خانه صنعت و معدن به استناد تبصره 2 ماده 41 قانون دوم توسعه و ماده 153 قانون توسعه كشور و بر اساس مصوبه هيأت دولت در كشور تأسيس شده است.
مهندس زارعي، رئيس خانه صنعت و معدن البرز با بیان این مطلب در مورد جايگاه قانوني اين نهاد گفت: اين تشكل در كل 31 استان كشور تأسيس شده است و هيأتمديره خانه صنعت و معدن ايران متشكل از 9 نفر با كار كارشناسي در صدد ارائه لايحهاي توسط دولت به مجلس شوراي اسلامي و تصويب آن هستند تا اختيارهای قانوني خانههاي صنعت و معدن در كشور افزايش يابد.
وي گفت: خانه صنعت و معدن البرز با اخذ مجوز از سازمان صنعت و معدن استان و به استناد مصوبههای شوراي عالي اداري كشور و آيين نامههاي اجرايي و نيز تأييد كميسيون ماده 4 دستورالعمل صدور پروانه تأسيس تشكلهاي تخصصي، صنعتي و معدني در تيرماه سال گذشته ثبت و بهطور رسمي فعاليت خود را آغاز كرد.
22 انجمن همگن تولیدی عضو خانه صنعت استان هستند
رئيس خانه صنعت و معدن البرز يادآور شد: اعضاي خانه صنعت و معدن البرز را همان اعضاي انجمنهاي همگن توليدي و صنعتي استان تشكيل ميدهند كه در حال حاضر 22 انجمن همگن توليدي عضو خانه صنعت استان هستند و 8 انجمن ديگر نيز مراحل ثبت قانوني و عضويت در خانه صنعت را طي ميكنند.
وي گفت: البرز يك استان ويژه صنعتي در كشور بهشمار ميرود و با بيش از 3 هزار واحد توليدي و صنعتي در زمينههايي نظير پلاستيك، نساجي، غذايي، معدن، بتن، دارو، قطعات خودرو، كشاورزي و… از موقعيت ممتاز توليدي و صنعتي در كشور برخوردار است.
رئيس خانه صنعت و معدن البرز ادامه داد: با وجود اينكه يك سال بيشتر از فعاليت خانه صنعت و معدن استان نميگذرد اما در اين مدت كوتاه، اين نهاد اقدام های قابل توجهي انجام داده است كه پيگيري و هماهنگي برای تأسيس 30 انجمن همگن شامل فرآيند انتخابات و ثبت انجمنها و انتخابات هيأتمديره و همچنين شكل گيري مكان و فضاسازي داخلي، شكل گيري دبيرخانه، چارت سازماني و ساختار اداري خانه از جمله آنهاست.
زارعي، عضويت در خانه صنعت و معدن ايران و شركت در 2 اجلاس بزرگ خانه صنعت ايران در استانهاي يزد و آذربايجان شرقي و مشاركت در تدوين برنامههاي خانه صنعت و معدن كشور را از ديگر اقدام های خانه صنعت و معدن البرز برشمرد و گفت: خانه صنعت و معدن استان در امور بيمهاي، معوقات بانكي و اخذ تسهيلات براي اعضاي خانه نقش تأثيرگذاري داشته است.
وي افزود: اكنون همكاري و تعامل نزديكي بين نماينده خانه صنعت و معدن البرز با نماينده بازرسي سازمان صنعت و معدن استان در بازرسيهاي مشترك از واحدهاي توليدي استان ايجاد شده و اين همكاري و تعامل با اداره تعزيرات در بخش قيمتگذاري و كنترل قيمت ها ادامه دارد.
وي، داشتن كرسيهاي نمايندگي خانه صنعت و معدن البرز در استانداري اين استان و شوراي گفتوگوي دولت و بخش خصوصي و حضور در كميته فني سازمان صنعت و معدن استان و نيز ابراز نظر درباره ارائه تسهيلات بانكي به واحدهاي توليدي را از ديگر اختيارات خانه صنعت و معدن استان برشمرد.
