بر پايه سند چشمانداز صنعت خودرو در افق 1404، جمهوري اسلامي ايران باید به جايگاه نخست اقتصادي، علمي و فناوري در منطقه آسياي جنوب غربي با تأكيد بر جنبش نرمافزاري و توليد علم، دست يابد.
مديرعامل شركت قطعه سازان ميثاق گفت: صنعت خودرو به عنوان پيشتاز صنعت كشور از طريق ايجاد توانمنديهاي علمي، فني، مديريتي و… ميتواند در دستيابي به چشمانداز، مؤثر و مفيد واقع شود.
علي فراهاني تصريح كرد: در راستاي اين چشم انداز، دستيابي به جايگاه نخست صنعت خودرو در منطقه، رتبه پنجم در آسيا و رتبه يازدهم در جهان از طريق رقابتپذيري مبتني بر توسعه فناوري پيشبيني شده است.
فراهاني ضمن اشاره به اهميت صنعت خودرو در اقتصاد ملي يادآور شد: از نظر بانك مركزي، صنعت خودرو به عنوان يكي از صنايع عمده و اشتغالزا، داراي سهم بالايي از توان بالقوه و بالفعل صنعت كشور است و صنعت خودرو در ايران و در دنيا از 2 جنبه بسيار مهم است؛ اول بهدليل ميزان تقاضا و نوع كاربردي كه در زندگي مردم دارد، يك تجارت بسيار پرسود و پر منفعت قلمداد ميشود و درصد بسيار بالايي از گردش مالي هر كشور را تشكيل ميدهد و دليل دوم اين است كه مالكان فناوريها و تكنولوژيها آرزو دارند بتوانند در صنعت خودرو خاصيت كاربردي فناوريهاي خودرا ايجاد كنند.
وي افزود: چالشها و فرصتهاي صنعت خودرو با صنعت قطعه سازان كشور يكي است و اين 2 صنعت در يك خط و مسير گام بر ميدارند و فرصتها و چالشهاي آن نيز در يك راستاست.
مدير عامل شركت قطعه سازان ميثاق كمبود منابع مالي و مشكل نقدينگي را بزرگترين چالش خودرو سازان و قطعهسازان خودروي كشور برشمرد و از نظام بانكي و بانكهاي عامل در استانها خواست برای رونق اقتصاد ملي و افزايش اشتغال در سال اقتصاد از خودرو سازان و قطعه سازان خودروي كشور قاطعانه حمايت کنند.
وي سهم قطعه سازان در توليد محصول نهايي خودرو را 50 تا 60 درصد خواند و بر جايگاه مهم قطعه سازان در صنعت خودروي كشور تأكيد کرد و از وزارت صنعت، معدن و تجارت و خودروسازان خواستار توجه و حمايت بيش از پيش اين صنعت شد. فراهاني يادآور شد: بهره 33درصدي نظام بانكي، افزايش قيمت حاملهاي انرژي و افزايش حقوق و دستمزد كارگران فشار مضاعفي بر قطعه سازان تحميل کرده است كه تنها حمايت دولت و نظام بانكي و خودروسازان ميتواند آرامش را به صنعت قطعه كشور باز گرداند.
علي فراهاني همچنين افت توليد ناشي از افت نقدينگي، عقب ماندن از فناوريهاي روز در صنعت خودرو و فقدان استراتژي و برنامه مدون را از ديگر چالشهاي پيشرو در صنعت خودرو و قطعه سازان خودروي كشور دانست و گفت: رفع و حل چالشهاي پيشرو منوط به پول و افزايش منابع مالي است.
وي با طرح فرصتهاي صنعت خودرو اظهار داشت: اخبار اميدوار كنندهاي از سوي دولت در راستای حمايت از صنعت خودرو و عبور از چالش ها به گوش ميرسد از جمله اصرار دولت بر كاهش نقدينگي و اختصاص يارانه توليد كه بهنظر ميرسد مبلغ قابل توجهي را دولت به صنعت خودرو و قطعه سازان خودرو كشور تزريق کند كه اين امر اميد به آينده روشن صنعت خودرو را افزايش خواهد داد.
فراهاني گفت: در اوايل ارديبهشت ماه سال جاري دولت و بانك مركزي به طور مشترک از تخصيص ارز مبادلهاي به صنعت خودرو خبر دادند، اقدامي كه در صورت تحقق آن قيمت ارز مصرفي خودروسازان را حدود 25 درصد كاهش خواهد داد كه اين امر بر قطعات وارداتي چون آهن، مس و پلاستيك اثر كاهش قيمتي را خواهد داشت كه اين خبر نيز از توجه دولت به صنعت خودرو و قطعهسازان خودروي كشور حكايت دارد.
مديرعامل شركت قطعه سازان ميثاق همچنين در بخش فرصتهاي پيشرو افزود: پس از توافق هستهاي ايران و غرب در ژنو انتظار ميرود شركت هاي بزرگ خودروساز خارجي مانند فولكس واگن، فيات، تويوتا و ديگر برندهاي بزرگ خودروسازي جهان با حضور در ايران شاهد رقابت بيشتر، توليد افزونتر، كيفيت بهتر و يك تحول بزرگ در صنعت خودروي كشور باشيم.
فراهاني ضمن تمجيد و تقدير از همگرايي و تعامل سازنده و همدلي خودروسازان با قطعه سازان البرز، همدلي و وحدت عملكرد اين 2 صنعت را رمز موفقيت خودروسازان و قطعه سازان البرز دانست و بر درك متقابل و اعتمادسازي 2 طرف تأكيد کرد.
