پرديس سليماني/
البرز استان شد تا سايه‌اي را که ‌سال‌ها تهران بر سر آن انداخته بود پس زده و کرج به‌عنوان چهارمين کلانشهر نفسي تازه بکشد.
مشکلات فرهنگي دردهاي بي‌پايان اين استان است که به بستري براي معضلات تبديل شده است. يکي از این معضلات، تلاش به‌منظور مجاب کردن مردم برای مطالعه و جا انداختن فرهنگ کتابخواني است. در جامعه‌اي که سرانه مطالعه آن پايين باشد چگونه مي‌توان مردم را قانع کرد تا مطالعه کنند و کتاب بخوانند.
برگزاري نمايشگاه فرصت خوبي بود تا کودکان و نوجوانان، والدين خود را به نمايشگاه سوق دهند و به اين وسيله چند نفري نيز از موهبت کتابخواني بهره‌مند و با تازه‌هاي نشر و منابع جديد آشنا شوند تا انگيزه‌اي پيدا کنند و کتابي بخرند و بخوانند.
اشاعه فرهنگ کتابخواني يکي از مباحثي بود که سید موسی حسینی کاشانی، مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان البرز بر آن اصرار داشت و تمامی دست‌اندرکاران تلاش کردند ‌با برنامه‌ريزي در شوراي استان و با مساعدت و همکاري استاندار و ساير مسئولان، مکاني برای برپايي اين نمايشگاه انتخاب شود.
هر چند برپايي نمايشگاه تنها وظيفه ارشاد نيست، اما بدون در نظر گرفتن بودجه و اعتبار کافي نمي‌توان معجزه کرد. پس نياز بود تا تمامی دستگاه‌ها و مراکز فرهنگي دست به دست يکديگر داده و ارشاد را در اين رويداد فرهنگي یاری کنند. در حالي که فضاي کافي و دائمي براي برپايي اين نمايشگاه وجود نداشت ‌يا برخي دستگاه‌ها حاضر به همکاري نبودند اما به هر حال این فضا با تلاش فراوان مهيا شد.
با تمام کم و کاستي‌ها نبايد تنها نيمه خالي ليوان را ببينيم. در جايي که ماه‌ها تلاش مي‌شود تا لااقل مکاني مناسب و در خور کتاب و ناشران کتاب انتخاب شود و در جايي که برخي مسئولان دغدغه‌اي برای برگزاري نمايشگاه کتاب ندارند، کار بسيار سختي است چرا که از برخي مسئولان نبايد انتظار رويکرد فرهنگي داشت تا کمک و ياري کنند. يکي از مهمترين راهبردها در يک برنامه‌ريزي صحيح فرهنگي، رواج فرهنگ کتابخواني و مطالعه است. براي رسيدن به عادت در کتابخواني نيازمند برنامه‌ريزي صحيح و منطقي هستيم که جامعه ايراني با آن فاصله گرفته است. تداوم اين فرهنگ نيازمند بحث و بررسي و ايجاد هدف يعني عادت به کتابخواني و بسترسازي فرهنگي براي آن، يک برنامه‌ريزي صحيح و منطقي ‌است که با ارائه راهکارها، فرهنگ کتابخواني را در جامعه ايراني عملي ساخته و به تداوم اين فرهنگ در جامعه بينجامد.
بالطبع يکي از راه‌هاي ترويج فرهنگ کتابخواني، تبليغ و ترويج این فرهنگ ‌در ميان مردم، نصب پوسترها و جملات کوتاه اما تأثير‌گذار و بسيار ساده است تا اين فرهنگ را در ميان مردم استان البرز نهادينه ‌و انگيزه خريد کتاب و استقبال از کتابخواني را با ايجاد رفتاري مناسب در ميان مخاطبان ايجاد کند. اينکه مردم احساس نياز به کتاب و کتابخواني داشته باشند مانند تشنه‌اي در بيابان است که به دنبال آب مي‌گردد و کتاب نيز موضوعي است که نياز روحي مردم را برطرف مي‌کند.
ايجاد آگاهي، علاقه به مطالعه در سنين مختلف با توجه به تحصيلات، جنس و معرفي منابع متعدد با کمک کارشناساني که تنها يکطرفه قضاوت نمي‌کنند بلکه از جنس مردم و از نگاه آنان به موضوعات مختلف مي‌نگرند در عرصه‌هاي مختلف با تشويق، مردم را راغب کرده تا با اين فرهنگ غني آشنا شوند.
