در گفت‌وگو با جلالي مهر فعال سياسي ـ اقتصادي مطرح شد‌ چه راهي براي رسيدن به استان برتر طي كرده‌ايم؟

جلالي مهر از جمله كساني است كه در راستای اعتلاي فرهنگ و اقتصاد استان نوپاي البرز زحمات زيادي كشيده و طرح‌هاي زيادي را براي نخستین بار در كشور به نام البرز به ارمغان آورده است، با توجه به اهميت فرهنگ و اقتصاد و طرح پيشنهاد 40 طرح در جشن 40 سالگي انقلاب از سوي وی بر آن شدیم تا با وي به
گفت وگو بنشينيم كه در ذيل مي‌خوانيد:
با تشكر از وقتي كه به ما اختصاص داديد. به عنوان اولين سوال با توجه به نامگذاري امسال از سوي رهبر معظم انقلاب به ‌عنوان «سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي»وظيفه مسئولان براي تحقق آن چيست؟
نامگذاري امسال از سوي
رهبر‌معظم‌انقلاب به‌عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي مسئوليت همه مردم، دستگاه‌ها و نهادها، نيروهاي نظامي، انتظامي، امنيتي و به‌خصوص دولت تدبير و اميد و آناني كه دل در گرو كار و مديريت جهادي دارند را سنگين‌تر و صد چندان مي‌كند. بنابراین با توجه به ناتواني فرهنگي و تحريم‌هاي اقتصادي و ساير نقشه‌هاي شوم و ناجوانمردانه دشمنان اين نظام الهي، باید با اولويت‌بندي طرح‌ها و پروژه‌هاي فرهنگي و اقتصادي بتوانيم در راستاي تحقق بيانات مقام عظماي ولايت درباره نامگذاري امسال حركت كنيم. ديگر فرصتي براي آزمون و خطا وجود ندارد و باید با بهره گيري از مديريت و كار جهادي تنها با تكيه بر برنامه‌هاي پنج‌ساله توسعه اقتصادي و فرهنگي و همچنين چشم داشتن به برنامه چشم انداز، كارها را پيش ببريم.
علت انتخاب فرهنگ و اقتصاد با مديرت جهادي از سوي
مقام معظم رهبري چيست؟
همان طور که می دانید فرهنگ و اقتصاد 2 شاخص اصلي توسعه يافتگي جامعه و دفع‌كننده دسيسه‌هاي دشمنان است. فرهنگ جهادي فرهنگي تحول آفرين است كه هدفي غير از عمران و آباداني ندارد. دشمن اقتصاد و فرهنگ، ما را مورد هجوم قرار داده و جنگ تحميلي اقتصادي و هجمه‌هاي سنگين فرهنگي به ‌وجود آورده است و مي‌خواهد ما را از فرهنگ اصيل خودمان جدا و از سرچشمه‌هاي معرفت دورمان كند. تنها راهكار ما «عزم ملي» و «مديريت جهادي» است كه عزم ملي وظيفه مردم و مديريت جهادي نيز وظيفه دولتمردان است كه اگر اين دو در كنار هم قرار گيرند يقين بدانيد كه به حول قوه الهي و با استعانت از انفاس قدسيه امام راحل «ره» و ارواح مطهر شهدا و با پيروي از فرامين و رهنمودهاي مقام معظم رهبري «مد ظله العالي» در زمينه‌هاي فرهنگ و اقتصاد گام‌هاي بلندي را برخواهيم داشت.
آيا اقتصاد بدون فرهنگ موفق و مفيد خواهدبود؟
هيچ اقتصادي ولو پررونق بدون وجود يك فرهنگ متعالي نمي‌تواند سعادت آفرين و مفيد واقع شود، با اشاره به شعار امسال كه فرهنگ نيز در آن قيد شده است مي‌توان این گونه برداشت کرد كه اقتصاد زماني مفيد و حيات بخش است كه نتيجه يك فرهنگ صحيح باشد.
هر 2 موضوع اقتصاد و فرهنگ، زماني محقق مي‌شود كه با مديريت جهادي كه مديريتي مبتني بر دانش و برنامه‌ريزي و روحيه خستگي ناپذيري، كم توقعي و پاك دستي و در يك كلام مديريت بسيجي است، اداره شود.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامي سياست‌هاي كلي نظام را در زمينه اقتصادي تحت عنوان اقتصاد مقاومتي ابلاغ فرمودند، اقتصاد مقاومتي، فرهنگ پويا و با نشاط ديني كه فرد را عزتمند و ولايتمند تربيت مي‌كند راهبرد اصلي ماست. بايد توجه داشته باشيم كه فرهنگ متعالي اسلام ناب محمدي همه عناصري كه براي تحقق رشد مادي و معنوي يك جامعه نيازمند است را در خود دارد اما رنجي كه مي‌كشيم به‌دليل نهادينه نكردن اين فرهنگ است.
