زهره نصرتيفر/
مديركل صنعت، معدن و تجارت البرز از ايجاد شهرك صنفي به وسعت 20 هكتار براي انتقال صنوف مزاحم به خارج از شهرهاي استان خبر داد و گفت: كاهش آلودگيهاي صوتي، زيست محيطي و نيز كنترل و كاهش ترافيك از جمله مزيتهاي اين شهرك صنعتي صنفي بهشمار ميرود.
ايرج موفق در نشست خبري با اصحاب رسانه افزود: طبق برنامهريزيها، اين شهرك در نزديكي كرج ساخته ميشود و قرار است تمامي صنوف اعم از توليدي و خدمات فني و مهندسي به اين شهرك انتقال يابند و كساني كه به خدمات اين صنوف نياز دارند نيز با مراجعه به اين شهرك نيازهاي خود را رفع کنند.
وي با يادآوري اينكه ايجاد دانشگاه علمي- كاربردي براي صنوف استان نيز در دستور كار صنعت، معدن و تجارت البرز قرار گرفته است، گفت: يكي از مهمترين برنامههاي اجرايي استان توسعه شهركهاي صنعتي نظرآباد، كوثر و اشتهارد است و مطالعات ايجاد 2شهرك جديد در ساوجبلاغ و اشتهارد نيز به اتمام رسيده است. وي از كمبود آب به عنوان مهمترين محدوديت شهركهاي صنعتي البرز نام برد و خاطرنشان كرد: كمبود آب سبب شده بسياري از صنايع نتوانند در استان استقرار يابند و به همين دليل بايد به دنبال صنايع سبز، هايتك و كمآببر باشيم.
مديركل صنعت، معدن و تجارت البرز به ساماندهي صنايع پراكنده در البرز اشاره كرد و گفت: واحدهاي توليدي و صنعتي پراكنده استان در يك شهرك صنعتي ساماندهي ميشوند تا بتوانند از امكانات شهركهاي صنعتي استفاده كنند.
موفق با اشاره به اينكه البرز در صنايع دارويي و تجهيزات پزشكي در كشور رتبه دوم را دارد، افزود: با تبديل شهرك صنعتي صنايع دارويي بركت به منطقه ويژه اقتصادي، اين استان قطب توليد دارو و تجهيزات پزشكي كشور خواهد شد.
وي گفت: در يك سال اخير 24 مورد سرمايهگذاري خارجي در زمينههاي صنعتي در البرز انجام شده و به تازگي نيز 2 گروه از كشورهاي ايتاليا و آلمان با سفر به البرز براي سرمايهگذاري اعلام آمادگي كردند.
مديركل صنعت، معدن و تجارت البرز در عين حال زيرساختهاي استان تازه تأسيس البرز را ناكافي دانست و اظهار داشت: تأمين زمينه و زيرساختهاي لازم براي جذب سرمايهگذاران داخلي و خارجي از ضرورتهاي استان محسوب ميشود.
وي با اشاره به اينكه البرز محرومترين استان كشور در حوزه برخورداري از شهركهاي صنعتي است، گفت: استان البرز در حوزه توليد و صنعت از ظرفيتهاي ويژهاي برخوردار است كه با برنامهريزي ميتوان از اين ظرفيتها استفاده كرد و زمينه رونق و پيشرفت هرچه بيشتر استان را فراهم آورد.
موفق از ارتقای يك پلهاي اداره كل صنعت، معدن و تجارت البرز در وزارت صنعت و معدن خبر داد و گفت: روند خدمت رساني به مردم در اين اداره كل و ساير ادارههای زیرپوشش تسريع شده و تشكيل واحد آمار و يكپارچهسازي اطلاعات يكي از مهمترين اقدامات در اين زمينه محسوب ميشود. وي با بيان اينكه در سال جاري 6 هزار و 491 كارت قاليبافي تمديد شده است، خاطرنشان كرد: 20 دوره آموزشي رايگان با استفاده از اعتبارات ملي و از طريق مركز ملي فرش ايران در البرز برگزار شده است. وي در مورد تأمين و توزيع كالاهاي مورد نياز در البرز نيز گفت: 236 تن گوشت قرمز منجمد، 418 تن مرغ، 855 تن برنج وارداتي، 750 تن شكر و 45 تن روغن از جمله مهمترين اقلامي است كه در استان تأمين و توزيع شده است. موفق با بيان اينكه 420 هزار سبد كالا در استان توزيع شده است، گفت: 5 ميليارد و 700 ميليون تومان يارانه شير از محل اعتبارهاي ملي براي واحدهاي توليدي استان دريافت شده است. موفق گفت: طرح ايجاد 50 هزار فرصت شغلي در كارگروه اشتغال استانداري، احصاي 100 برند ملي، اجراي طرح آمايش صنعت و معدن، تعيين اولويتهاي سرمايهگذاري استان، انعقاد تفاهمنامه با پژوهشگاه مواد و انرژي بهمنظور بهرهمندي از توان علمي پژوهشگران در راستاي رفع مشكلات صنايع، آموزش نيروي كار با همكاري سازمان فني و حرفهاي از ديگر اقدامات مهم اين اداره كل بهشمار ميرود.
وي در مورد عملكرد بازرسان اين اداره كل نيز گفت: در يك سال اخير از 7 هزار و 192 گزارش ارسالي بازرسان اين استان، 3 هزار و 116 متخلف، 232 مورد در دست بررسي و 3 هزارو 844 مورد نيز غيرمتخلف اعلام شدند. موفق افزود: علاوه بر بازرسيهاي دائمي، مردم ميتوانند شكايات خود را در تماس با سامانه 124 اعلام كنند تا مورد رسيدگي قرار گيرد.
