بنابه گزارش ايران، علي سالار كيا مدير كل كميته امداد
امام خميني (ره) در البرز در نشست خبري با اصحاب رسانه ضمن اشاره به كارنامه اين اداره كل در طول سال جاري اظهار داشت: كميته امداد، با هدف ياري محرومان و مستضعفان، امداد درماندگان و آسيبديدگان و خودكفا كردن آنان تأسیس شده و تلاش میکند در راه شناخت انواع محروميتها، نارساييهاي مادي و معنوي و نيز كمبودهاي خانوادههاي محروم
گام بردارد.
وي تصريح كرد: كوشش براي رفع محروميت خانواده ها، از طریق اعطاي كمكهاي بلاعوض، وام و اشتغالزایی و نيز تأمين مسكن محرومان و نيازمندان تحت پوشش از جمله فعاليتهاي امداد است.
اين مسئول با بیان اینکه ارائه خدمات به نيازمندان باید در همه سطوح جامعه نهادينه شود گفت: هر چه تعامل نيكوكاران با كميته امداد گسترده شود خدمات بهتري به محرومان ارائه ميشود.
سالاركيا بيان كرد: يكي از نكات مهم در زمینه ياريرسانی و دستگيري نيازمندان كه سرلوحه برنامههاي كميته امداد امام خميني(ره) است، حفظ عزت، كرامت نفس و آبروي آنهاست.
وی گفت: برخي از نيازمندان از هيچ نهاد و خيريهاي خدمات دريافت نميكنند در حاليكه برخي ديگر از چندين خيريه خدمات دريافت میکنند بنابراین در صدديم به تخصصي شدن فعاليت مؤسسات خيريه كمك كنيم.
مدیرکل کمیته امداد امامخمینی(ره) اظهار داشت: براي رسيدن به خودكفايي و استقلال بايد به گونهاي عمل شود كه قشرمحروم جامعه از حداقل سطح رفاهي برخوردار شوند و اين حاصل نميشود مگر اينكه تمام توان خود را براي ياري به محرومان به كار بنديم.
اين مسئول با اشاره به اينكه كميته امداد طرحها و خدمات گستردهاي براي كمك به محرومان مشخص كرده است، افزود: در واقع با برگزاري جشن و مراسم نيكوكاري قصد داریم فرهنگ انفاق و نوع دوستي را در كشور نهادينه كنيم.
وي درباره افتتاح مراكز نيكوكاري محله تصريح كرد: اين مراكز در واقع شبكه ارتباطي و حمايتي مردمي با محوريت مساجد است كه از مجموعهاي از نيروهاي مردمي نیکوکار و داوطلب تشکیل میشود که زیرنظر کمیته امداد امام خمینی (ره) کمکهای مردمی را جمعآوری و در میان نیازمندان توزیع میکنند.
اين مسئول با بيان اينكه اين مركز تلاش خود را براساس مشاركت مردمي در زمینه نيكوكاري و كارآفريني اجتماعي بنا نهاده، عنوان كرد: تهيه جهيزيه، پرداخت هزينههاي درمان و معيشت از جمله كاركردهاي اين مراكز خيريه است.
سالاركيا با اشاره به اينكه تلاش براي تقويت شبكههاي نيكوكاري امري ضروري است، خاطرنشان كرد: اگر شبكههاي نيكوكاري تقويت نشوند كميته امداد با توجه به محدوديت منابع درآمدي نميتواند پاسخگوي نيازهای خانوادهها باشد.
مديركل كميته امداد البرز اظهارداشت: 41 هزار شهروند البرزي در قالب 21 هزار خانوار از خدمات كميته امداد استان بهرهمند هستند.
وي با اشاره به اينكه رسيدگي به نيازمندان باید در محلهها و در قالب مراكز نيكوكاري احياء شود گفت: هشتمين مركز نيكوكاري محله در هفته احسان و نيكوكاري در مسجد جامع المهدي (عج) افتتاح و در آينده تعداد بيشتري نيز به بهرهبرداري خواهد رسيد.
سالارکیا از كسب توفيقات بسیار مردم نيكوكار استان در حوزه اكرام، خبر داد و افزود: در بحث اكرام مردم نيز به صورت مطلوبي ياري رسان كميته امداد هستند، بهطوري كه امسال در اين حوزه هر يتيم بهطور ميانگين
10 حامي دارد. امسال نزدیک به
8 هزار و 700 نفر از مددجويان تحت حمايت در آموزشهاي كوتاه مدت، بلند مدت و استاد شاگردي اين اداره كل شركت كردند.
وي با اشاره به كمكهاي مردم به كميته امداد يادآور شد: در برخي سرفصلها 70 درصد هزينهها از محل كمكهاي مردمي و مابقي از بودجه دولتي استفاده ميشود. امسال اين اداره كل رقمي بالغ بر 2/11 ميليارد ريال بابت كمك هزينه جهيزيه و ازدواج به يك هزار و 73 زوج جوان نيازمند در البرز پرداخت کرده است.
سالارکیا از پرداخت كمك هزينه بهداشت و درمان خبرداد و گفت: در زمینه کمک هزینه درمان هم طي سال گذشته حدود 30 هزار بيمه شده تحت حمايت و 800 نيازمند غيرتحت حمايت از خدمات بهداشت و درمان كميته امداد بهرمند شدند.
وی از ارائه خدمات فرهنگي وآموزش خبرداد و اظهار داشت: در حال حاضر بيش از 4 هزار دانشآموز و 720 طلبه و دانشجو تحت حمايت كميته امداد هستند و از خدمات اين نهاد بهرهمند هستند.
