روايت يك سال تلاش آبي‌پوشان جاده مخصوص

روايت يك سال تلاش آبي‌پوشان جاده مخصوص

يك سال از آغاز به كار دولت يازدهم مي‌گذرد و اين در شرايطي است كه صنعت خودرو كشور در اين يك سال، روزهاي پر تلاطمي را پشت‌سر
گذاشته است.
اگر نگاهي به برگ‌هاي تقويم صنعت خودرو در يك سال گذشته بيندازيم، متوجه خواهيم شد كه بزرگترين خودروساز خاورميانه با درايت مهندس هاشم يكه زارع روزهاي نسبتاً خوشي را سپري كرده و اگرچه با دوران اوج خود فاصله كمي دارد، اما با ادامه روند فعلي مي‌توان به اوج‌گيري دوباره آبي پوش‌هاي جاده مخصوص اميدوار بود.
مذاكره با خودروسازان برتر دنيا، ‌«رشد تيراژ» آغاز طراحي پلتفرم ملي، ‌بهينه‌سازي تركيب توليد با هدف سودآوري، توسعه صادرات، استفاده از توان قطعه‌سازان ايراني در طراحي و توليد محصولات جديد، بكارگيري فناوري‌هاي نوين، همكاري مشترك با نخبگان دانشگاهي و اجراي برنامه‌هاي جديد براي جلب رضايت مشتريان از مهمترين اقدامات گروه صنعتي ايران خودرو در دولت تدبير و اميد است.

پايان پاييز توليد
در ميان اتفاقاتي كه در طول عمر يك‌ساله دولت در صنعت خودروی كشور رخ داده، بدون ترديد بايد از توقف افت تيراژ و صعودي توليد به‌عنوان بهترين رخداد ياد كرد.
به اعتقاد كارشناسان، اينكه پس از 2 سال بحراني و رسيدن تيراژ خودروسازان به يك سوم دوران اوج، روند نزولي توليد متوقف و تيراژ، دوباره رشد كرد، اتفاق بسيار خوشايندي به‌شمار مي‌رود و تضميني است براي اشتغال و مانعي براي افزايش شديدتر قيمت خودرو در بازار.
آمارها مي‌گويند، بحران در صنعت خودرو طي‌ سال‌هاي 91 و 92، به افت شديد تيراژ خودروهاي داخلي انجاميده و اين در حالي است كه در بهار امسال، توليد صنعت خودرو رشد80 درصدي را در مقايسه با بهار سال گذشته به خود مي‌بيند.
اين در حالي است که مقايسه توليد ايران خودرو در 4 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته حكايت از رشد 2. 6 برابري – 160درصدي‌تيراژ توليد دارد.
با اجراي برنامه‌هاي جديد گروه صنعتي ايران خودرو، تيراژ توليد محصولات اين شركت در تيرماه امسال به 53 هزار و 77دستگاه انواع خودروي سواري رسيد كه اين عدد نشان دهنده رشد 125درصدي توليد نسبت به تيرماه سال گذشته است. توليد ايران خودرو در تيرماه سال گذشته 23 هزار و 571 دستگاه خودرو بوده است.
فراواني توليد در ايران‌خودرو در 4 ماه نخست امسال 173هزار و 89 دستگاه خودرو است كه مقايسه با فراواني تجمعي در بازه زماني مشابه در سال گذشته افزايش حدود 160درصدي، يعني 2. 6برابري را به ثبت مي‌رساند. بر این اساس فراواني تجمعي توليد در 4 ماه نخست سال گذشته 66 هزار و 775دستگاه خودرو بوده است. همچنين با تمهيدات انجام شده در زنجيره تأمين، ايران خودرو از ابتداي سال 93 ديگر هيچ خودروي ناقص و بدون كسري توليد نمي‌كند.
ايران خودرو قرار است در سال جاري 600 هزار دستگاه خودرو توليد كند كه با تلاش جهادگران عرصه توليد اميدوار است به اين تيراژ توليد تحقق يابد.

