جهادگران عرصه تولید چنین راهبردی را در اندیشه و تلاش خود از ایده تا تبدیل به محصول به کار بسته اند تا تولید انبوه پژو ۲۰۶ تیپ۲ با موتور ساخت داخل به همت متخصصان و کاردانان فنی و متعهد گروه صنعتی ایران خودرو آغاز شود.
این اقدام، گام و نشانی دیگر است از اینکه دستیابی به استقلال کشور اولویت کاری در این گروه صنعتی است تا به قدر وسع در راه آن همت کند. تمامی رسانهها زمانی را که خط تولید خودرو ۲۰۶ بر اثر تحریم دچار چالش شد، از خاطر نبردهاند، از آن روز تا امروز که خط تولید موتور داخلیسازی شده آن راهاندازی شده، زمان زیادی نگذشته است. مهلتی که در آن با همت متخصصانمان توانستیم ضمن نمونهسازی از موتور این خودرو، به تجهیز خط تولید آن اهتمام کنیم و حالا امروز، میوه چین تلاشی باشیم که طعم خوشش کام همه خانواده گروه صنعتی ایران خودرو و صنعت ایران را شیرین میسازد.
مهندس هاشم یکه زارع مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو، استراتژی و نقشه راه این گروه صنعتی را ترسیم کرد که این برنامههای راهبردی عبارتند از:
راهبردتوسعه محصول
بر اساس برنامهریزی انجام شده، گروه صنعتی ایران خودرو از نیمه دوم سال ۹۴ هر ۶ ماه یک محصول جدید و یک محصول فیس لیفت شده و هر سه سال نیز خانواده موتور جدیدی را به بازار عرضه خواهد کرد.
طراحی پلاتفرم
طراحی پلاتفرم بر پایه قوای محرکه در دستور کار گروه صنعتی ایران خودرو قرار دارد که نخستین پلاتفرم با قوای محرکه این شرکت بزودی در دسترس خواهد بود و ظرف ۲سال دیگر نیز پلاتفرم جدیدی روی کلاس
C وD معرفی خواهد شد.
تولید محصول براساس نیاز مشتری
برای نخستین بار در کشور، نوع و تیراژ محصول تولیدی بنابر سفارش واحد بازاریابی و فروش ایران خودرو صورت میگیرد و محصولات تولیدی بـراسـاس خـواسـت و نیاز مشتریان و بازار به تولید خواهد رسید. این امر نتیجه
بهروزرسانی تحویل خودرو به مشتریان است. افزایش سرمایهگذاری در شرکتهای قطعه ساز و افزایش اشتغال از نتایج افزایش فعلی تولید است و تیراژ تولید دیگر برای مدیریت ارشد ایران خودرو در اولویت قرار ندارد و امسال سالی است که ایرانخودرو به کیفیت، صادرات، خدمات پس از فروش و توسعه محصول توجه خاصی دارد.
تحریم و برنامه ایران خودرو
تحریمهای تحمیل شده به خودروهای تجاری از سال ۸۹ و خودروهای سواری از سال ۹۱ کلید خورد. به دلیل نبود پشتوانههای قوی و وابستگی در طراحی و ساخت صنعت خودرو کشور با مشکلات زیادی مواجه شد. در سال ۹۱ و ۹۲ با کاهش شدید تولید خودرو در کشور روبه رو بودیم. برنامه گروه صنعتی ایران خودرو تکیه بر توان داخلی است و با این اقدامات دیگر تولید دچار چالش نخواهد شد.
تولید با توان داخلی
مدیریت ارشد ایران خودرو براین باور است که شرکتهای قطعهسازی نقش مهمی در افزایش تولید ایران خودرو ایفا کرده اند و این امر جای تقدیر دارد. از میانگین تولید ۲هزار و ۷۰۰ خودرویی که قبلا انجام میشد، تولید ۹۰۰ دستگاه از آن به صورت مونتاژ سی کی دی و یک هزار و ۸۰۰ دستگاه نیز بر دوش قطعهسازان داخلی بوده است، اما تولید روزانه بیش از ۲هزار و ۴۰۰ دستگاه فعلی کاملا توسط سازندگان داخلی صورت میپذیرد.
با برنامهریزی انجام شده از مهر ماه سال گذشته تولید رونق گرفت و تقریبا ۶ ماه دوم سال گذشته به میزان ۲ برابر ۶ ماه نخست تولید صورت گرفت. از شروع امسال نیز تولید ناقص در ایران خودرو وجود نداشته و همه خودروها به صورت کامل از خط تولید خارج شده است.
گروه صنعتی ایران خودرو از برنامه ابلاغ شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ۱۶ درصد پیشی گرفته است و برنامه داخلی به همت کارگران و کارکنان این شرکت ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو بوده که از این برنامه نیز به میزان ۲ درصد عبور کرده است.
استراتژی برد-برد با شرکای خارجی
مدیریت ارشدگروه صنعتی ایران خودرو، اساس همکاری با شرکای خارجی را براساس استراتژی برد– برد و سرمایهگذاری در تولید محصول و استفاده از شبکه صادراتی شرکای خارجی تبیین کرده است. پس از رهنمودهای مقام معظم رهبری، صادرات در اولویت کاری گروه صنعتی ایران خودرو قرار گرفت تا محصولی با برند و نشان ایران خودرو، قوای محرکه ملی و کیفیت قابل رقابت در بازارهای جهانی صادر کنیم تا از این راه ارزآوری و سودآوری برای اقتصاد و صنعت کشور داشته باشیم.
تدوین استراتژی صنعت خودرو
همچنین در این مراسم رضا رحمانی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بر حمایت مجلس از صنعت خودروی کشور به روشهای مختلف از جمله تعرفه واردات و رفع قوانین دست و پا گیر درجهت بومیسازی و توسعه ساخت داخل قطعات تأکید کرد و از شورای سیاستگذاری خودرو و سایر فعالان این صنعت خواست استراتژی صنعت خودرو را تدوین و تعیین کنند.
