تسهیل و تسریع در جذب سرمایهگذاری خارجی با هدف رشد و شکوفایی اقتصادی کشور از برنامههای کاری دولت است.
بهروز علیشیری، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل سازمان سرمایهگذاری که به همراه استاندار البرز و برخی از مدیران معاونان استانداری البرز، مدیران سازمان سرمایه گذاری، مدیران معاونت راهبردی رئیس جمهوری، مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز و شمار دیگری از مسئولان و مدیران از دو شرکت بزرگ سرمایهگذاری در صنعت خودرو در استان البرز و تهران بازدید میکردند، افزود: هر شرکت سرمایهگذار خارجی که از جمهوری اسلامی ایران مجوز فعالیت دریافت کند، مورد حمایت قرار میگیرد و سازمان سرمایهگذاری کشور برای رفع مشکلات اینگونه شرکتها تلاش خواهد کرد.
رئیس کل سازمان سرمایهگذاری کشور تأکید کرد: ما باید بتوانیم روابط اقتصادی با کشورهای سرمایهگذار را عمیقتر کنیم چرا که این امر موجب افزایش سطح سرمایهگذاری مشترک شده و زمینه رونق اقتصادی را فراهم خواهد کرد.
علیشری یادآور شد: یکی از مشکلات سال های اخیر این بود که نتوانستیم با شرکتهای خارجی سرمایهگذار قراردادهای الزام آور منعقد کنیم، به همین سبب با توجه به اعمال تحریم ها، برخی از این شرکتها بدون هیچ تعهدی قبل از تکمیل فرایند تولید، ایران را ترک کردند.
وی با اشاره به اینکه برای قطع وابستگی به خارج باید فرایند تولید در داخل کشور تکمیل شود، گفت: بنابراین لازم است در سرمایه گذاریهای مشترک داخلی و خارجی قراردادهای الزام آور امضا شود تا شرکتهای خارجی نتوانند بیهیچ تعهدی پروژههای مشترک را نیمه کاره رها کنند.
وی با تأکید بر اینکه دولت قادر است مشکلات بخش خصوصی و سرمایهگذاریهای خارجی را حل کند، افزود: یکی از راهبردهای ما ارائه مشوقهای سرمایهگذاری خارجی با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه تجارت است و این قول را خواهیم داد که مشکل تخصیص ارز و مشکلات گمرکی برطرف شود.
معاون وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس کل سرمایهگذاری کشور با توجه به اهمیت انتقال فناوری و دانش فنی در جریان سرمایهگذاریهای خارجی در کشور خاطرنشان کرد: دولت برای شرکتهایی که برای بومیسازی دانش فنی در زمینههای مختلف در کشور اقدام کنند تسهیلات و مشوقهای ویژهای در نظر خواهد گرفت.
سیدحمید طهایی، استاندار البرز نیز در این بازدید با اشاره به ظرفیتها و توانمندیهای تولیدی و صنعتی و استقبال و اشتیاق فراوان برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی در این استان، گفت: در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی همه وظیفه داریم برای رشد و شکوفایی استان نوپای البرز حرکتی شتابان داشته باشیم.
وی ادامه داد: انتظار میرود مشکلات و موانع سرمایهگذاری خارجی در سطح کلان برداشته شود تا بتوانیم با کمک سرمایههای داخلی و خارجی به اهداف تعیین شده در اقتصاد مقاومتی مورد تأکید مقام معظم رهبری دست یابیم.
استاندار البرز تأکید کرد: برای برداشتن موانع سرمایهگذاری در این استان با رایزنی سایر دستگاهها نهایت تلاش خود را به کار گرفته و از هیچ کوششی فروگذار نخواهیم کرد.
کیومرث امیری، رئیس سازمان اقتصاد و دارایی البرز نیز در این بازدید گفت: یکی از مشکلات سرمایهگذاران این استان مراجعه به بانک مرکزی برای دریافت ارز مورد نیاز خود است.
وی افزود: روند سال های اخیر سبب شده تا سرمایهگذاران زمان زیادی را صرف دریافت ارز از بانک مرکزی کنند که انتظار میرود شرایطی فراهم شود تا ارز مورد نیاز سرمایهگذاران در داخل استان تأمین شود.
یکی از شرکتهایی که مورد بازدید این گروه از مسئولان و مدیران قرار گرفت و از نزدیک با موانع و مشکلات آن آشنا شدند، شرکت اتوشاسی اینترنشنال پارس است.
این شرکت با سرمایه اولیه یک میلیارد ریال و با مشارکت شرکت فرانسوی اتوشاسی اینترنشنال و شرکت رباط ماشین برای تولید شاسی خودروهای رنو در منطقه کمالشهر کرج تأسیس شد که سرمایهگذاری مستقیم رنو در بخش ماشینآلات و تجهیزات این مجموعه معادل ۱۰ میلیون یورو بوده است.
رامتین اسماعیلی مدیرعامل این شرکت، تخصیص ندادن ارز، مسائل مربوط به گمرک، تخصیص وام از صندوق توسعه ملی و سایر امکانات عمومی را از جمله مشکلات موجود برشمرد و گفت: ظرفیت تولید سالانه این شرکت ۲۰۰ هزار شاسی است که به دلیل مشکلات داخلی و خارجی با ظرفیت کامل فعالیت نمیکند.
وی با اشاره به ۳۰ میلیون یورو بدهی خارجیسالهای گذشته افزود: این شرکت در سال گذشته عملاً به مرز ورشکستگی رسیده بود اما به دلیل اینکه مدیران شرکت رنو فرانسه خواهان همکاری و ادامه تولید در ایران هستند، همچنان مشغول فعالیت هستیم.
دومین شرکت مورد بازدید نیز شرکت خودروسازی پارس خودرو در نزدیکی تهران بود که ناصر آقامحمدی مدیرعامل این شرکت با اشاره به اینکه هفت هزار و ۲۰۰ نفر در این شرکت مشغول فعالیت هستند، گفت: ما مسئولیت زنجیره تأمین قطعات و این مجموعه کامل را برعهده داریم و شرکت ما با ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری فعالیت خود را در سال ۸۱ آغاز کرد و بهطور عمده روی محصول ال ۹۰ فعالیت میکند.
وی همچنین از عرضه خودروی ساندرو به عنوان محصول جدید روی پلت فرم ال ۹۰ در پاییز سال جاری خبر داد و گفت: یکی از مهمترین و عمدهترین مشکلات خودرو، بحث ترخیص کالاها و قطعات از گمرک است بهطوری که بخشی از برنامههای تولید به دلیل نرسیدن کالاها متوقف شده است و چیزی حدود ۳۰ تا ۶۰ درصد تولید را به خاطر مشکلات ترخیص از دست دادهایم.
به گفته آقامحمدی ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر به صورت غیرمستقیم با این شرکت مشغول فعالیت هستند و هدف اصلی این شرکت در آینده همکاری برای افزایش سرمایهگذاری خارجی بهمنظور افزایش عمر ساخت قطعات خودرو در داخل کشور و نیز افزایش اشتغال خواهد بود.
