روز زمین پاک هر ساله در 22 آوریل مصادف با دوم اردیبهشت در سراسر جهان برگزار می گردد. بسیاری از دوستداران محیط زیست از این روز با عنوان روز تولد زمین یاد می کنند.در استان گیلان که دارای متراکم ترین شهرهای کشور است ، مشکلات زیست محیطی سالهاست که دامنگیر شهروندان است در حالی که هر گیلانی روزانه 750 گرم زباله تولید می کند ، زباله های تولیدی در شهر رشت به حدود 600 تن در روز می رسد که قسمت اعظم این زباله ها به سراوان که یکی از زیباترین مناطق اطراف شهر رشت است انتقال می یابد .
فاطمه قدیمی  رئیس ستاد توسعه پایدار شهرداری رشت با بیان این مطلب که بحث مربوط به خاک از جمله مباحثی است که در این ستاد به آن توجه می شود گفت : در شهر رشت در حوزه ی خاک هنوز مطالعات دقیقی در زمینه ی شناسایی فرصت ها و تهدید ها صورت نپذیرفته است و متاسفانه عملکرد دستگاههای اجرایی در بسیاری از مواقع بدون در نظر گرفتن سیاست مدیریت یکپارچه شهری و توجه به مضراتی است که به سیستم شهری می رساند و در نهایت ما خود تولید کننده ی آلودگی در شهر هستیم .
رئیس ستاد توسعه ی پایدار شهرداری رشت بالا بودن سطح آبهای سطحی در شهر رشت را از جمله ی معضلاتی دانست که در زمینه ی آلودگی خاک، شهر رشت با آن مواجه است . وی افزود: استفاده از کودهای غیرارگانیک در زمین های کشاورزی اطراف شهر رشت و سایر آلاینده هایی که وارد خاک می شود ، با در نظر گرفتن این نکته که چرخه ی طبیعی ِ آب و هوا به یکدیگر متصل هستند باعث می شود برنامه ریزی های صورت گرفته منجر به نتیجه ی مطلوبی نگردد.
وی در پایان تصریح کرد : اگر قرار است ما در یک برنامه ریزی بلند مدت به نتیجه ی مطلوبی برسیم باید از مناسبت هایی همچون روز زمین پاک برای اطلاع رسانی افکار عمومی استفاده کنیم تا علاوه بر رفع این مشکل به صورت زیر ساختی اقدام کرده باشیم . .
رضا زمانی مشاور محیط زیست شهردار رشت و از فعالین محیط زیست در گفتگو با روزنامه ایران با بیان این مطلب که گرامیداشت روز زمین پاک برای ارتقای آگاهی های زیست محیطی شهروندان است گفت : زمین پاک نباید محدود به زباله باشد بلکه باید تلاش شود تا در این روز حساسیت های بیشتری برای شهروندان بر روی مسائلی همچون تخریب جنگل ها ، تبدیل زمین های کشاورزی و فرسایش خاک ایجاد کرد چرا که متاسفانه تمامی این موارد در کشور و در شهرهای ما در حال وقوع است و با بی توجهی هایی که در این بخش صورت می گیرد باید گفت که مقابله با چنین پدیده هایی نیازمند راهکارهای برنامه ریزی شده و طولانی مدت است .
زمانی با اشاره به این نکته که باید مدیریت پسماند در لایه های اجتماعی داخل شود و تبدیل به یک رفتار شهروندی گردد گفت : باید آموزش و فرهنگ سازی در مدیریت پسماند در لایه های اجتماعی داخل شود و همه ی شهروندان به طور خودجوش در مدیریت پسماندها و زباله ها وارد شوند و توسعه ی پایدار شهری را که در کنار حفظ محیط زیست اتفاق می افتد، رقم بزنند.
نرگس سلیمی فعال محیط زیست نیز فعالیت های بی حد و حصر انسان در سالهای اخیر را موجب تغییر آب و هوای کره ی زمین می داند و می گوید : در سالهای اخیر میزان آگاهی مردم دنیا نسبت به خطراتی که سیاره زمین را تهدید میکنند افزایش یافته است و اکثر کشورهای جهان اعم از رشد یافته و یادرحال توسعه،حفاظت از محیط زیست را به عنوان یک رکن اساسی زندگی بشر می دانند. این در حالی ست که لزوم توجه به این مهم در کشوری همچون ایران با وجود سرمایه های متعدد طبیعی بیش از پیش احساس می شود. پس دور از انتظار نیست اگر فرد فردمان با انجام کارهایی ساده و در عین حال ارزشمند سهمی در بهتر شدن هوای اطراف خود داشته باشیم.
وی وجود مناسبت هایی همچون روز زمین پاک را موجب افزایش آگاهی، فرهنگ سازی و آموزش ساکنین زمین نسبت به محیط پیرامون شان دانست و گفت : اجرای مستمر طرح بازیافت و تفکیک زباله در منزل و محیط کار از جمله کارهای ساده ای است که با اجرای آن می توانیم کودکانمان را با این طرح آشنا کنیم و در واقع به آنها بیاموزید که با صرفه جویی در مصرف خانگی می توانند نقش مهمی را در نجات کره زمین از آلودگی ها ایفا کنند.
این عضو جمعیت زنان و جوانان حافظ محیط زیست در پایان خاطر نشان کرد : کاشت نهال، استفاده از کیسه های پارچه ای به عنوان جانشین کیسه های پلاستیکی، مدیریت مصرف سوخت وسایل نقلیه از جمله ی اقداماتی است که می توان در راستای داشتن زمینی پاک انجام داد .

این مطلب را به اشتراک بگذار
WeCreativez WhatsApp Support
ارسال متن آگهی در این قسمت
سلام وقت بخیر