ادامه از صفحه یک
معاون توسعه و مديريت منابع وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار داشت: در عرصههاي فرهنگي به دليل برخي غفلتها دچار لطمه شديم و در 35 سال بعد از انقلاب بسياري از سرمايههاي مادي و معنوي به طور مطلوب به مصرف نرسيد.
وي تأكيد كرد: خواستههاي مردم در عرصههاي عمراني بسيار پررنگتر از درخواستها براي توسعه زيرساختهاي فرهنگي است، بنابراين وقتي بودجهاي تصويب ميشود بحثهاي اقتصادي و عمراني سهم بيشتري ميگيرند.
کاراندیش با اشاره به اينكه اين غفلت بايد جبران شود، گفت: در حوزه كارهاي فرهنگي بايد شناخت از جامعه و افراد مختلف مورد توجه قرار گيرد، بايد مخاطب را شناخت و ابزارهاي مختلف انتقال فرهنگ را مورد توجه قرار داد.
باید در ترویج فرهنگ از شیوههای مختلف استفاده کرد
وی تصريح كرد: بايد در ترويج فرهنگ از شيوههاي مختلف استفاده كرد. سينما، موسيقي و سخنراني در مساجد هر كدام مخاطب خود را دارند و بايد براي آنها و با ابزارهاي مورد توجهشان برنامه داشته باشيم.
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: زماني يك فرهنگ اثرگذار است كه ترويج دهندگان خودشان عامل آن فرهنگ باشند، پس بايد توجه داشته باشيم رفتار و زندگي تك تك اهالي هنر و فرهنگ زير ذره بين جامعه است و آنها بسيار در عرصه فرهنگ تأثيرگذار هستند..
كارانديش بر ضرورت وابسته نبودن هنرمندان به اعتبارهاي دولتي تأكيد كرد و افزود: اصحاب فرهنگ و هنر نبايد محتاج دولت باشند و اگر قصد ارائه يك اثر فاخر را دارند نبايد نسبت به نياز به دولت ملاحظاتي داشته باشند.
وي خاطرنشان كرد: سياستهاي دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اين است كه شرايط، زيرساختها و حداقلها را فراهم كند و امور را در حد ممكن به بخش غيردولتي واگذاركرده و خود نظارت عاليه داشته باشد.
معاون مديريت و توسعه منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با انتقاد از عملكرد وزارتخانه متبوع خود، درباره توزيع اعتبارها در طول سال هاي گذشته اظهار داشت: در سال هاي اخير 80 درصد از اعتبارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در تهران هزينه شده و استانها و مناطق دور كمتر مورد توجه قرار گرفتهاند.
اعتبارات مالی وزارتخانه به سمت شهرستانها سوق مییابد
كارانديش در جمع اهالي فرهنگ و هنر استان البرز تصریح کرد: طبق بررسيهاي صورت گرفته، قرار است از اين پس اعتبارهاي وزارتخانه براساس برنامههاي ارائه شده، به سمت شهرستانها سوق پيدا كند.
وي همچنين درباره ريز اعتبارات فرهنگي كشور گفت: از اعتبارات كشور65 درصد مربوط به بخش فرهنگي و اجتماعي است كه از اين مقدار تنها 5/4 درصد مربوط به فرهنگ، هنر و رسانه است و در نهايت اعتبار وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامي كمتر از 5/0 درصد است.
وي به اعتبارات البرز اشاره كرد و گفت: به طور قطع سال 93 اعتبار بيشتري از سوي وزارتخانه به البرز اختصاص داده خواهد شد.
فرماندار كرج نيز در اين مراسم گفت: در البرز شعار زياد داده ايم و ميدانيم اين استان از نظر فرهنگ و تمدن گنج پربركتي در كنار پايتخت است ولي هنگام تخصيص اعتبارها، كمترين اعتبار را براي حوزه فرهنگ و جوانان در نظر ميگيريم.
