صنعت استان البرز، ویژگیها و مزیتهایی دارد که موقعیت و جایگاه این بخش را در کشور ممتاز کرده است.
گودرز رضایی، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی البرز با بیان این مطلب افزود: نزدیکی به پایتخت، وجود منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام، فعالیت دانشگاهها، مراکز علمی، پژوهشی و تحقیقاتی متعدد، واحدهای تولیدی بزرگ و معتبر، خطوط حمل و نقل ریلی، قرار گرفتن در مسیر بیش از
۱۰ استان کشور و موقعیت مطلوب اقتصادی از جمله این ویژگیها و مزیتها بهشمار میرود.
وی افزود: همین ویژگی و ظرفیتهای ممتاز موجب شد که تنها چند ماه پس از تشکیل استان البرز، شرکت شهرکهای صنعتی این استان نیز فعالیت خود را با هدف کمک به استقرار واحدهای صنعتی، تسریع در حمایتهای آموزشی، پژوهشی، طبقهبندی و آمادهسازی مکانهای واحدهای صنعتی و تقویت امکانات مورد نیاز شهرکهای صنعتی این استان از سال ۹۰ آغاز کند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی البرز گفت: شرکت شهرکهای صنعتی البرز اکنون موضوع توسعه و تکمیل زیرساختها، تعیین تکلیف زمینهای راکد، برگزاری دورههای آموزشی، فعالسازی ظرفیتهای خالی، رفع موانع و ارتقای جایگاه شهرکهای صنعتی استان را در اولویت برنامههای خود قرار داده است.
وی با تأکید بر اینکه تاکنون اهمیت و نقش شهرکهای صنعتی آنگونه که باید معرفی و شناسانده نشده است، افزود: شهرکهای صنعتی با استقرار در خارج از مناطق شهری، ضمن ایجاد تمرکز، آثار منفی ایجاد مزاحمت و نارضایتی در شهروندان از بین برده و با کنترل و نظارت بیشتر، آلایندگی هوا و محیط زیست در نقاط شهری را نیز به حداقل کاهش داده است.
رضایی، کاهش بار ترافیک شهری را از دیگر مزیتهای شهرکهای صنعتی ذکر کرد و افزود: تأسیس شهرکهای صنعتی از نابودی زمینهای کشاورزی جلوگیری کرده است چرا که تجمیع واحدهای تولیدی و صنعتی در یک شهرک و یک منطقه خاص، از سوء استفاده افراد سودجو در تغییر کاربری زمینهای کشاورزی برای ایجاد کارگاه و واحد تولیدی بهطور پراکنده ممانعت میکند.
وی ادامه داد: علاوه بر همه اینها، اعمال قوانین و مقررات خاص در شهرکهای صنعتی، موجب تسهیل امور و نقش سازنده این مجموعههای صنعتی در ایجاد زمینه سرمایه گذاری، اشتغال، تولید و رشد اقتصادی در هر منطقه شده است. مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی البرز، نیاز نداشتن واحدهای تولیدی به دریافت مجوزهای جداگانه از اداره های مختلف، مستثنی بودن از قانون شهرداریها، صدور رایگان و در اسرع وقت مجوزهای ساخت و ساز و پایان کار، کاهش هزینههای سرمایهگذاری به دلیل استفاده از خدمات مشترک از جمله آب، برق، تلفن، گاز و تصفیهخانه فاضلاب و وجود نظم و نظام خاص و امکان برنامهریزی و نظارت هرچه بیشتر را از دیگر مزیتهای شهرکهای صنعتی برشمرد.
رضایی یادآور شد: در حال حاضر ۳ شهرک صنعتی دولتی در اشتهارد، نظرآباد و ناحیه صنعتی کوثر در استان البرز فعال است و چند شهرک مصوب دولتی نیز شامل شهرک صنعتی نظرآباد(۲) که زمین آن خریداری شده و شهرک صنعتی اشتهارد(۲) و نیز شهرک صنعتی ساوجبلاغ در این استان در دستور کار است که به محض تحویل زمین، طراحی و واگذاری آن آغاز خواهد شد. وی همچنین شهرکهای صنعتی سپهر نظرآباد، سیمین و… بهارستان را از جمله شهرکهای صنعتی مصوب و دارای پروانه تأسیس بخش خصوصی در استان البرز ذکر کرد و گفت: شهرک صنعتی پیام ماهدشت نیز دیگر شهرک فعال بخش خصوصی در این استان است که در چند ماه آینده پروانه تأسیسس دریافت خواهد کرد. وی با اشاره به اینکه شهرک سلامت تدبیر البرز یک شهرک ارزشمند و معتبر متعلق به بخش خصوصی با تولید انواع دارو در البرز است، افزود: شهرک صنعتی ماموت و ایجاد ۳ منطقه کارگاهی بهمنظور ساماندهی کارگاههای پراکنده حاشیه شهرها در این استان از جمله اقدام های شرکت شهرکهای صنعتی البرز در آینده نزدیک خواهد بود.
رضایی همچنین به برخی چالشهای اصلی شهرکهای صنعتی استان البرز نیز اشاره کرد و اظهار داشت: بخشی از چالشها، داخلی است که مشکل کمبود آب از آن جمله است و بخش دیگر مشکلات نیز بیرونی است که به نظام بانکی، کمبود نقدینگی، ناکافی بودن تسهیلات مالی و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی در شهرک صنعتی این استان مربوط میشود. مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان البرز از همکاری مطلوب و نزدیک استانداری، ادارههای برق، آب منطقهای، شرکت گاز، مخابرات، محیط زیست، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و بانکهای عامل استان با این شرکت سپاسگزاری کرد.
