بر پایه سند چشمانداز صنعت خودرو در افق ۱۴۰۴، جمهوری اسلامی ایران باید به جایگاه نخست اقتصادی، علمی و فناوری در منطقه آسیای جنوب غربی با تأکید بر جنبش نرمافزاری و تولید علم، دست یابد.
مدیرعامل شرکت قطعه سازان میثاق گفت: صنعت خودرو به عنوان پیشتاز صنعت کشور از طریق ایجاد توانمندیهای علمی، فنی، مدیریتی و… میتواند در دستیابی به چشمانداز، مؤثر و مفید واقع شود.
علی فراهانی تصریح کرد: در راستای این چشم انداز، دستیابی به جایگاه نخست صنعت خودرو در منطقه، رتبه پنجم در آسیا و رتبه یازدهم در جهان از طریق رقابتپذیری مبتنی بر توسعه فناوری پیشبینی شده است.
فراهانی ضمن اشاره به اهمیت صنعت خودرو در اقتصاد ملی یادآور شد: از نظر بانک مرکزی، صنعت خودرو به عنوان یکی از صنایع عمده و اشتغالزا، دارای سهم بالایی از توان بالقوه و بالفعل صنعت کشور است و صنعت خودرو در ایران و در دنیا از ۲ جنبه بسیار مهم است؛ اول بهدلیل میزان تقاضا و نوع کاربردی که در زندگی مردم دارد، یک تجارت بسیار پرسود و پر منفعت قلمداد میشود و درصد بسیار بالایی از گردش مالی هر کشور را تشکیل میدهد و دلیل دوم این است که مالکان فناوریها و تکنولوژیها آرزو دارند بتوانند در صنعت خودرو خاصیت کاربردی فناوریهای خودرا ایجاد کنند.
وی افزود: چالشها و فرصتهای صنعت خودرو با صنعت قطعه سازان کشور یکی است و این ۲ صنعت در یک خط و مسیر گام بر میدارند و فرصتها و چالشهای آن نیز در یک راستاست.
مدیر عامل شرکت قطعه سازان میثاق کمبود منابع مالی و مشکل نقدینگی را بزرگترین چالش خودرو سازان و قطعهسازان خودروی کشور برشمرد و از نظام بانکی و بانکهای عامل در استانها خواست برای رونق اقتصاد ملی و افزایش اشتغال در سال اقتصاد از خودرو سازان و قطعه سازان خودروی کشور قاطعانه حمایت کنند.
وی سهم قطعه سازان در تولید محصول نهایی خودرو را ۵۰ تا ۶۰ درصد خواند و بر جایگاه مهم قطعه سازان در صنعت خودروی کشور تأکید کرد و از وزارت صنعت، معدن و تجارت و خودروسازان خواستار توجه و حمایت بیش از پیش این صنعت شد. فراهانی یادآور شد: بهره ۳۳درصدی نظام بانکی، افزایش قیمت حاملهای انرژی و افزایش حقوق و دستمزد کارگران فشار مضاعفی بر قطعه سازان تحمیل کرده است که تنها حمایت دولت و نظام بانکی و خودروسازان میتواند آرامش را به صنعت قطعه کشور باز گرداند.
علی فراهانی همچنین افت تولید ناشی از افت نقدینگی، عقب ماندن از فناوریهای روز در صنعت خودرو و فقدان استراتژی و برنامه مدون را از دیگر چالشهای پیشرو در صنعت خودرو و قطعه سازان خودروی کشور دانست و گفت: رفع و حل چالشهای پیشرو منوط به پول و افزایش منابع مالی است.
وی با طرح فرصتهای صنعت خودرو اظهار داشت: اخبار امیدوار کنندهای از سوی دولت در راستای حمایت از صنعت خودرو و عبور از چالش ها به گوش میرسد از جمله اصرار دولت بر کاهش نقدینگی و اختصاص یارانه تولید که بهنظر میرسد مبلغ قابل توجهی را دولت به صنعت خودرو و قطعه سازان خودرو کشور تزریق کند که این امر امید به آینده روشن صنعت خودرو را افزایش خواهد داد.
فراهانی گفت: در اوایل اردیبهشت ماه سال جاری دولت و بانک مرکزی به طور مشترک از تخصیص ارز مبادلهای به صنعت خودرو خبر دادند، اقدامی که در صورت تحقق آن قیمت ارز مصرفی خودروسازان را حدود ۲۵ درصد کاهش خواهد داد که این امر بر قطعات وارداتی چون آهن، مس و پلاستیک اثر کاهش قیمتی را خواهد داشت که این خبر نیز از توجه دولت به صنعت خودرو و قطعهسازان خودروی کشور حکایت دارد.
مدیرعامل شرکت قطعه سازان میثاق همچنین در بخش فرصتهای پیشرو افزود: پس از توافق هستهای ایران و غرب در ژنو انتظار میرود شرکت های بزرگ خودروساز خارجی مانند فولکس واگن، فیات، تویوتا و دیگر برندهای بزرگ خودروسازی جهان با حضور در ایران شاهد رقابت بیشتر، تولید افزونتر، کیفیت بهتر و یک تحول بزرگ در صنعت خودروی کشور باشیم.
فراهانی ضمن تمجید و تقدیر از همگرایی و تعامل سازنده و همدلی خودروسازان با قطعه سازان البرز، همدلی و وحدت عملکرد این ۲ صنعت را رمز موفقیت خودروسازان و قطعه سازان البرز دانست و بر درک متقابل و اعتمادسازی ۲ طرف تأکید کرد.
