیغ کنید. برای مثال، یک تبلیغ تلویزیونی از این دست تبلیغات محسوب میشود.
بازاریابی انگیزه دار
انگلیسی: Cause Marketing
یک انگیزه خیرخواهانه پیدا کنید که هم برای شرکت شما و هم مخاطبان مهم باشد. سپس از جادوی آن برای جذب مشتریان بیشتر استفاده کنید. البته، برای این منظور باید شرکت خود را به خوبی بشناسید و بدانید که هدفتان کمک به چه کسانی است. توجه داشته باشید که بازاریابی انگیزه دار میتواند به صورت همکاری با یک مؤسسه خیریه انجام شده و در راستای کمک به هدف آنها تلاش کند. این نوع بازاریابی میتواند یک رابطه مستحکم بین شما و مشتریانتان ایجاد نماید.
بازاریابی محدوده نزدیک
انگلیسی: Close Range Marketing
از وایفای یا بلوتوث استفاده کنید تا پیامهای تبلیغاتی محصولات و خدمات خود را به گوشی و تبلت مشتریانی که در نزدیکی مغازه شما هستند، بفرستید. بازاریابی محدوده نزدیک به عنوان بازاریابی مجاورت (Proximity Marketing) هم شناخته میشود. به این فکر کنید که یک مشتری شما، وقتی از طریق بلوتوث یک پیشنهاد ویژه دریافت میکند که میتواند همان لحظه از آن استفاده کند، چقدر خوشحال میشود.
بازاریابی رابطهای
انگلیسی: Relationship Marketing
بسیاری از شرکتها هستند که تمرکز خود را بر روی ایجاد یک رابطه طولانیمدت با مشتری گذاشتهاند و فقط برای فروش یک محصول به آنها تلاش نمیکنند (که خودش میشود بازاریابی تراکنشی). به شخصه، با این روش بازاریابی بسیار موافق هستم. اما چرا این روش موفق است؟ چون مشتریانی که برند شما را دوست داشته باشند، نه تنها پول بیشتری را برای محصولات و خدمات شما خرج میکنند، بلکه شما را به دوستان و آشنایان خود هم معرفی میکنند. برای این که به قدرت بازاریابی رابطهای پی ببرید، باید به شما بگویم که طبق آمار، ۸۰% فروش یک برند به ۲۰% مشتریان وفادارش است.
بازاریابی دهان به دهان
انگلیسی: Word of Mouth Marketing
مفهوم بازاریابی دهان به دهان از اسم آن به خوبی مشخص است. مردم با هم حرف میزنند و اطلاعات، از شخصی به شخص دیگر منتقل میشود. طبیعتاً آنها دوست دارند در مورد برندهایی که واقعاً دوست دارند، به دوستان و آشنایان خود بگویند. بازاریابی دهان به دهان یکی از قدیمیترین روشهایی است که از طریق آن مردم میفهمند که چه محصول یا خدماتی خوب است و بدون شک، بازاریابان مدرن هم باید روشهایی را پیدا کنند تا مشتریان در مورد آنها حرف بزنند.
بازاریابی سر و صدا
انگلیسی: Buzz Marketing
بازاریابی سر و صدا دار زمانی اتفاق میافتد که شما با انجام یک کار غیر منتظره سعی میکنید توجه مخاطبان را بدست آورید و به اصطلاح سر و صدا به پا کنید.
بازاریابی ویروسی
انگلیسی: Viral Marketing
مطمئن هستم که شما هم تا به حال تبلیغات جالب بسیاری را در اینترنت، روی گوشی دوستان خود و … تماشا کردهاید. این تبلیغات آن قدر جذاب هستند که درست مثل ویروس بین آدمها پخش میشوند و همه آنها را با دوستان خود به اشتراک میگذارند. زمانی که شما هم بتوانید تبلیغاتی این چنینی بسازید، وارد جهان بازاریابی ویروسی شدهاید. (همانطور که احتمالاً حدس زدید، بازاریابی ویروسی ارتباط تنگاتنگی با شبکههای اجتماعی و رسانههای ویدئویی دارد.)
