وقتی که وارد یک فروشگاه میشویم و تصمیم داریم محصولی را خریداری کنیم، شاید اولین چیزی که برای ما با اهمیت است ماهیت آن محصول باشد که کاربردی مشخص دارد و نیازی را برطرف میکند. در درجه دوم، بستهبندی آن محصول است که در خرید ما تأثیر میگذارد.
خیلی از افرادی که در زمینه برندینگ به فعالیت میپردازند، روی بستهبندی حساسیت خاصی دارند و سالها روی این موضوع تحقیق کردهاند که چه بستهبندیای افراد را جذب میکند؟ البته ما در اینجا هدف متفاوتی داریم و تصمیم داریم در مورد یک قانونشکنی به نام مینیمالیسم صحبت کنیم.
مینیمالیسم به چه معناست؟
مینیمالیسم به معنای سادهگرایی، یک مکتب هنری است که در آن بر رعایت اصل سادگی پافشاری میشود و افرادی که به این مکتب اعتقاد دارند، همه چیز را خالی از پیچیدگیها میخواهند.
مینیمالیسم در طراحی یک تکنیک به حساب میآید که برای استفاده از آن، کافیست که همه موارد اضافی را حذف کنید و فقط موارد ضروری را روی طرح خود باقی بگذارید. البته طراحی مینیمال به همین سادگی هم نیست و باید به شکلی طراحی خود را انجام دهید که به پیام اصلی طرح آسیب نرسد.
چرا طراحی مینیمال؟
بر اساس آنچه که تجربه هزاران طراح ثابت کردهاست، طرحهای ساده راحتتر درک میشوند و ارتباط برقرار کردن و تشخیص دادن آنها خیلی راحتتر از طرحهایی است که پیچیدگی دارند.
با این که خیلی از افراد پس از موفقیت بستهبندیهای کمپانی اپل، به طراحی بستهبندی مینیمال رو آوردهاند، ولی باز هم میان افرادی که برندینگ محصولات FMCG (محصولاتی که قیمت کمتری دارند و سریع مصرف میشوند) را انجام میدهند، اختلاف نظر است. زیرا خیلی از متخصصان برندینگ که دید سنتیتری دارند، میگویند که سادگی بیش از حد هم برای فروش چنین محصولاتی خوب نیست. با این حال خیلی از کمپانیها ریسک میکنند و سراغ بستهبندیهای مینیمال میروند تا ثابت کنند که گفته افراد سنتی اشتباه است.

پپسی از معدود کمپانیهایی است که ریسک بستهبندی مینیمال را پذیرفت و تصمیم گرفت که از تکنیک مینیمالیسم در طراحی بستهبندیهای جدید خود بهره ببرد.
در ادامه چند طرح فرضی وجود دارد که شما را در مسیر مینیمالسازی بستهبندیها یاری میکند.
* شاید در این تصاویر علت پافشاری افراد سنتی روی طراحی عادی را متوجه شوید!
حتما نظر خود را، در رابطه با طراحی سنتی یا مینیمال به اشتراک بگذارید. شما در کدام دسته قرار دارید؟
گردآوری شده توسط شبکه پذیرش آگهی