جايگاه كار و تلاش در فرهنگ اسلامي ارزشمند و بنابر تعليمات ديني نوعي جهاد است. اگر به موضوع كار و تلاش به عنوان جهاد نگاه كنيم مي‌توانيم به دستاوردهاي بسيار خوبي دست پيدا كنيم. شما به عينه تأثير فرهنگ‌سازي را در اقتصاد مي بينيد. براي مثال برخي شبكه‌هاي ماهواره‌اي كه شروع به برنامه‌سازي كرده اند و اساس فعاليت‌شان بر دروغ بنا نهاده شده با تبليغات ‌دروغين سعي در عوض كردن فرهنگ ما دارد و چه بسيارند سرمايه‌گذارانی که با همين فرهنگ‌سازي دروغين به كشورهاي همسايه کشیده
شده‌اند، به عنوان مثال با ساخت تيزرهاي سرمايه‌گذاري در تركيه با رويايي نشان دادن شهرهايي كه در حد روستاهاي ما هم نيستند نسبت به جذب سرمايه‌گذار با نرخ‌هاي دروغين گزاف می گویند؛ البرز طبيعتي دارد كه با نشان دادن موقعيت‌هاي بكر آن مي‌توان سرمايه‌گذاران زيادي را ترغيب کند. پس فرهنگ به دور از اقتصاد نيست. در اين راه توجه به مسائل ذيل ضروريست:
افزايش اعتماد عمومي، تعامل فرهنگي، پايبندي به اخلاقيات، پاسخگويي به مردم در قبال مسئوليت ها، خدا باوري و مردم محوري در كارها. تبلور عيني وحدت، يكپارچگي و تشكيل سرمايه‌هاي اجتماعي و توسعه اقتصادي جز با داشتن وجدان كاري و پايبندي به قوانين و مقررات و دوري از تبعيض و قانون گريزي حاصل نمي شود.
شفاف‌سازي گردش كار دستگاه اجرايي، حذف رويه‌هاي غيرضروری و بهره گيري از ظرفيت‌هاي دولت الكترونيك و ارائه خدمات در حداقل زمان به ارباب رجوع.
تدوين برنامه هايي با مديريت بدون پول كه همان اقتصاد مقاومتي و مديريت جهادي است و لازمه تحقق آن بسيج نيروهاي خلاق، كارا،
با‌تجربه، دلسوز و عاقل و عالم است كه مديران اجرايي باید در اين زمينه سعي وافر كنند.
پرداختن به عمران شهري و روستايي و آماده‌سازي فضاي عمومي استان براي جذب سرمايه‌گذار و معرفي توانمندي ها و جاذبه‌هاي سرمايه‌گذاري از اصول اوليه پذيرش گردشگر اقتصادي و تجاري است بنابراین انتظار مي رود شهرداران، دهياران و شوراهاي شهر و روستا در اين زمينه همت و تلاش مضاعفی مبذول كنند.
نقش تصميم گيري در رسيدن به 10 استان برتر كشور در چه جايگاهي قرار دارد؟
تصميم‌سازي مهمترين مقوله‌اي است كه به دليل خودباوري بيش از حد برخي از مسئولان، مورد بي‌توجهي قرار گرفته و همواره از آن غفلت مي‌شود. وجود مسائل و مشكلات فراوان براي كشوري كه همواره به دليل استقلال طلبي و خوداتكايي مورد هجمه دشمنان بوده است باعث شده كه مقوله مهم تصميم‌سازي و سپردن امور مختلف به كارشناسان امر با بي‌توجهي مواجه شود.
اين مهم در سطح و گستره استاني بيشتر نمود پيدا مي‌كند چرا كه مديران تنها به واسطه تجربيات خود مي‌خواهند بر سازمان ها و نهادهايي مديريت كنند كه مهمترين ركن آن تصميم‌سازي است، غافل از اينكه تصميم‌سازي نيازمند بهره‌مندي از خرد جمعي است كه تنها با اتكا به مطالعه و بررسي حاصل مي‌شود.
در استاني كه به تازگي در نقشه سياسي و جغرافيايي كشور جاي گرفته اين نكته بيش از پيش خود را نشان مي‌دهد به‌طوري كه تصميم‌سازي حلقه مفقوده‌اي است كه در جلسات متعدد اين استان، شهرها و مركز آن نمود دارد. تصميم گيري صرف بدون توجه به زواياي مختلف مسائل بعضا به چالش هايي تبديل مي‌شود كه شايد در ابتدا و پيش از ورود مسئولان اينگونه نبوده است.
طرح مباحث غيركارشناسي و حضور مديران كم اطلاع از برخي وظايف و رسالت هاي ذاتي باعث شده كه ساعت ها وقت از ديگر مسئولان كه از اوقات اداري خود زده اند تا در اين نشست ها به مسائلشان رسيدگي شود، گرفته مي‌شود و در عين حال هزينه‌هاي مادي و معنوي فراواني نيز به هدر مي‌دهد كه حاصل آن تنها روزمرگي و پيشرفت نکردن است.
