در این مقاله قرار است با هم به بررسی ۱۰۱ روش و استراتژی بازاریابی بپردازیم که میتوانید از آن ها برای به دست آوردن مشتریان جدید در کسب و کار خود و رشد برندتان استفاده کنید.
اما اصلاً چرا باید بخواهید با این روشها آشنا شوید؟ دانش همیشه خوب است. شما با شناخت استراتژی های مختلف بازاریابی میتوانید بهترین روشهای تبلیغاتی را برای خود اتخاذ کنید و سهم بیشتری از بازار را بدست آورید.
بله! شناخت این روشها به شما کمک میکند تا از آزمون و خطای بیهوده دوری کنید و هزینههای اضافی خرج روشهای بیفایده نکنید. به علاوه، خواندن در مورد آنها وقت زیادی از شما نمیگیرد، ولی لذتبخش است.
در کل باید بگویم که شناخت این روشها برای هر بازاریاب، مدیر و حتی کارمند بلندپروازی ضروری است و بدون شک به شما در موفقیت تجاری بیشتر کمک خواهد کرد.
تعریف استراتژی بازاریابی
استراتژی بازاریابی به روشی اشاره دارد که یک شرکت تلاش دارد محصولات و خدمات خود را به مشتریان بالقوه معرفی نماید، در موردشان به مخاطبان آموزش دهد و آنها را تشویق به خرید کند. یک استراتژی بازاریابی میتواند کاملاً خلاقانه باشد یا آن که یک استراتژی باشد که قبلاً امتحانش را پس داده است. توجه داشته باشید که استراتژی بازاریابی باید بر اساس نیازها، اهداف، بازار هدف و ویژگیهای محصول یا خدمات یک کسب و کار شکل بگیرد و مختص آن تجارت بخصوص است. با این حال، دستهبندیهای مختلفی برای این استراتژیها وجود دارد.
نحوه تشخیص استراتژی بازاریابی مناسب
در اکثر مواقع، شکست یا موفقیت یک شرکت را میتوان نتیجه مستقیم استراتژی بازاریابی آنها و میزان تأثیرگذاری آن دانست. بنابراین، انتخاب یک استراتژی بازاریابی درست که با نیازهای شرکت شما همخوانی دارد، بسیار مهم است. برای این منظور لازم است مراحل زیر را طی کنید:
در مورد مخاطبان خود تصمیم بگیرید. اولین قدم برای توسعه یک استراتژی بازاریابی درست، شناخت مخاطبان است. آیا آنها افراد بین ۱۰ تا ۲۰ سال هستند که به بازیهای ویدئویی علاقه دارند؟ طرفداران فوتبال هستند؟ یا …
یک پروفایل فرآیند روان شناسی بسازید. در درجه دوم، شما باید یک فرآیند روانی فرضی بسازید که حدس میزنید مشتریتان در نتیجه تلاشهای بازاریابی شما طی خواهد کرد.
یک نوع استراتژی بازاریابی را انتخاب کنید. با توجه به شناخت خود از مخاطبان و فرآیندی که میخواهید آنها طی کنند، یک استراتژی بازاریابی انتخاب کنید که به نظرتان بیشترین تأثیر ممکن را خواهد داشت.
تلاشهای خود را اندازه بگیرید. با اطلاعاتی که از طریق متودهای بازاریابی شما به دست آمده است، ارزیابی کنید که آیا حدسهایتان در مورد نتیجه بازاریابی درست بوده است و بر اساس این آمار، تصمیمگیری درست را انجام دهید.
انتخاب استراتژی بازاریابی مناسب
بله! دیگر وقتش رسیده که به سراغ این ۱۰۰ روش بینظیر بازاریابی برویم.
۱۰۱ روش و استراتژی بازاریابی مختلف در جهان امروز
روش هایی که در اینجا ارائه میشوند، بر اساس اهمیّت طبقهبندی شدهاند و تقریباً شامل هر روش بازاریابی میشوند که لازم است بشناسید. توجه داشته باشید که این استراتژیها لزوماً جداگانه نیستند و حتی بسیاری از آنها را میتوان زیرمجموعه دیگری در نظر گرفت.
