ریحانه جمشیدی
در طی این سال ها عواملی چون کوهستانی بودن مسیر و کمبود منابع اعتباری باعث کندی روند احداث راه آهن گیلان شده است اما این امر از اهمیت پیوستن گیلان به شبکه ی حمل و نقل ریلی نمی کاهد آنچنانکه استاندار گیلان در بازدید از این پروژه گفت : پروژه راه‌آهن رشت به قزوین 164کیلومتر طول دارد و با توجه به ظرفیت 10میلیون تنی کالا و سه میلیون و 800هزار نفری حمل مسافر در راه‌آهن گیلان تاکنون 85 درصد پیشرفت فیزیکی در محور رشت به قزوین داشته و نیازمند تأمین اعتبار است.
وی با تاکید بر تسریع در اجرای پروژه راه‌آهن رشت به قزوین، گفت: این پروژه برای تکمیل نیازمند 800 میلیارد تومان اعتبار است .
استاندار گیلان با بیان اینکه فعالیت‌ها را در حوزه راه‌آهن با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر راه دنبال می‌کنیم، تصریح کرد: ۱۱ کیلومتر گلوگاه باقی‌مانده از آزادراه رشت ـ قزوین نیازمند نگاه ویژه مسئولان است.
اما اهمیت راه آهن برای نمایندگان مردم گیلان در مجلس شورای اسلامی به چه میزان است ؟
حسن تامینی نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی اخیرا در جلسه بررسی وضعیت راههای روستایی گیلان با انتقاد از کندی روند ساخت این پروژه گفت : روند ساخت
راه آهن گیلان بسیار کند است، بارها در این مورد اخطار داده‌ایم و در هفته آینده که با وزیر راه و شهرسازی جلسه خواهیم داشت در این مورد پیگیر خواهیم شد.
گیلان استانی گردشگرپذیر است و ما هر روزه شاهد گله مردم و مسافران از راهها هستیم.
وی ادامه داد: با توجه به جمعیت بالای ورود گردشگران به گیلان عجیب است که چنین روند نامطلوبی در رسیدگی به راههای گیلان می بینیم.
از سوی دیگر غلامعلی جعفرزاده نماینده ی مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نیز یکی از موانع رشد صنعت و جلب سرمایه گذاری در بخش های مختلف استان که سال ها گیلان درگیر آن بوده را نبود زیرساخت های لازم از جمله راه آهن در استان می داند.
وی می گوید: برای حمل و نقل مواد اولیه به خط تولید و همینطور رساندن محصول به بازار، نیاز به جاده و حمل و نقل آسان و کم هزینه نیازی ضروری است که باید برای هر سرمایه گذاری رفع شود.
وی ادامه می دهد: این کمبود در گیلان به جد احساس می شود. عضو کمیسیون برنامه و بودجه جلب سرمایه گذار را منوط به مهیا بودن زیرساخت ها عنوان می کند و می افزاید: برای طرح های بزرگ صنعتی که سبب ایجاد انگیزه و اطمینان سرمایه گذاران در استان شود باید زیرساخت هایی چون حمل و نقل آسان و ارزان در دسترس باشد و راه آهن بزرگترین این زیرساخت ها است. وی ادامه می دهد: ابتدای امر باید چنین زیرساختی مهیا شود سپس به فکر ورود سرمایه گذار در حوزه های مختلف بود پس برای ایجاد اشتغال، شکوفایی صنعت و حوزه هایی چون گردشگری تامین زیرساخت هایی چون راه آهن نقشی کلیدی دارد.
این نماینده ی مجلس ابراز امیدواری می کند: ضرورت چنین پروژه های زیربنایی برای کشور از جمله گیلان مورد توجه دولت است و دولت نیز با آگاهی از اهمیت این راه آهن در کریدور شمال-جنوب بر سرعت احداث و تکمیل آن می افزاید.
وی بر ضرورت تسریع ساخت پروژه های زیر بنایی استان به ویژه راه آهن تاکید کرد و افزود: این پروژه نقش مهمی در سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال ایفا خواهد کرد.
جعفرزاده با بیان اینکه دولت تدبیر و امید توجهی ویژه به پروژه های مهم استان داشته باشد، اظهارداشت: راه آهن از مطالبات و خواسته های دیرینه مردم گیلان است.
سبحان الله علیپور مدیرکل حمل و نقل نیز با اشاره به اهمیت و ضرورت راه آهن برای جابجایی کالا و مسافر می گوید: حمل و نقل از امور زیربنایی و یکی از اجزای مهم چرخه ی تولید-مصرف اقتصاد است. هر چند فعالیت های حمل و نقل خود بخشی از عملیات تولیدی است اما در طبقه بندی بخش های اقتصادی و حساب های ملی کشورف حمل و نقل رد بخش خدمات قرار داده می شود.
مدیرکل حمل و نقل تناسب بیشتر راه اهن با حمل و نقل تزانزیتی برای کسب ارزش افزوده و درامد ارزی و عوارض کمتر زیست محیطی و همینطور ایمنی بالای سفر و جابجایی کالا با استافده از راه آهن را از دیگر مزایای ایجاد آن در استان بر می شمرد.

این مطلب را به اشتراک بگذار
WeCreativez WhatsApp Support
ارسال متن آگهی در این قسمت
سلام وقت بخیر