خانه صنعت و معدن به استناد تبصره ۲ ماده ۴۱ قانون دوم توسعه و ماده ۱۵۳ قانون توسعه کشور و بر اساس مصوبه هیأت دولت در کشور تأسیس شده است.
مهندس زارعی، رئیس خانه صنعت و معدن البرز با بیان این مطلب در مورد جایگاه قانونی این نهاد گفت: این تشکل در کل ۳۱ استان کشور تأسیس شده است و هیأتمدیره خانه صنعت و معدن ایران متشکل از ۹ نفر با کار کارشناسی در صدد ارائه لایحهای توسط دولت به مجلس شورای اسلامی و تصویب آن هستند تا اختیارهای قانونی خانههای صنعت و معدن در کشور افزایش یابد.
وی گفت: خانه صنعت و معدن البرز با اخذ مجوز از سازمان صنعت و معدن استان و به استناد مصوبههای شورای عالی اداری کشور و آیین نامههای اجرایی و نیز تأیید کمیسیون ماده ۴ دستورالعمل صدور پروانه تأسیس تشکلهای تخصصی، صنعتی و معدنی در تیرماه سال گذشته ثبت و بهطور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.
۲۲ انجمن همگن تولیدی عضو خانه صنعت استان هستند
رئیس خانه صنعت و معدن البرز یادآور شد: اعضای خانه صنعت و معدن البرز را همان اعضای انجمنهای همگن تولیدی و صنعتی استان تشکیل میدهند که در حال حاضر ۲۲ انجمن همگن تولیدی عضو خانه صنعت استان هستند و ۸ انجمن دیگر نیز مراحل ثبت قانونی و عضویت در خانه صنعت را طی میکنند.
وی گفت: البرز یک استان ویژه صنعتی در کشور بهشمار میرود و با بیش از ۳ هزار واحد تولیدی و صنعتی در زمینههایی نظیر پلاستیک، نساجی، غذایی، معدن، بتن، دارو، قطعات خودرو، کشاورزی و… از موقعیت ممتاز تولیدی و صنعتی در کشور برخوردار است.
رئیس خانه صنعت و معدن البرز ادامه داد: با وجود اینکه یک سال بیشتر از فعالیت خانه صنعت و معدن استان نمیگذرد اما در این مدت کوتاه، این نهاد اقدام های قابل توجهی انجام داده است که پیگیری و هماهنگی برای تأسیس ۳۰ انجمن همگن شامل فرآیند انتخابات و ثبت انجمنها و انتخابات هیأتمدیره و همچنین شکل گیری مکان و فضاسازی داخلی، شکل گیری دبیرخانه، چارت سازمانی و ساختار اداری خانه از جمله آنهاست.
زارعی، عضویت در خانه صنعت و معدن ایران و شرکت در ۲ اجلاس بزرگ خانه صنعت ایران در استانهای یزد و آذربایجان شرقی و مشارکت در تدوین برنامههای خانه صنعت و معدن کشور را از دیگر اقدام های خانه صنعت و معدن البرز برشمرد و گفت: خانه صنعت و معدن استان در امور بیمهای، معوقات بانکی و اخذ تسهیلات برای اعضای خانه نقش تأثیرگذاری داشته است.
وی افزود: اکنون همکاری و تعامل نزدیکی بین نماینده خانه صنعت و معدن البرز با نماینده بازرسی سازمان صنعت و معدن استان در بازرسیهای مشترک از واحدهای تولیدی استان ایجاد شده و این همکاری و تعامل با اداره تعزیرات در بخش قیمتگذاری و کنترل قیمت ها ادامه دارد.
وی، داشتن کرسیهای نمایندگی خانه صنعت و معدن البرز در استانداری این استان و شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی و حضور در کمیته فنی سازمان صنعت و معدن استان و نیز ابراز نظر درباره ارائه تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی را از دیگر اختیارات خانه صنعت و معدن استان برشمرد.