بازاریابی بر حسب عملکرد
انگلیسی: Performance Marketing
تأکید این روش مارکتینگ، بر روی نتیجه است. هر تکنیک چقدر مؤثر بوده است؟ چند سر نخ فروش به وجود آمده است؟ از این سر نخها، چند نفر به مشتری تبدیل شدهاند؟ این ها سؤالاتی هستند که این نوع مارکتینگ از ما میپرسد و تا زمانی که نتوانیم آنها را به درستی اندازهگیری کنیم، مهر تأیید بر روشهای ما نخواهد زد. به لطف ابزارهای تحلیلگر آنلاین، امروزه این روش بازاریابی را به خوبی میتوان پیادهسازی کرد.
بازاریابی CTA یا فراخوان عمل + بازاریابی نرخ تبدیل
انگلیسی: Call to Action Marketing یا CTA Marketing
بازاریابی فراخوان عمل به روشهایی اشاره دارد که برای تبدیل کردن ترافیک اینترنتی به سرنخ فروش یا مشتری به کار گرفته میشود. این کار میتواند توسط متن، گرافیک یا دیگر المانهای طراحی وبسایت صورت بگیرد که مشتری را به انجام کاری دعوت میکنند (و فراخوان به عمل هستند). این استراتژیها میتوانند در افزایش نرخ تبدیل بازدیدکنندگان آنلاینی به مشتری، عضویت آنها در خبرنامه یا … تأثیر بسزایی داشته باشند. و البته، با مشخص شدن فراخوانهای عمل (یا خواستههایی که شما از مشتری دارید) به خوبی میتوان نرخ تبدیل را اندازه گرفت و بر حسب عملکرد، بازاریابی خود را به پیش راند.
بازاریابی مخفیانه
انگلیسی: Stealth Marketing
ما همه در مقابل تبلیغات، کمی حالت تدافعی به خودمان میگیریم و پیام آنها را به سختی قبول میکنیم. بازاریابی مخفیانه یک راهحل برای این مسأله است. در این روش بازاریابی، شما محصولات و خدمات خود را به نحوی به مصرفکنندگان معرفی میکنید که از نظر آنها تبلیغ نباشد. برای مثال، استفاده از گوشی موبایل یک برند در یک سریال تلویزیونی به صورت غیر محسوس میتواند یک نوع بازاریابی مخفیانه محسوب شود.
بازاریابی نهانی
انگلیسی: Undercover Marketing
بازاریابی نهانی یک زیرمجموعه برای استراتژی بازاریابی مخفیانه به حساب میآید. در این روش، افرادی به صورت حضوری محصول یا خدمات شما را به مخاطبان معرفی میکنند، بدون این که مشخص شود که آنها قصد بازاریابی دارند.
بازاریابی روابط عمومی
انگلیسی: Public Relations Marketing
روابط عمومی یکی از مهم ترین استراتژیهای بازاریابی است. بسیاری از بازاریابان موفق از رسانهها برای ایجاد آگاهی در مورد محصولات و خدمات خود و مزایای آنها استفاده میکنند. به علاوه، زمانی هم که مشکلی پیش بیاید، داشتن یک استراتژی خوب روابط عمومی واقعاً حیاتی است. زمانی که مؤسس اپل یعنی استیو جابز زنده بود، این شرکت برای معرفی هر محصول جدید، یک کنفرانس بزرگ برگزار میکرد و مدیران جدید اپل هم این سنت را ادامه دادهاند.
بازاریابی تدافعی
انگلیسی: Defensive Marketing
هر بازاری، یک پیشرو دارد. یک پیشرو که سهم بیشتری از این بازار را از آن خود کرده است. اما چنین کسب و کاری، همیشه توسط رقیبان خود تهدید میشود و باید تلاش کند تا سهم خود را از بازار حفظ کند. به راهکارهای چنین کسب و کاری برای حفظ جایگاهش، بازاریابی تدافعی گفته میشود.
بازاریابی تهاجمی
انگلیسی: Offensive Marketing
در مقابل بازاریابی تدافعی، بازاریابی تهاجمی وجود دارد. شما به طور جدی شروع به حمله به نقاط ضعف رقبای خود میکنید و بر روی نقاط قوت خود تأکید میکنید. حال دیگر تصمیم شماست که ببینید حمله بهترین دفاع است، یا دفاع بهترین حمله.
منبع: وبلاگ نوین
گردآوریشده توسط شبکه پذیرش آگهی