محمد تقي ايراني افزود: در ورودي و خروجي استان البرز و شهر كرج نمادها و المانهاي فرهنگيمان كم است و اين موضوع قصوري است كه تا امروز هم ادامه دارد.
وي تاكيد كرد: ظرفيت بسيار گسترده است، بستر آماده است، تاثيرگذارترين تمدنها و اقوام را در استان داريم تا با همكاري دستگاههاي مختلف شاهد پيشروي در اجراي سياستهاي كلي نظام و اهداف دولت تدبير و اميد باشيم.
کمبود زیرساختهای فرهنگی در البرز
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي البرز نيز در اين مراسم، گشايش نخستين نگارخانه استاندارد را گامي در راستای ايجاد زيرساختهاي فرهنگي در اين استان دانست و گفت: استان نوپاي البرز از كمبود زيرساختهاي فرهنگي رنج ميبرد و همين امر نيز ضرورت نگاه ويژه دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به اين استان را اجتناب ناپذير كرده است. سيدموسي حسيني كاشاني نخستين وعده خود در مراسم معارفه را يادآور شد و افزود: 6 ماه قبل به هنرمندان شريف البرز قول دادم توسعه سرانههاي فرهنگي و ايجاد زير ساختها را در اولويت كاري قرار دهم كه گشايش نخستين نگارخانه استاندارد اولين قدمي بود كه در اين زمينه برداشته شد.
وي با تأكيد بر اينكه اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي برنامه محور است، گفت: تدوين سند براي اجراي برنامهها نمونهاي از اين برنامه محوري است و تلاش داريم با تدبير گام بر داريم تا اميد را در دلها بنشانيم .
وي تحقق برنامههاي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي را مستلزم همراهي هنرمندان و اصحاب رسانه دانست و با اشاره به سياستهاي كلي دولت مبني بر ايجاد اميد در جامعه، افزود: گسترش تعامل با دستگاههاي اجرايي استان رويكرد جديد ديگري در سرفصل كاري اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي بهشمار ميرود.
کاشانی افزود: در حال حاضر اين اداره كل با تمام دستگاههاي استان تعامل مثبت و خوبي دارد و همين امر در پيشبرد امور و تحقق اهداف عالي نقش بسزايي داشته است.
وي از تمام دستگاهها از جمله استانداري، معاونت خدمات شهري شهرداري كرج، سازمان زيباسازي شهرداري كرج، سازمان پارك ها و همه دستگاههايي كه در گشايش نگارخانه استاندارد همكاري داشتهاند، قدرداني كرد.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي البرز در رويداد فرهنگي ديگري در مراسم تجليل از 12 جوان برتر در حوزه فرهنگ و هنر اين استان گفت: استفاده از فضاهاي استاندارد و مناسب فرهنگي حق همه البرز نشينان است، هرچند زيرساختهاي فرهنگي اين استان نسبت به جمعيت و ظرفيتي كه در اين حوزه نهفته است در وضع مناسبي نيست. حسيني كاشاني تأكيد كرد: امكانات و زيرساختهاي فرهنگي البرز در حال حاضر پاسخگوي جمعيت 3 ميليون نفري اين استان نيست و شهروندان براي استفاده از فضاهاي فرهنگي با مشكلات جدي مواجه هستند. وي افزود: با توجه بهوجود اين مشكلات، دستگاهها و ادارههای فرهنگي استان در اقدامي جهادي حركت به سمت ارتقاي وضع زيرساختهاي فرهنگي استان را آغاز كردهاند. مراسم تجليل از 12 جوان برتر حوزه فرهنگ و هنر به مناسبت روز جوان برگزار شد و طي آن از 2 جوان برگزيده در حوزه نمايش، يك نفر در بخش مطبوعات، يك نفر هنرهاي تجسمي، 2 نويسنده، 2 شاعر، 2 عكاس، يك نفر خوشنويسي و يك جوان برتر در حوزه موسيقي تقدير به عمل آمد.