رئیس خانه صنعت و استان البرز برخی چالشهای بخش صنعت و معدن استان البرز را با چالشها و معضلات اقتصاد ملی مرتبط دانست و اظهار داشت: اجرا نشدن اصل ۴۴ قانون اساسی بهطور کامل، نبود نظارت اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، نبود حمایت جدی بانکها از بخش صنعت و معضل و بحران نقدینگی واحدهای تولیدی از جمله چالشهای بزرگ بخش صنعت و معدن کشور و به تبع آن در صنعت استان البرز است که امیدواریم صندوق توسعه ملی با حمایت از بانکهای صنعتی موجب رفع دغدغههای مالی کارآفرینان شود. وی به بخش دیگری از چالش های این بخش در این استان اشاره کرد و گفت: در ۸ شهرک صنعتی البرز با مشکل و معضل کم آبی و در شهرک صنعتی اشتهارد با کمبود جدی آب آشامیدنی مواجه هستیم، از طرفی مشکل حاملهای انرژی همچون آب، برق و گاز در شهرکهای صنعتی این استان پابرجاست به نحوی که بسیاری از واحدهای تولیدی با ۳۰درصد ظرفیت در حال فعالیت هستند و برای رفع این چالش ها و مشکلات، باید نیاز آنها به اعطای سرمایه در گردش و تسهیلات مالی به واحدهای تولیدی برطرف شود.
البرز حائز رتبه نخست در تولید
قطعات خودرو
مهندس زارعی فرصت های بخش صنعت و معدن استان البرز را در کشور ممتاز دانست و یادآور شد: موقعیت تولید مواد غذایی استان البرز در کشور بسیار ممتاز است، این استان در بخش محصولات کشاورزی در زمره تولیدکنندگان بالای کشور است.
وی ادامه داد: استان البرز در بخش تولیدات دامی و صنعت نساجی نیز از موقعیت بسیار بالایی در کشور برخوردار بوده است.
مهندس زارعی اضافه کرد: این استان در بخش تولید قطعات خودرو نیز رتبه نخست کشور را دارد به نحوی که اکنون ۲۶۰ شرکت قطعه ساز خودرو در استان البرز فعال هستند و این استان البته در بخش ماشین آلات کشاورزی نیز صاحب رتبه ممتاز کشوری است و در بخش دارویی نیز از استانهای پیشرو کشور است. وی افزود: باید تلاش کنیم جایگاه ممتاز استان البرز در اقتصاد ملی مستحکمتر شود و این امر می طلبد که تمامی سازمان ها و نهادها و ارگانهای مرتبط با صنعت و تولید با تمام وجود از تولیدکنندگان و صنعتگران حمایت کنند. مهندس زارعی گفت: هدف استراتژیک خانه صنعت و معدن استان البرز ایجاد همدلی، وحدت و اجماع نخبگان در رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی استان البرز و در نهایت کمک به اقتصاد ملی است. وی تصریح کرد: براساس منویات مقام معظم رهبری که سال جاری را سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری کردهاند، خانه صنعت و معدن استان البرز و صاحبان سرمایه و کارآفرینان، در حقیقت سربازان جبهه اقتصادی محسوب می شوند که در تلاش هستند با مدیریت جهادی در سال جاری در حد توان به اقتصاد ملی یاری برسانند.
رئیس خانه صنعت و معدن استان البرز اظهار داشت: اجرای هرچه سریعتر اصل ۴۴ قانون اساسی و تفویض اختیارات به بخش خصوصی میتواند زمینه هرچه بهتر رشد اقتصادی را فراهم سازد و امید است وزارت صنعت و معدن و تجارت نیز تا زمان اجرای اصل ۴۴ اختیارات بیشتری را به خانه صنعت و معدن تفویض کند. مهندس زارعی تصریح کرد: خوشبختانه سیاست های دولت تدبیر و امید در راستای حمایت از بخش تولید و صنعت کشور است که امیدواریم با اختصاص سهم یارانه بخش تولید و سیاست های حمایتی و مساعدت نظام بانکی و گسترش روابط بین المللی شاهد حمایت از صاحبان سرمایه و کارآفرینان و در نهایت رونق اقتصادی در ایران اسلامی باشیم. وی همچنین از نقش ارزنده استاندار البرز و مدیریت سازمان صنعت و معدن استان و دیگر مدیران دستگاههای اجرایی مرتبط با بخش صنعت و معدن نسبت به کمک در کاهش و رفع چالش های پیش رو از آنان تقدیر کرد و از تلاش کارآفرینان و تولیدکنندگان استان البرز در همایش بزرگداشت روز صنعت، معدن و تجارت استان قدردانی به عمل آورد.