در طول ماه با توجه به تقويم جلساتي كه براي اداره ها پيرامون برگزاري جلسات و كارگروه‌هاي تخصصي ارسال مي‌شود شاهد برگزاري نشست‌هاي مختلفي هستيم اما خروجي اين جلسات تكرار
صحبت‌هاي گذشته و رفع مقطعي مشكلات است. مشكلاتي كه اگر با ورود كارشناسان همراه مي‌شد نتايج مثبتي به همراه داشت. ذكر اين نكته خالي از لطف نيست كه برگزاري جلساتي با عنوان كارگروه‌هاي تخصصي،
اتاق‌هاي فكر، پنجره‌هاي واحد و… كه متشكل از همان افراد كارگروه با تعداد محدودتري است، نمي‌تواند مثمرثمر واقع شود چراكه مشكلات امروز البرز حاصل اهمال مسئولاني است كه ديروز به دليل بي‌توجهي به نكته
قابل‌ تأمل تصميم‌سازي موجبات انباشت معضلات شهرها و روستاهاي اين استان را فراهم كردند.
طرحي از سوي شما مطرح شد که با استقبال برخي از مسئولان مواجه شد، اين طرح چه بود؟
متأسفانه مشكلي كه در البرز با آن دست و پنجه نرم مي كنيم نداشتن طرح‌هاي بلند مدت و چشم‌انداز چند‌ساله است، همه برنامه‌هاي البرز با افق كوتاه مدت شكل مي گيرد، ما پيشنهاد داديم تمام مسئولان استاني40 پروژه را به مناسبت چهلمين سالگرد پيروزي انقلاب به اجرا در بياورند. براي مثال در حوزه بهداشت و درمان افتتاح 40 درمانگاه، خريد 40دستگاه خودروي اورژانس، اضافه کردن 40 تخت بيمارستاني در هر سال را در دستور كار خود قرار دهند يا در حوزه شهرداري‌ها طرح
40‌پروژه عمراني مثل تقاطع غيرهمسطح، ايجاد فضاي سبز منطقه‌اي را داشته باشيم. همچنین ساخت 40 مدرسه، 40كلاس آموزشي، همه اينها با اراده و همكاري مسئولان و با به كارگيري سرمايه‌گذاران بومي به راحتي محقق خواهد شد. هر يك از اداره های ما با توجه به ظرفيت‌هاي استان هنوز نواقص زيادي در خدمت رساني به شهروندان دارند كه اين مشكلات جز با برنامه‌ريزي هدفمند و بلندمدت محقق نمي شود و اين امر در سايه همدلي همه دستگاه‌هاي نظارتي محقق مي شود. عزم ملي يعني صرف کردن فعل خواستن در جامعه كه همچون يك انقلاب بزرگ مردمي كه براي دستيابي به آن تمام افراد بدون ملاحظه به خواسته‌ها و نيازهاي شخصي در آن مشاركت دارند، نمود پيدا مي‌كند. در اين عزم ملي، منافع جامعه و مردم بر منافع شخصي، گروهي و حتي جناحي و حزبي اولويت خواهد داشت و در يك كلام منافع ملي و كلان بر منافع خرد و مقطعي ارجحيت پيدا خواهد كرد.
شركت «رهسازگستر‌مهر» در راستاي اين طرح چه اقدامي انجام داده است ؟
شركت ما نيز در اين راستا اعلام کرده است كه در همه فعاليت‌هاي ياد شده آمادگي ساخت نخستین مدرسه، كلاس درس، پروژه عمراني، بيمارستان وغيره را دارد و منتظر 39 طرح بعدي هستیم، اميدواريم بتوان سرمايه‌گذاري برد –برد را نه تنها در شعارهاي تبليغاتي و زيبا بلكه با عزم ملي براي البرز در واقعيت به ارمغان آوريم. اما عزم ملي را نبايد تنها در چند كلمه زيبا جست‌و‌جو كرد.
‌مردم البرز تاكنون نشان داده اند در پي تحقق آرمان‌هاي انقلاب ‌اسلامي هميشه پيرو و مطيع اوامر رهبري بوده و با پرهيز از هرگونه شعار‌زدگي مديريت جهادي را راهكار اصلي تبلور عزم ملي با بهره‌گيري از فرهنگ مردم براي تحقق اقتصاد مقاومتي می دانند،
در پايان اميد است كه با ترويج فرهنگ خرد جمعي و همچنين بهره گيري از نقطه نظرات نخبگان و كارشناسان مسائل مختلف شاهد آباداني استاني باشيم كه براي تحقق آن زحمات فراواني كشيده شد و با همت مسئولان دلسوز و خدوم نظام و همراهي و مشاركت مردم و توجه عميق به منويات مقام معظم رهبري روز به روز شاهد پيشرفت ايران كوچك (استان البرز) به‌عنوان الگوي همه استان‌ها باشيم.

این مطلب را به اشتراک بگذار
WeCreativez WhatsApp Support
ارسال متن آگهی در این قسمت
سلام وقت بخیر