باید بدانید که هر چند استراتژیهای بسیار متنوعی برای بازاریابی وجود دارد، اما میتوان دو نوع اصلی آن را بازاریابی تجارت به تجارت و تجارت به مشتری در نظر گرفت. بنابراین ما هم با این دو، بررسی خود را شروع میکنیم.
بازاریابی B2C یا تجارت به مشتری
انگلیسی: Business to Customer Marketing
همان طور که احتمالاً حدس زدید، بازاریابی تجارت به مشتری وقتی اتفاق میافتد که قصد شما، فروش یک محصول یا ارائه خدمات به مصرفکننده نهایی باشد. بنابراین باید با روشهای بازاریابی مختلف، او را به سمت خود جذب کنید و به مشتری خود تبدیل کنید؛ یک مشتری که زیاد خرید کند و مدام به سراغ شما بیاید.
بازاریابی B2B یا تجارت به تجارت
انگلیسی: Business to Business Marketing
فکر میکنم معنای این عبارت هم برای شما واضح باشد. بازاریابی تجارت به تجارت برای کسب و کارهایی است که محصول یا خدمات به سایر کسب و کارها ارائه میدهند. مثلاً اجناس عمده میفروشند یا خدمات بازاریابی ارائه میدهند. بنابراین لازم است بازاریابی آنها در جهت هدف قرار دادن سایر کسب و کارها و آموزش به آنها باشد.
بازاریابی B2P یا تجارت به مردم
انگلیسی: Business to People Marketing
چند وقتی است که این نوع سوم نیز در جهان بازاریابی مطرح شده است و نگاهی جدید به مخاطبان یک کسب و کار ارائه میدهد. بازاریابی B2P یک نقطه اشتراک برای دو نوع بازاریابی B2C و B2B به حساب میآید و عقیده دارد که در نهایت، چه مشتری ما تجارتها باشند و چه مصرفکنندگان نهایی، ما به مردم میفروشیم و باید با شناسایی درست نیازهای تصمیمگیرندگان، بازاریابی خود را انجام دهیم.
بازاریابی مشارکت در فروش
انگلیسی: Affiliate Marketing
فروش داشتن برای کسب و کارهای کوچک میتواند چالش برانگیز باشد. بخصوص در فضای اینترنت که پر از پیشنهادهای مختلف برای مشتریان است. اما یک راهکار بازاریابی ساده برای حل مشکل وجود دارد: مشارکت در فروش. در این روش، شما به جای هزینه زیاد بر روی تبلیغات، با سایتهای دیگر همکاری میکنید. آنها محصولات و خدمات شما را به مشتری میفروشند و در ازای هر فروش، درصدی از شما دریافت میکنند.
بازاریابی وابستگی
انگلیسی: Affinity Marketing
خب، هیچ دلیلی ندارد که به تنهایی به دنبال مشتری و سود باشید. شما میتوانید یک کسب و کار دیگر پیدا کنید که بازار هدفی مشابه شما دارد، اما خدماتی متفاوت را ارائه میدهد. سپس یک همکاری را با هم شروع کنید و محصولات و خدمات یک دیگر را به مشتریان خود پیشنهاد دهید. به این ترتیب، هر دو میتوانید مشتریان بیشتری را بدون هیچ هزینه تبلیغاتی جذب نمایید. به این شیوه بازاریابی، بازاریابی وابستگی گفته میشود.
به سراغ برندهای تکمیلی خود بروید و شراکتهای استراتژیک ایجاد کنید که برای هر دو طرف سودآور هستند. این روش که به عنوان بازاریابی شراکتی (پارتنرشیپ) هم شناخته میشود، به برندها اجازه میدهد که با سرعت بیشتری شناخته شوند و مشتریان جدید به دست آورند. وقتی یکی فروش دارد، آن یکی معرفی میشود.
منبع: وبلاگ نوین
گردآوریشده توسط شبکه پذیرش آگهی