سليماني – خبرنگار ايران البرز /
المانهاي شهري نه تنها به عنوان يك نشانه شهري بلكه از عناصر مهم و نقاط عطف حيات شهرها محسوب ميشوند كـه نقـش مهمي در هويت شهر برعهده دارند. المانها عاملي براي برقراري ارتباط میان فرد و محيط محسوب ميشوند كه باعث بهوجود آمدن حس تعلق مكان، خاطره انگيزي، تمايز و خوانايي شهري ميشوند.
در طول سالهاي اخير با بيتوجهي و به فراموشي سپردن اصول معماري و شهرسازي بومي و زمينهگرا، شهرها داراي كمترين كيفيت مطلوب فضايي شده اند. در طراحي شهري جايگاه ويژه المانها در شكلگيري سيماي منسجم و متناسب ناديده گرفتـه شده است همچنين با بيتوجهي به ارتباط المان با محيط و انسان باعث بيهويتي شهرها شده است.
روزانه صدها تن زباله در كرج توليد ميشود كه نبود ظروف و سطلهاي مناسب براي جمع آوري آن نيز مشكلساز شده است.
وجود زبالههاي رها شده در گوشه و كنار شهر بيانگر اين است كه جمع آوري آن علاوه بر فرهنگسازي نياز به توجه متوليان خدمات شهري دارد.
يكي از شهروندان نبود تعداد كافي سطلهاي زباله در شهر را علت اصلي پراكندگي زبالهها بيان کرده و میگوید: بسياري از شهرونداني كه در پيادهروها رفت و آمد ميكنند، به علت نبود سطل زباله مجبورند زبالههاي خود را در گوشه و كنار شهر رها كنند.
اين شهروند ارائه كارتهاي تبليغاتي به شهروندان را از ديگر راههاي افزايش زباله عنوان كرد و گفت: شهرونداني كه كارتها و آگهيهاي تبليغاتي را دريافت ميكنند، آنها را در پياده روها رها ميكنند و شايد دليل آن نبود سطل زباله به تعداد كافي است.
براي مثال در بلوار چهار بانده مهرشهر كه بخشي از آن در محدوده شهرداري منطقه 4 قرار دارد و بخش ديگري از آن در شهرداري منطقه 12، برخي از نواحي امكانات رفاهي را حتي در سطح اندك نيز ندارد و کمبود سطلهاي زباله و صندليهاي شهري نيز در آن بخش به چشم ميآيد و جا دارد از مسئولان ذيربط بخواهيم توجه به پاكيزگي و مبلمان شهري را در برنامههاي خود قراردهند. همچنین در بلوار ماهان نيز همين مشكل وجوددارد كه دقت مسئولان در شهرداري و خدمات شهر را ميطلبد.
يك شهروند ديگر نیز میگوید: كارتهاي تبليغاتي را گاهي نگه ميدارم تا سطل زبالهاي پيدا كنم و در آن بريزم.
وي میافزاید: بسياري از كسبه اطراف ميدانهاي شهر و خيابانهاي پر تردد، زبالههاي خود را در سطلهاي زباله ميگذارند ولي به دليل كوچك بودن سطلهاي زباله و كافي نبودن آن ها، موجب ريختن زباله در اطراف سطلها ميشود. هنگامي كه جايي براي گذاشتن زباله نباشد، مغازهداران مجبورند زبالهها را در بيرون از مغازه و گاهي در اطراف جويهاي خيابان رها کنند.
اين شهروند كرجي تصریح میکند: رفتگران هر روز زبالهها را جمعآوري ميكنند و كمبود ظروف بزرگ و مناسب براي جمع آوري زباله خيابانهاي پر تردد، از مواردي است كه زبالهها را پراكنده ميكند.
شهروند ديگري تصريح میکند: نبايد زبالهها را در خيابان بريزيم ولي در بسياري موارد هنگامي كه در بين راه منزل و مدرسه حركت ميكنيم به دليل اينكه سطل زباله وجود ندارد يا اگر هست در دسترس افراد نيست، ناخود آگاه زبالههاي خود را در خيابان ميريزيم.
يك رفتگر نيز میگوید: هر روز صبح، شهري بدون زباله در اختيار شهروندان قرار ميگيرد، ولي پس از چند ساعت كه از آغاز روز ميگذرد و بهخصوص بعد از ظهرها، خيابانهاي شهر پر از زباله ميشود.
ريختن زباله و جمع نکردن به موقع آن موجب زشت شدن چهره شهر ميشود.
وي تأكيد میکند: اگر شعار شهر ما خانه ماست، رعايت شود ميتوانيم شهري بدون سطل زباله را هم تصور كنيم. كمبود فضاي مورد نياز براي واحدهاي صنفي نيز نبايد موجب شود كه كسبه، زبالههاي خود را رها كنند بلكه بايد آنها را در نايلونهاي مناسب قرار دهند و پس از بستن مغازهها در خارج از مغازه بگذارند.
شهروند ديگري عنوان میکند كه قسمتي از بلوار ماهان، پياده روی نامناسبی دارد همچنین در این محوطه با کمبود سطل زباله مواجهیم كه مشكلاتي براي شهروندان اين منطقه بهوجود آورده است.
كرج در حوزه خدمات شهري بامشكلات بسیاری مواجه است و امكانات رفاهي همچون مبلمان شهري و سطل زباله و غيره بهصورت ناهماهنگ در مناطق قرارگرفته است که اميدواريم با دقت نظر مسئولان، ذيربط اين قبيل مشكلات كه برای شهر و شهروندان مشكلات زيادي بهوجود آورده است، به زودی برطرف شود.
