تولید واکسن بیماری اورنیتوباکتریوز طیور(ORT) در مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی آغاز شده و قرار است بزودی وارد بازار شود.
حمید کهرام، رئیس مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران افزود: مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی با ۹۰ سال سابقه فعالیت یکی از معتبرترین و قدیمیترین مراکز علمی و تحقیقاتی کشور است، این مؤسسه با تولید واکسنهای مؤثر علیه بیماریهای مهلک دامی از قبیل سیاه زخم و بیماریهای مشترک بین انسان و دام توانسته گام مؤثری برای کاهش بیماریهای دامی و انسانی بردارد. وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۴۰درصد از واکسنهای طیور کشور در مؤسسه رازی کرج تولید میشود که درصدد هستیم با تلاش و برنامهریزی بیشتر در آیندهای نه چندان دور میزان تولیدات این مؤسسه را افزایش دهیم.
کهرام گفت: خوشبختانه در چندماه اخیر توانستهایم مجوز تولید کیت تشخیصی یون را دریافت کنیم که این مهم در افزایش خودکفایی کشور در تأمین این کیت تأثیر بسزایی خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: با دستیابی به این موفقیت، ایران بعد از امریکا و فرانسه سومین کشوری است که به این فناوری دست یافته است، به این ترتیب علاوه بر اینکه امکان صادرات این کیت به سایر کشورها ایجاد میشود از خروج سالانه ۱۱ میلیون دلار ارز از کشور نیز جلوگیری خواهد شد.
کهرام همچنین به واردات واکسن پنتاوالان انسانی که مدتی پیش براساس تصمیم وزارت بهداشت صورت گرفت، اشاره کرد و گفت: دستیابی به دانش فنی این واکسن از اهداف مهم این مؤسسه است و در سالهای اخیر روی این واکسن تحقیقاتی انجام دادهایم اما هنوز نتوانستهایم به فرمولاسیون آن دست پیدا کنیم. وی افزود: اکنون واکسن تتراوالان متشکل از هپاتیت به اضافه ثلاث در این مؤسسه تولید میشود و امیدواریم در سال آینده با دستیابی به فرمولاسیون واکسن پنجگانه بتوانیم از واردات این محصول بینیاز شویم.
کهرام به تولید واکسن روغنی تب برفکی نیز اشاره کرد و گفت: واکسن تب برفکی ایمنی زایی کوتاه مدت دارد، بنابراین باید در سال ۳ بار تزریق شود اما با تولید واکسن روغنی تب برفکی مدت ایمنسازی این واکسن افزایش یافته است.
وی همچنین به تولید واکسن قانقاریا و ۹۱-۴ اشاره کرد و گفت: تاکنون این واکسن به صورت فرمانتوری تولید نمیشد که خوشبختانه این مهم در مؤسسه رازی تحقق یافت و توزیع گسترده آن از سال آینده آغاز میشود. کهرام گفت: تولید واکسن0RT و تولید واکسن روغنی دوگانه و ارتقای آن از نیم سی سی به دو دهم سی سی در حوزه تولیداتی قرار دارد که تا یک ماه آینده وارد بازار میشوند.