مديريت جهادي و تكليف ما

مديريت جهادي و تكليف ما

يادداشتي به قلم مهدي ايران نژاد /
براي رسيدن به هدف بايد راه را گم نكنيم و براي پيمودن راه به درك نقشه اصلي نيازمنديم. (مقام معظم رهبري)
امروز نقشه راه از سوي مقام معظم رهبري ترسيم و ابلاغ شده و اين ابلاغيه با تأسي به نفس ولايت بر همگان حجت شرعي است و بايد براي رسيدن به اين هدف والا مخلصانه انجام وظيفه كنيم.
مقام معظم رهبري 2 پايه اصلي مكتب اسلامي حضرت امام خميني (ره) را «شريعت اسلامي» و «مردم سالاري» دانستند و با تأكيد بر رعايت اين 2 اصل، ملت و مسئولان نظام اسلامي را هدايت كردند.
معظم له همچنين بيداري اسلامي و احساسات ضد استكباري را يكي از نتايج درك ملت‌ها نسبت به انقلاب اسلامي برشمردند.
اكنون دنياي اسلام بويژه نسل جوان آن به دنبال پاسخ اين سوال مهم و تاريخي است كه جمهوري اسلامي چگونه 35 سال در برابر هجوم خشن و خصمانه همه‌جانبه و حتي تحريم‌هاي بي‌سابقه دشمنان اين سرزمين اسلامي ايستاده و روز به روز پيشرفته‌تر و مقتدرتر شده و بررسي عملكرد علمي ايران اسلامي و شتاب 13برابري آن در اين حوزه گواه بر صدق اين واقعيت است.
بر اساس فرمايشات مقام معظم رهبري، شريعت اسلامي به عنوان روح و جوهره نظام جمهوري اسلامي و سپردن كارها به دست مردم از طريق مردم سالاري و انتخابات، 2 پايه و ستون اصلي
در نظام اسلامي است.
رهبر عزيز و فرزانه انقلاب اسلامي، همچنين اجراي كامل شريعت اسلامي را موجب تأمين 4 عنصر اصلي استقلال، آزادي، عدالت و معنويت بيان فرمودند و پيمودن راه امام خميني (ره ) و تحقق آرمان هاي آن بزرگوار را همواره مورد تأكيد قرار داده و اعتقاد دارند از دست دادن انسجام ملي، دچارشدن به تنبلي و بي‌انگيزگي و كم كاري، حاكم شدن يأس و نااميدي و نيز تصور غلط «ما نمي‌توانيم» يا نتوانستيم،
ما را از هدف دور خواهد كرد.
راه حل برون رفت از اين مشكلات همانگونه كه مقام معظم رهبري در پيام نوروزي امسال فرمودند، عزم ملي و اعمال
مديريت جهادي است.
تكليف چيست؟
عشق به ولايت و گفتمان حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبري تكليف همه را روشن كرده است؛ شهدا با نثار خونشان رفتند كه ما بمانيم و خانواده معزز ايشان با صبر و تحمل و همچنين امت اسلامي با مقاومت و پايداري مثال زدني، همواره و هميشه بر حفظ نظام اسلامي به عنوان بالاترين اولويت تأكيد كرده‌اند.
امروز كلام زيباي «ما مي‌توانيم‌» حضرت امام خميني (ره) و مقام معظم رهبري بايد سرلوحه كاري مسئولان در راستای رضايت مردم كه همانا رضايت خداست قرار بگيرد. همانگونه كه در طول 8 سال دفاع مقدس فرزندان اين مرز و بوم ثابت كردند كه ما مي‌توانيم، اگر امروز به عنوان پرچمدار‌ ام‌القرای كشورهاي اسلامي مطرح شده‌ايم به دلیل همين شعار زيبا و عمل به آن بوده است.
امروز بايد تعارف را كنار بگذاريم و يكبار ديگر با عزم ملي و مديريت جهادي نسبت به كار و تلاش و خدمت خالصانه به مردم اقدامات شايسته و بايسته را به منصه‌ظهور برسانيم و كارنامه خود را با ورق‌هاي زرين و پاك ببنديم كه روز محشر سربلند بيرون آييم.
