مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو، سرمايهگذاري مشترك در همكاري با شركاي خارجي و حمايت از بخش خصوصي داخلي را اولويت اصلي و نقشه راه اين گروه صنعتي برشمرد.
مهندس هاشم يكه زارع افزود: گروه صنعتي ايرانخودرو نقشه راه توسعه همكاريهاي بينالمللي خود را براساس سرمايهگذاري مشترك، انتقال فناوري توليد و استفاده از شبكههاي صادراتي شركاي خارجي ترسيم كرده است.
وي ادامه داد: اين گروه صنعتي، سياستهاي تعيين شده از سوي مسئولان ذيربط در مورد شروط همكاري با خودروسازان خارجي مبني بر آغاز توليد و ساخت داخل با تيراژ بالا، بهرهگيري از شبكههاي صادراتي، استراتژي برد- برد و رشد صنعت قطعهسازي كشور را سرلوحه امور خود قرار داده است.
مهندس يكهزارع افزود: در دور جديد همكاريها با شركاي خارجي به ازاي بازاري كه در اختيار آنها قرار ميدهيم، تكنولوژي روز را طلب ميكنيم و سطح محصولات توليدي خود را افزایش ميدهيم.
وي تأكيد كرد: علاوه بر بهرهگیری از فناوري در همكاري با شركاي خارجي، سرمايهگذاري مشترك در توليد محصول را در صدر برنامههاي خود داريم.
مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو اظهار داشت: همكاري با شريك خارجي بايد در جهت ارتقاي فناوري و رقابتپذيري در بازار جهاني پيش برود نه در جهت وابسته شدن ما به آنها، همانگونه كه رويكردهاي پيشين همكاري خارجي به نحوي بود كه در زمان قطع ناگهاني رابطه، حيات ايران خودرو با تهديد روبه رو شد و اين نتيجه همان رويكرد
است.
وي يادآور شد: امروز ايرانخودرو زيربار قراردادهايي كه مونتاژكاري را براي اين شركت به ارمغان ميآورد، نميرود و رويكرد جديد به گونهاي است كه ضمن تسهيل در دستيابي به فناوريهاي روز جهاني، با قطع همكاري به هر دليلي، ادامه توليد شركت مختل نشود و اين موارد در قراردادهاي جديد
گنجانده ميشود.
وي با اشاره به آماده بودن زيرساختهاي لازم براي توسعه همكاري با خودروسازان بزرگ جهان گفت: ايرانخودرو در سالهاي گذشته، سرمايهگذاريهاي لازم براي ظرفيتسازي را انجام داده و در حال طراحي پلاتفرمهاي خاص خود است، به اين ترتيب بسترهاي مناسب سختافزاري و نرمافزاري براي حركت در مسير خودروسازان جهاني و برابري با آنها را فراهم كرده است.
وي، مهمترين عوامل براي مشاركت پايدار با خودروسازان بزرگ جهان را تسهيل قوانين و مقررات سرمايهگذاري برای بهبود فضاي كسب و كار، حمايت دولت از پروژههاي تحقيقاتي و طرحهاي توسعه خودروسازان داخلي، بازنگري قوانين صادراتي و فراهم شدن زمينه عضويت در انجمن جهاني خودرويي عنوان كرد.
مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو همچنين از تأسيس 17 شركت طراحي مجموعه خودرو با حمايت اين گروه صنعتي تا 3سال آينده خبر داد.
مهندس يكهزارع با اشاره به حمايت ايران خودرو از بخش خصوصي در طراحي و توليد خودرو و قطعات گفت: ما به دنبال اين هستيم كه 3 شركت طراحي بدنه خودرو با حمايت و پشتيباني ايران خودرو
ايجاد شود.
وي با بيان اينكه ايرانخودرو با استفاده از مشاوران خارجي، خريد محصول اين شركتهاي طراحي را تا 5 سال تضمين ميكند، افزود: بعد از طراحي، مرحله قالبسازي است كه در اين بخش نيازمند تأسيس 5شركت قالبساز جديد هستيم.
وي تصريح كرد: با استفاده از منابع صندوق توسعه ملي اين شركتها تا 3سال آينده تأسيس خواهند شد و ايران خودرو ضمن آموزش اين شركتها، توليد 5سال آنها از شروع بهرهبرداري را خريداري ميكند.
