ادامه از صفحه اول
تنوع قـوميتي در البرز فرصت مـناسبی برای جذب گردشگر
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري البرز گفت: استان البرز با وجود قابليت و ظرفيتهاي فراوان در حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري، بهعلت همجواري با تهران و به نوعي قرار گرفتن زير سايه پايتخت و کمبود زيرساختها، متأسفانه تاکنون نتوانسته آنگونه که بايد اين امکانات و ظرفيت ها را به ديگر استانها معرفي کند.
عبيدي، تنوع قوميتي در البرز را فرصت مطلوبي براي استان ارزيابي کرد و افزود: اين تنوع قوميتي، آداب و سنن مختلفي را به ارمغان آورده است که ميتواند در جذب گردشگر داخلي و خارجي بسيار مؤثر باشد، در حالت عادي براي آشنايي با آداب و رسوم شهرهاي مختلف ايران بايد به هر يک آنها سفر کرد، در حالي که استان البرز قابليت نمايش بخش عمده اي از اين آداب و سنن را به طور يکجا دارد.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري البرز يادآور شد: در استان البرز، بناهاي تاريخي متعددي اعم از امامزادهها، کاخ ها و کاروانسراها وجود دارد، اما آنچه البرز را در اين حوزه شاخص و برجسته کرده است، تپه ها و محوطههاي باستاني است.
وي گفت: به عنوان مثال محوطه ازبکي يکي از اين نمونههاست که آقاي سلطاني فر، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، خشتي باستاني و دست ساز از اين محوطه را به دکتر روحاني هديه داد که در موزه رياست جمهوري نگهداري مي شود.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري البرز ادامه داد: البته سال ها قبل، رئيس وقت اين سازمان، نمونه اي از همان خشت را به آقاي خاتمي هديه داد که او نيز به کوفي عنان اهدا کرد و هم اکنون در سازمان ملل نگهداري مي شود.
عبيدي تأکيد کرد: وجود اينگونه آثار در واقع نوعي پيوست فرهنگي است و اين مقوله مهمي است که بايد در طرح هاي استاني به آن توجه ويژه شود بنابراین بحث پيوست فرهنگي در پروژههاي استاني به رايزني گذاشته شده چرا که آثار اجتماعي، فرهنگي هر طرح و پروژهاي بر استان و نيز فرهنگ سياسي و اقتصادي که به دنبال آن شکل ميگيرد، بايد مورد دقت و مطالعه قرار گيرد.
البرز جزو استانهای اول در حوزه صنایعدستی
سعيد اميني، معاون صنايعدستي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري البرز نيز در اين نشست، گفت: اين استان تاکنون توانسته است حدود 10 نشان ملي و يک مهر اصالت يونسکو را از آن خود کند که اين مهم با توجه به تازه تأسيس بودن البرز باعث شده که از بسياري استانهاي کشور پيشي گيرد و اميدواريم با برنامهريزيهاي مدون و جامع، اين روند در آينده نيز ادامه يابد.
وي در توضيح نشان ملي و مهر اصالت يونسکو، افزود: رويکرد يونسکو جدا از بحث تاريخي، به فرهنگ نيز معطوف است چرا که آن چه زودتر فراموش مي شود فرهنگ است، در فرایند کسب نشان ملي، رشتههايي شناسايي ميشوند که 8آيتم مانند کاربردي بودن، مواد اوليه قابل بازيافت و… در ساخت آنها رعايت
شده باشد.
معاون صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري البرز ادامه داد: آثاری که نشان ملي کسب کنند، براي کارشناسان يونسکو فرستاده ميشوند تا در صورت واجد شرايط بودن، مهر اصالت دريافت کند، اين مهر به مثابه استانداردي هنري و گواهينامه اي براي فرد هنرمند است و نمونه اي از اثر نيز در دفتر يونسکو نگهداري ميشود.
وي تأکيد کرد: البرز با وجود نوپا بودن، طبق آمار و اطلاعات، جزو استان هاي اول کشور در حوزه صنايعدستي و خدمات مربوط به آن است، اين آمار همچنين مربوط به صدور مجوزها، هنرمندان زیرپوشش و تسهیلاتی مانند بيمه شاغلان صنايع دستي و مشاغل خانگي نيز مي شود. معاون صنايعدستي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري البرز گفت: بحث بيمه براي هنرمنداني که عمر خود را صرف خلق آثار هنری ميکنند و در اين فرآيند جسمشان آسيب مي بيند، از اهميت بالايي برخوردار است.
وی ادامه داد: قانون قبلي تنها مربوط به قاليبافان و خدمات درماني آنها بود که در قانون جديد، شاغلان صنايع دستي و قاليبافان ادغام شدند و از بيمه درماني و بازنشستگي برخوردار میشوند.
سرپرست روزنامه ايران در استان البرز نيز در اين نشست از حضور مديرکل و معاون اداره کل ميراث فرهنگي البرز در دفتر روزنامه و اهميتي که به حوزه رسانه و اطلاعرساني ميدهند، سپاسگزاري کرد. سيدرضا جمشيدي گفت: مجموعه عوامل روزنامه ايران به عنوان ارگان رسمي دولت تدبير و اميد براي انعکاس ظرفيتها و توانمنديهاي استان در تمام زمينه ها بخصوص در حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري که البرز از مزيتها و ويژگيهاي کم نظيري برخوردار است، آمادگي دارد و در انجام وظيفه حرفهاي خود از همکاري تکتک مديران و مسئولان استان
استقبال مي کند.