اكنون البرز با جمعيتي بالغ بر 2 ميليون و 500 هزار نفر و با حضور 4 استاندار، 3 سال و نيم از عمر خود را سپري كرده است. گرچه در اين مدت اقدامات قابل توجهي در همه حوزه‌ها عليرغم وجود مشكلات صورت گرفته و انصافاً ره چندين‌ساله طي شده، ولي آنقدر مشكلات زياد است كه اين اقدامات كمتر به چشم مي‌آيد، بنابراين به اين نتيجه مي‌رسيم كه باید سرعت خدمات‌رساني در راستای توسعه استان را در همه حوزه‌ها بيشتر كنيم تا ضمن جلب رضايت مردم كه همانا رضايت خداوند است بتوانيم آثار عقب ماندگي‌هاي استان را نیز جبران كنيم.
واقعيت اين است كه كليد موفقيت- خدمت رساني به مردم- در دست و اختيار مسئولان است و بي‌ترديد اين هدف محقق نخواهد شد مگر با دلسوزي، وحدت و همدلي، از اين رو با دوري جستن از خط و خط‌بازي، همه در دولت تدبير و اميد كه وجه مشترك دل‌هاي اكثر مردم است، با هر نگرش سياسي در مقطع حساس كنوني بايد زير يك پرچم تلاش كرده و ثابت كنيم كه ما مي‌توانيم.
اختلاف‌ها در سلايق سياسي بايد كنار گذاشته شود و همگان با رعايت شريعت اسلامي و عقلانيت بايد به فكر رفاه، آسايش و معيشت مردم باشيم و به‌طور قطع خشنودي خداوند متعال، ما را در راه خدمت به مردم ياري خواهد كرد و دعاي هميشگي مردم ذخيره‌اي براي آخرتمان خواهد بود.
يكي از حوزه‌هاي بسيار حساس و مهم كه امروز مردم به‌طور شبانه روزي با آن سر و كار دارند و به نوعي دغدغه آنان و مسئولان ارشد كشور و از جمله استان محسوب مي‌شود، بهداشت و درمان است كه رفع مشكلات اين حوزه نيز به عزم ملي و مديريت جهادي نياز دارد.
مهاجرپذيري بالاي البرز كه امروز از 2 برابر استاندارد نيز فراتر رفته، مديريت در راستای خدمات‌رساني را در اين استان با دشواري و موانع خاصی مواجه کرده است، بنابراين مي‌بايست همت مضاعف را برای رفع اين مشكلات بكار گرفت و به آن عمل كرد.
وضع درماني البرز با تعدادي بيمارستان قديمي و اندك بيمارستان خصوصي كه آن هم در حد بيمارستان هاي دولتي است با تجهيزات و ملزومات درماني و كادر تخصصي بسيار محدود موجب شده با سرانه‌هاي درماني كشور فاصله زيادي داشته باشيم، به همين دليل اغلب مردم با مشكلات درماني مواجه هستند به طوری كه صرف هزينه‌هاي سنگين درماني خارج از توان اين خانواده‌هاست.
البته تلاش‌هاي مضاعف مسئولان استان و حوزه مربوطه در چند سال اخير نسبتاً خوب ارزيابي مي‌شود ولي بايد سرعت خدمت‌گزاري را با هدف‌گذاري مقام معظم رهبري در سال 93 با مديريت جهادي بيشتر كنيم و ان‌شاءا… به نتيجه مطلوبی نیز دست يابيم.
ما بر آنیم با ارائه پيشنهادها و انتقادهای سازنده، بازويي براي مديران بزرگوار مردمي البرز باشيم و با طرح موضوع‌ها و جراحي مشكلات، پيگيري و كسب بودجه و اعتبارات لازم، در حد توان آرامش بيشتر را براي ساكنان استان البرز فراهم سازيم و در اين راه تكيه اصلي ما بر همان يكتاي بي‌همتاست.