ادامه از صفحه اول
تنوع قـومیتی در البرز فرصت مـناسبی برای جذب گردشگر
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری البرز گفت: استان البرز با وجود قابلیت و ظرفیتهای فراوان در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری، بهعلت همجواری با تهران و به نوعی قرار گرفتن زیر سایه پایتخت و کمبود زیرساختها، متأسفانه تاکنون نتوانسته آنگونه که باید این امکانات و ظرفیت ها را به دیگر استانها معرفی کند.
عبیدی، تنوع قومیتی در البرز را فرصت مطلوبی برای استان ارزیابی کرد و افزود: این تنوع قومیتی، آداب و سنن مختلفی را به ارمغان آورده است که میتواند در جذب گردشگر داخلی و خارجی بسیار مؤثر باشد، در حالت عادی برای آشنایی با آداب و رسوم شهرهای مختلف ایران باید به هر یک آنها سفر کرد، در حالی که استان البرز قابلیت نمایش بخش عمده ای از این آداب و سنن را به طور یکجا دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری البرز یادآور شد: در استان البرز، بناهای تاریخی متعددی اعم از امامزادهها، کاخ ها و کاروانسراها وجود دارد، اما آنچه البرز را در این حوزه شاخص و برجسته کرده است، تپه ها و محوطههای باستانی است.
وی گفت: به عنوان مثال محوطه ازبکی یکی از این نمونههاست که آقای سلطانی فر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، خشتی باستانی و دست ساز از این محوطه را به دکتر روحانی هدیه داد که در موزه ریاست جمهوری نگهداری می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری البرز ادامه داد: البته سال ها قبل، رئیس وقت این سازمان، نمونه ای از همان خشت را به آقای خاتمی هدیه داد که او نیز به کوفی عنان اهدا کرد و هم اکنون در سازمان ملل نگهداری می شود.
عبیدی تأکید کرد: وجود اینگونه آثار در واقع نوعی پیوست فرهنگی است و این مقوله مهمی است که باید در طرح های استانی به آن توجه ویژه شود بنابراین بحث پیوست فرهنگی در پروژههای استانی به رایزنی گذاشته شده چرا که آثار اجتماعی، فرهنگی هر طرح و پروژهای بر استان و نیز فرهنگ سیاسی و اقتصادی که به دنبال آن شکل میگیرد، باید مورد دقت و مطالعه قرار گیرد.
البرز جزو استانهای اول در حوزه صنایعدستی
سعید امینی، معاون صنایعدستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری البرز نیز در این نشست، گفت: این استان تاکنون توانسته است حدود ۱۰ نشان ملی و یک مهر اصالت یونسکو را از آن خود کند که این مهم با توجه به تازه تأسیس بودن البرز باعث شده که از بسیاری استانهای کشور پیشی گیرد و امیدواریم با برنامهریزیهای مدون و جامع، این روند در آینده نیز ادامه یابد.
وی در توضیح نشان ملی و مهر اصالت یونسکو، افزود: رویکرد یونسکو جدا از بحث تاریخی، به فرهنگ نیز معطوف است چرا که آن چه زودتر فراموش می شود فرهنگ است، در فرایند کسب نشان ملی، رشتههایی شناسایی میشوند که ۸آیتم مانند کاربردی بودن، مواد اولیه قابل بازیافت و… در ساخت آنها رعایت
شده باشد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری البرز ادامه داد: آثاری که نشان ملی کسب کنند، برای کارشناسان یونسکو فرستاده میشوند تا در صورت واجد شرایط بودن، مهر اصالت دریافت کند، این مهر به مثابه استانداردی هنری و گواهینامه ای برای فرد هنرمند است و نمونه ای از اثر نیز در دفتر یونسکو نگهداری میشود.
وی تأکید کرد: البرز با وجود نوپا بودن، طبق آمار و اطلاعات، جزو استان های اول کشور در حوزه صنایعدستی و خدمات مربوط به آن است، این آمار همچنین مربوط به صدور مجوزها، هنرمندان زیرپوشش و تسهیلاتی مانند بیمه شاغلان صنایع دستی و مشاغل خانگی نیز می شود. معاون صنایعدستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری البرز گفت: بحث بیمه برای هنرمندانی که عمر خود را صرف خلق آثار هنری میکنند و در این فرآیند جسمشان آسیب می بیند، از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: قانون قبلی تنها مربوط به قالیبافان و خدمات درمانی آنها بود که در قانون جدید، شاغلان صنایع دستی و قالیبافان ادغام شدند و از بیمه درمانی و بازنشستگی برخوردار میشوند.
سرپرست روزنامه ایران در استان البرز نیز در این نشست از حضور مدیرکل و معاون اداره کل میراث فرهنگی البرز در دفتر روزنامه و اهمیتی که به حوزه رسانه و اطلاعرسانی میدهند، سپاسگزاری کرد. سیدرضا جمشیدی گفت: مجموعه عوامل روزنامه ایران به عنوان ارگان رسمی دولت تدبیر و امید برای انعکاس ظرفیتها و توانمندیهای استان در تمام زمینه ها بخصوص در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری که البرز از مزیتها و ویژگیهای کم نظیری برخوردار است، آمادگی دارد و در انجام وظیفه حرفهای خود از همکاری تکتک مدیران و مسئولان استان
استقبال می کند.