نهضت كاهش هزينه
گروه صنعتي ايران‌خودرو توانسته است با اجراي دقيق سياست‌هاي اصولي حاكم بر اين بنگاه صنعتي در سال جاري موفق به كاهش 100 ميليارد تومان هزينه‌ سربار شده است و اين امر جزو لاينفك برنامه‌هاي راهبردي اين گروه صنعتي است.
گروه صنعتي ايران خودرو برای پاسخگويي به نياز مشتريان، كنترل بازار و تأمين نقدينگي در يك سال اخير به مناسبت‌های مختلف، اقدام به پيش فروش با شرايط ويژه و فروش نقدي كرده است و اين روند همچنان
ادامه دارد.
گروه صنعتي ايران خودرو همچنین برای جلب رضايت مشتريان در سال جاري براي هر محصول توليدي خود 20 پروژه اصلي ارتقاي كيفي اجرا مي‌كند. در مجموع 100 پروژه ارتقاي كيفيت براي سال 93 برنامه‌ريزي شده است.
در حوزه كيفيت 3 اصل مهم در زنجيره ارزش رعايت مي‌شود و اين 3 اصل ورودي، توليد و خروجي سالم است و اين امر هم در بخش تأمين و توليد و هم در بخش خدمات و اطلاعات رعايت خواهد شد. عمل به اصول سه گانه یادشده به هدف توليد محصول بدون عيب محقق خواهد شد.
كيفيت محصولات ايران‌ خودروی امسال نسبت به شروع سال گذشته خيلي بهتر شده است، به گونه‌اي كه درصد بهبود كيفيت شاخص عملكرد نسبت به سال گذشته 25. 2 و بهبود كيفيت شاخص ظاهري نيز نسبت به پارسال
15. 24 درصد بوده است.

توسعه محصول
گروه صنعتي ايران خودرو برای پاسخگويي به نياز روز مشتريان و تنوع توليد در سال جاري، 4 پروژه طراحي و توسعه محصول جديد را به اجرا در مي‌آورد كه از اين 4 پروژه طراحي توسعه محصول جديد 2 مورد آن از سال گذشته به سال جاري منتقل شده است. بخش‌هايي از پروژه‌هاي دنا و وانت جديد در سال 92 محقق شده و بخش‌هايي نيز در سال جاري انجام مي‌شود. سواري‌هاي كلاس سي و كلاس دي نيز پروژه‌هاي جديد سال جاري هستند.
تجاري‌سازي محصولات جديد دنا و وانت پي. يو. 1، طراحي و توسعه خودروهاي كلاس سي و دي، راناي لوكس، دناي لوكس، ارتقاي استاندارد محصولات به سطح يورو 4 با اي. او. بي. دي، توسعه گيربكس اتوماتيك براي دناي ال ايكس، از مهم‌ترين برنامه‌هاي توسعه محصول در ايران خودروست.

خدمات پس از فروش
پاسخگویی به مشتري عامل مهمي در افزايش رضايتمندي مشتريان است و بخش اصلي شكايات مشتريان مربوط به دريافت نکردن پاسخ از سوي مسئولان است كه گروه صنعتي ايران‌خودرو با طرح‌هاي پيش‌بيني شده درصدد است اين ميزان را به حداقل برساند. مشتريان جزئي از خانواده ايران‌خودرو هستند و بايد اين اطمينان در آنها ايجاد شود كه همواره كسي به عنوان پاسخگو در كنارشان حضور دارد. اميد است تا پايان چهارمين سال دولت تدبير و اميد گارانتي قواي محركه محصولات ايران خودرو به 5 سال افزايش يابد.

صادرات
حضور در بازارهاي جهاني نشان از كيفيت و قيمت محصولات، استانداردها و ويژگي‌هاي فني مورد نياز مشتريان بازار كشورهاي هدف است و با موفقيت در اين بخش، ايران خودرو از ارز دولتي بي‌نياز خواهد شد و به نقطه خودكفايي ارزي دست خواهد يافت. طبق توافقات صورت گرفته 20هزار دستگاه رانا و سمند به كشور عراق و 10 هزار دستگاه محصولات ايران خودرو به روسيه صادر مي‌شود. گروه صنعتي ايران خودرو صدور 30 درصد از محصولات خود را تا سال96 نشانه رفته است.

راهبرد
در بـــرنامــه راهــبردي ايران‌خودرو، عرضه 10 تا 15محصول جديد تا 3 سال آينده قرار دارد كه از اين تعداد 3 محصول با برند ايران‌خودرو طراحي و توليد خواهد شد.