وي از لزوم تأسيس 5شركت خصوصي براي طراحي سيستم تعليق سخن گفت و افزود: 10 شركت جديد قطعهساز هم در اين بخش بايد تأسيس شوند يا قطعهسازان كنوني توانمندي خود براي پاسخگويي به نيازها را افزايش دهند.
مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو با تأكيد بر لزوم مونتاژ قطعات موتور در ايران خودرو گفت: تأسيس 5 شركت توليدكننده قطعات گيربكس و 10شركت توليدكننده قطعات موتور نياز ايران خودرو براي توليد موتور را تأمين خواهد كرد.
مهندس يكهزارع با بيان اينكه 3 شركت خصوصي جديد نيز براي ساخت تريم داخلي خودرو بايد تأسيس شود، توسعه توانمنديها در بخش الكترونيك خودرو را نيز ضروري دانست.
وي آخرين مرحله توليد خودرو را آزمون جاده عنوان كرد و گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت با تأسيس شركت آزمون جادهاي خودرو، همكاريهاي خوبي در اين زمينه داشته است.
مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو لازمه دستيابي و تحقق اين برنامهها را حمايت مسئولان و دولتمردان عنوان كرد و افزود: بخشش 50 درصدي تعرفههاي گمركي ماشينآلات خط توليد، ميتواند به عنوان يكي از راهكارهاي حمايتي مطرح باشد.
وي تصريح كرد: با سودآوري اين شركت ها، علاوه بر كاهش هزينههاي اجتماعي دولت، به علت ايجاد اشتغال موضوع تعرفهها نيز با پرداخت ماليات جبران خواهد شد.
مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو، از آمادهسازي پلتفرم اول ايران خودرو تا بهمن ماه سال آينده خبر داد كه قواي محركه آن نيز متعلق به ايران خودرو است و گفت: براي دومين پلتفرم با شريك خارجي قرارداد ميبنديم و قصد داريم بر روي پلتفرم دوم، خودروهاي هيبريدي و برقي نيز داشته باشيم.
وي از ورود نخستين خودروي برقي هيبريد ايرانخودرو با تيراژ 100 تا 120 هزار دستگاه تا 5/1 سال آينده خبر داد و گفت: اين پروژه با كمك سازمان گسترش به اجرا درآمده است.
مهندس يكهزارع با اشاره به شروع پروژهاي با همكاري سازمان گسترش براي طراحي و توسعه گيربكس اتوماتيك گفت: شركتهاي خارجي داراي تيراژ بالا كه با ما همكاري ميكنند، بايد همكاري مشترك داشته و 30 درصد محصولات توليدي را صادر كنيم.
مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو اظهار كرد: از طراحي تا توليد و آزمون بايد قوي باشيم تا شركاي خارجي قويتر با ما همكاري كنند چون زمان مونتاژكاري و سي. كي. دي. كاري گذشته است بنابراین باید روي استايل و بدنه كار كنيم.
وي، از ورود نخستین موتور ديزل سواري ايرانخودرو به بازار در بهمن سال آينده خبر داد كه با كاهش 30 درصدي مصرف سوخت و 25 درصدي آلايندگي، قدرت آن 40 درصد بيشتر است.
وي افزود: توليد سواري و وانت در ايران خودرو نهم آذرماه امسال از مرز 400 هزار دستگاه گذشت و تا پايان سال به 600 هزار دستگاه ميرسد. توليد امسال تا نهم آذرماه، نسبت به دوره مشابه سال گذشته 93درصد افزايش نشان ميدهد.
مهندس يكه زارع ادامه داد: ايران خودرو در سال 1400 يك ميليون و در سال 1404 يك ميليون و 800 هزار دستگاه خودرو توليد خواهد كرد كه 60درصد مجموع توليد خودرو در كشور را تشكيل ميدهد.
مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو تأكيد كرد: دغدغه توليد نداريم و توجه خود را روي خدمات پس از فروش، كيفيت، توسعه محصول و صادرات متمركز كرده ايم كه اگر اين محقق شود، هيچ تحريمي مشكل آفرين نخواهد بود.
