صنعت استان البرز، ويژگيها و مزيتهايي دارد كه موقعيت و جايگاه اين بخش را در كشور ممتاز كرده است.
گودرز رضايي، مديرعامل شركت شهركهاي صنعتي البرز با بیان این مطلب افزود: نزديكي به پايتخت، وجود منطقه ويژه اقتصادي و فرودگاه پيام، فعاليت دانشگاهها، مراكز علمي، پژوهشي و تحقيقاتي متعدد، واحدهاي توليدي بزرگ و معتبر، خطوط حمل و نقل ريلي، قرار گرفتن در مسير بيش از
10 استان كشور و موقعيت مطلوب اقتصادي از جمله اين ويژگيها و مزيتها بهشمار ميرود.
وي افزود: همين ويژگي و ظرفيتهاي ممتاز موجب شد كه تنها چند ماه پس از تشكيل استان البرز، شركت شهركهاي صنعتي اين استان نيز فعاليت خود را با هدف كمك به استقرار واحدهاي صنعتي، تسريع در حمايتهاي آموزشي، پژوهشي، طبقهبندي و آمادهسازي مكانهاي واحدهاي صنعتي و تقويت امكانات مورد نياز شهركهاي صنعتي اين استان از سال 90 آغاز كند.
مديرعامل شركت شهركهاي صنعتي البرز گفت: شركت شهركهاي صنعتي البرز اكنون موضوع توسعه و تكميل زيرساختها، تعيين تكليف زمينهاي راكد، برگزاري دورههاي آموزشي، فعالسازي ظرفيتهاي خالي، رفع موانع و ارتقای جايگاه شهركهاي صنعتي استان را در اولويت برنامههاي خود قرار داده است.
وي با تأكيد بر اينكه تاكنون اهميت و نقش شهركهاي صنعتي آنگونه كه بايد معرفي و شناسانده نشده است، افزود: شهركهاي صنعتي با استقرار در خارج از مناطق شهري، ضمن ايجاد تمركز، آثار منفي ايجاد مزاحمت و نارضايتي در شهروندان از بين برده و با كنترل و نظارت بيشتر، آلايندگي هوا و محيط زيست در نقاط شهري را نيز به حداقل كاهش داده است.
رضايي، كاهش بار ترافيك شهري را از ديگر مزيتهاي شهركهاي صنعتي ذكر كرد و افزود: تأسيس شهركهاي صنعتي از نابودي زمينهاي كشاورزي جلوگيري كرده است چرا كه تجميع واحدهاي توليدي و صنعتي در يك شهرك و يك منطقه خاص، از سوء استفاده افراد سودجو در تغيير كاربري زمينهاي كشاورزي براي ايجاد كارگاه و واحد توليدي بهطور پراكنده ممانعت ميكند.
وي ادامه داد: علاوه بر همه اينها، اعمال قوانين و مقررات خاص در شهركهاي صنعتي، موجب تسهيل امور و نقش سازنده اين مجموعههاي صنعتي در ايجاد زمينه سرمايه گذاري، اشتغال، توليد و رشد اقتصادي در هر منطقه شده است. مديرعامل شركت شهركهاي صنعتي البرز، نياز نداشتن واحدهاي توليدي به دريافت مجوزهاي جداگانه از اداره های مختلف، مستثني بودن از قانون شهرداريها، صدور رايگان و در اسرع وقت مجوزهاي ساخت و ساز و پايان كار، كاهش هزينههاي سرمايهگذاري به دليل استفاده از خدمات مشترك از جمله آب، برق، تلفن، گاز و تصفيهخانه فاضلاب و وجود نظم و نظام خاص و امكان برنامهريزي و نظارت هرچه بيشتر را از ديگر مزيتهاي شهركهاي صنعتي برشمرد.
رضايي يادآور شد: در حال حاضر 3 شهرك صنعتي دولتي در اشتهارد، نظرآباد و ناحيه صنعتي كوثر در استان البرز فعال است و چند شهرك مصوب دولتي نيز شامل شهرك صنعتي نظرآباد(2) كه زمين آن خريداري شده و شهرك صنعتي اشتهارد(2) و نيز شهرك صنعتي ساوجبلاغ در اين استان در دستور كار است كه به محض تحويل زمين، طراحي و واگذاري آن آغاز خواهد شد. وي همچنين شهركهاي صنعتي سپهر نظرآباد، سيمين و… بهارستان را از جمله شهركهاي صنعتي مصوب و داراي پروانه تأسيس بخش خصوصي در استان البرز ذكر كرد و گفت: شهرك صنعتي پيام ماهدشت نيز ديگر شهرك فعال بخش خصوصي در اين استان است كه در چند ماه آينده پروانه تأسيسس دريافت خواهد كرد. وي با اشاره به اينكه شهرك سلامت تدبير البرز يك شهرك ارزشمند و معتبر متعلق به بخش خصوصي با توليد انواع دارو در البرز است، افزود: شهرك صنعتي ماموت و ايجاد 3 منطقه كارگاهي بهمنظور ساماندهي كارگاههاي پراكنده حاشيه شهرها در اين استان از جمله اقدام های شركت شهركهاي صنعتي البرز در آينده نزديك خواهد بود.
رضايي همچنين به برخي چالشهاي اصلي شهركهاي صنعتي استان البرز نيز اشاره كرد و اظهار داشت: بخشي از چالشها، داخلي است كه مشكل كمبود آب از آن جمله است و بخش ديگر مشکلات نيز بيروني است كه به نظام بانكي، كمبود نقدينگي، ناكافي بودن تسهيلات مالي و سرمايه در گردش واحدهاي توليدي در شهرك صنعتي اين استان مربوط ميشود. مديرعامل شركت شهركهاي صنعتي استان البرز از همكاري مطلوب و نزديك استانداري، ادارههای برق، آب منطقهاي، شركت گاز، مخابرات، محيط زيست، جهاد كشاورزي، منابع طبيعي و بانكهاي عامل استان با اين شركت سپاسگزاري كرد.