رئيس خانه صنعت و استان البرز برخي چالشهاي بخش صنعت و معدن استان البرز را با چالشها و معضلات اقتصاد ملي مرتبط دانست و اظهار داشت: اجرا نشدن اصل 44 قانون اساسي بهطور كامل، نبود نظارت اصل 90 مجلس شوراي اسلامي، نبود حمايت جدي بانكها از بخش صنعت و معضل و بحران نقدينگي واحدهاي توليدي از جمله چالشهاي بزرگ بخش صنعت و معدن كشور و به تبع آن در صنعت استان البرز است كه اميدواريم صندوق توسعه ملي با حمايت از بانكهاي صنعتي موجب رفع دغدغههاي مالي كارآفرينان شود. وی به بخش ديگري از چالش هاي اين بخش در اين استان اشاره كرد و گفت: در 8 شهرك صنعتي البرز با مشكل و معضل كم آبي و در شهرك صنعتي اشتهارد با كمبود جدي آب آشامیدنی مواجه هستيم، از طرفي مشكل حاملهاي انرژي همچون آب، برق و گاز در شهركهاي صنعتي اين استان پابرجاست به نحوي كه بسياري از واحدهاي توليدي با 30درصد ظرفيت در حال فعاليت هستند و براي رفع اين چالش ها و مشكلات، بايد نياز آنها به اعطاي سرمايه در گردش و تسهيلات مالي به واحدهاي توليدي برطرف شود.
البرز حائز رتبه نخست در تولید
قطعات خودرو
مهندس زارعي فرصت هاي بخش صنعت و معدن استان البرز را در كشور ممتاز دانست و يادآور شد: موقعيت توليد مواد غذايي استان البرز در كشور بسيار ممتاز است، اين استان در بخش محصولات كشاورزي در زمره توليدكنندگان بالاي كشور است.
وی ادامه داد: استان البرز در بخش توليدات دامي و صنعت نساجي نيز از موقعيت بسيار بالايي در كشور برخوردار بوده است.
مهندس زارعي اضافه کرد: این استان در بخش توليد قطعات خودرو نيز رتبه نخست كشور را دارد به نحوي كه اكنون 260 شركت قطعه ساز خودرو در استان البرز فعال هستند و اين استان البته در بخش ماشين آلات كشاورزي نيز صاحب رتبه ممتاز كشوري است و در بخش دارويي نيز از استانهاي پيشرو كشور است. وی افزود: بايد تلاش كنيم جايگاه ممتاز استان البرز در اقتصاد ملي مستحكمتر شود و اين امر مي طلبد كه تمامي سازمان ها و نهادها و ارگانهاي مرتبط با صنعت و توليد با تمام وجود از توليدكنندگان و صنعتگران حمايت كنند. مهندس زارعی گفت: هدف استراتژيك خانه صنعت و معدن استان البرز ايجاد همدلي، وحدت و اجماع نخبگان در رسيدن به رشد و توسعه اقتصادي استان البرز و در نهايت كمك به اقتصاد ملي است. وي تصريح كرد: براساس منويات مقام معظم رهبري كه سال جاري را سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي نامگذاري كردهاند، خانه صنعت و معدن استان البرز و صاحبان سرمايه و كارآفرينان، در حقيقت سربازان جبهه اقتصادي محسوب می شوند که در تلاش هستند با مديريت جهادي در سال جاري در حد توان به اقتصاد ملي ياري برسانند.
رئيس خانه صنعت و معدن استان البرز اظهار داشت: اجراي هرچه سريعتر اصل 44 قانون اساسي و تفويض اختيارات به بخش خصوصي ميتواند زمینه هرچه بهتر رشد اقتصادي را فراهم سازد و اميد است وزارت صنعت و معدن و تجارت نيز تا زمان اجراي اصل 44 اختيارات بيشتري را به خانه صنعت و معدن تفويض كند. مهندس زارعي تصريح كرد: خوشبختانه سياست هاي دولت تدبير و اميد در راستاي حمايت از بخش توليد و صنعت كشور است كه اميدواريم با اختصاص سهم يارانه بخش توليد و سياست هاي حمايتي و مساعدت نظام بانكي و گسترش روابط بين المللي شاهد حمايت از صاحبان سرمايه و كارآفرينان و در نهايت رونق اقتصادي در ايران اسلامي باشيم. وي همچنین از نقش ارزنده استاندار البرز و مديريت سازمان صنعت و معدن استان و ديگر مديران دستگاههاي اجرايي مرتبط با بخش صنعت و معدن نسبت به كمك در كاهش و رفع چالش هاي پيش رو از آنان تقدير كرد و از تلاش كارآفرينان و توليدكنندگان استان البرز در همايش بزرگداشت روز صنعت، معدن و تجارت استان قدرداني به عمل آورد.