استان البرز نيازمند تحول بزرگ فرهنگي است که مي‌توان با کمک کارشناسان و جامعه‌شناسان آشنا به امور عرصه تربيتي، آموزشي و فرهنگي بدون تعصب و تنها واقع‌بينانه اين معضل را تا حدودي رفع کرد و به مسئولان فرهنگي که در برپايي اين نمايشگاه تلاش کردند تا بخشي از فرهنگ کتابخواني احيا شود خدا قوت گفته تا بيش از پيش بر تلاش خود بيفزايند.
‌سال‌ها از وعده ساخت سايت نمايشگاه دائمي کتاب در استان البرز مي‌گذشت که در نهايت کلنگ اين نمايشگاه در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان به زمين زده شد تا اميدها براي صاحبخانه شدن «يار مهربان» افزايش يابد.
پس از امروز و فرداهاي بسيار، در نهايت محل ساخت سايت نمايشگاه دائمي کتاب البرز مشخص شد و در نهايت اين مجموعه فرهنگي جايي بهتر از همسايگي با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان البرز پيدا نکرد، سوله‌اي 2هزار و 500متري که کلنگي به بهانه ساخت همين پروژه در وسط آن به زمين زده شد.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز با اشاره به سياست‌هاي کلي این اداره ‌در رابطه با اجراي فعاليت‌هاي فرهنگي، يادآور شد: برنامه‌ريزي‌ها به گونه‌اي است که اجراي برنامه‌هاي فرهنگي در استان به تقويت زيرساخت‌هاي فرهنگي کمک کند و سرانه زيرساخت فرهنگي را ارتقا بخشد.
سیدموسی حسینی کاشانی با اشاره به پيگيري‌هاي مستمر اداره کل ارشاد براي جانمايي نمايشگاه کتاب از سال گذشته تا کنون گفت: در اين رابطه مذاکراتي با وزارت ارشاد اسلامي، استانداري و همچنين خيران استان ترتيب داده شد تا مکان مناسبي براي اين رويداد بزرگ فرهنگي مشخص شود.
وی نتيجه مذاکرات را خوب ارزيابي کرد و گفت: کلنگ ساخت نمايشگاه کتاب در سوله 2 هزار متري در محل اداره کل ارشاد اسلامي البرز به همت نیکوکار فرهنگي و بخش خصوصي به زمين زده شد که امیدواریم بزودي محقق شود.
حسینی کاشانی از ساخت نمايشگاه دائمي فعاليت‌هاي فرهنگي با عنوان هديه خيران فرهنگي به مردم استان ياد کرد و افزود: بسياري از نیکوکاران ‌هنگام اطلاع از دغدغه‌هاي فرهنگي دست به کار شده‌اند و در ساختن محل نمايشگاه دائمي از هيچ گونه کمکي دريغ ندارند.
در جاي ديگر امسال برنامه‌هاي مذهبي و مناسبتي فراواني را در ماه محرم در سطح استان شاهد بوديم، در هرکجاي ‌استان که قدم مي‌گذاشتيم به همت نهادها و خيران البرز اجراي نمايش‌هاي مذهبي را نظاره‌گر بوديم، با تأکيد بجا و سازنده امام جمعه محترم البرز به لزوم ترويج فرهنگ عاشورايي در بين مردم، اقدامات مثبتي در اين راستا صورت گرفت.
حجت الاسلام حسيني همداني، نماينده ولي فقيه دراستان البرز خاطرنشان کرد: قيام عاشورا موجب احياي دين اسلام شد و بايد به اين واقعه مهم بيشتر پرداخت.
وي با بيان اينکه تبعيت از سيره ائمه اطهار(ع) جامعه را از انحراف مصون می‌کند، ادامه داد: توجه به اين امر مهم جوانان و نسل فردا را به سوي زندگي متعالي پيش مي‌برد.
حسيني همداني گفت: نهضت امام حسين (ع) سراسر درس و پيام است و پيروي از آن حضرت، خطر انحراف را از جامعه اسلامي دور مي‌کند.
وي با تأکيد برالگوبرداري از قيام عاشورا ادامه داد: يکي از درس‌هاي مهم اين قيام، ايستادگي در برابر ظلم و فساد بود.
نماينده ولي فقيه دراستان البرز افزود: اکنون هيأت‌هاي مذهبي و عزاداري نقش مهمي در انتقال ارزش‌هاي حماسه حسيني دارند.
حسینی همدانی خاطر نشان کرد: جا دارد تشکر ويژه‌اي داشته باشيم از همه افرادی که در البرز نقش ترويج فرهنگ را داشته‌اند و اميدواريم با تلاش‌هاي دلسوزانه مسئولان و خيران حوزه فرهنگ، توسعه سازنده را در استان البرز شاهد باشيم.

این مطلب را به اشتراک بگذار
WeCreativez WhatsApp Support
ارسال متن آگهی در این قسمت
سلام وقت بخیر