رئيس پليس فتای البرز با حضور در دفتر سرپرستي روزنامه ايران در استان مطرح كرد كلاهبرداران فضاي مجازي در كمين کاربران

رئيس پليس فتای البرز با حضور در دفتر سرپرستي روزنامه ايران در استان مطرح كرد  كلاهبرداران فضاي مجازي در كمين کاربران

معصومه مرادپور/
امروزه همزمان با گسترش نقش اينترنت در تمام امور و رشد فزاينده كاربران و استفاده‌كنندگان از فضاي مجازي، شاهد رشد قارچ‌ گونه جرائم و انواع فعاليت‌هاي غيرقانوني هستيم كه افراد سودجو و قانون شكن به‌طور عمده در كمين كلاهبرداري از افراد ساده لوح هستند.
رئيس پليس فتا استان البرز با حضور در دفتر روزنامه ايران در نشستي با سرپرستی روزنامه در استان گفت: پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات كشور (فتا) اكنون با انواع كلاهبرداري‌هاي اينترنتي، جعل داده‌ها و عناوين، سرقت اطلاعات، تجاوز به حريم خصوصي اشخاص و گروه‌ها، هك و نفوذ به سامانه‌هاي رايانه‌اي، هرزه ‌نگاري و جرائم اخلاقي و برخي جرائم سازمان ‌يافته اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي مواجه است كه امنيت كاربران در فضاي مجازي را مورد تهديد قرار داده است.
سرهنگ يزدان نيكنام، اظهار داشت: توسعه خدمات الكترونيك در كشور نظير دولت الكترونيك، بانكداري الكترونيك، تجارت الكترونيك، آموزش الكترونيك و ساير خدمات از اين دست، لزوم ايجاد پليسي متخصص در مجموعه‌ نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران را براي تأمين امنيت و مقابله با جرائمي كه در اين فضا به وقوع مي‌پيوندند را آشكار مي‌كند.
وي ادامه داد: از سوي ديگر با توجه به تصويب قانون جرائم رايانه‌اي در مجلس شوراي اسلامي و لزوم تعيين ضابط قضايي براي اين قانون و نيز مصوبات كميسيون فتا، دولت جمهوري اسلامي ايران مبني بر تشكيل پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات، اين پليس در بهمن‌ماه سال 89 به دستور سردار فرماندهي محترم نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران، تشكيل شد.
ضرورت هوشیاری در دنیای پیچیده فناوری
وي تأكيد كرد: با توجه به اينكه گوشي‌هاي تلفن همراه در ‌سال هاي اخير از يك گوشي صرف، به رايانه‌اي با امكانات فراوان در اندازه‌اي كوچك تبديل شده است لازم است نكات ايمني رعايت شود به نحوي كه تمام نكات ايمني براي رايانه ها، به تقريب براي تلفن‌هاي همراه نيز كاربرد دارد.
رئيس پليس فتا استان البرز خاطرنشان كرد: بنابراين مجرمان قادرند با هك و نفوذ به گوشي و افراد، اختيار آن را در دست گرفته و ضمن برقراري تماس‌هاي تلفني به حساب آنان، اطلاعات و محتواي درون گوشي را به سرقت ببرند.
سرهنگ نيكنام از استفاده‌كنندگان از فضاي مجازي خواست، اطلاعات محرمانه، عكس‌ها و ويديوهاي شخصي و خانوادگي خود را روي گوشي خود نگهداري نكنند و هنگام خرابي گوشي تلفن همراه خود، حتي الامكان پس از تخليه كامل اطلاعات و محتواي موجود در آن، براي تعمير به تعميركاران مجرب و قابل اعتماد مراجعه كنند.
وي گفت: از سوي ديگر تلفن‌هاي همراه داراي قابليت‌هايي هستند كه مي‌توانند به عنوان ابزارهاي جاسوسي مورد استفاده قرار گيرند، بنابراين در اماكن مهم و حساس، به توصيه‌هاي امنيتي مبني بر استفاده نکردن از تلفن همراه توجه كنيد. همچنین به پيامك‌هايي كه به شيوه‌هاي مختلف مثل اعلام برنده شدن شما در مسابقه‌ها و قرعه كشي ها، امور خيريه و مواردي از اين دست، اطلاعات شما نظير اطلاعات كارت بانكي شما را درخواست مي‌كنند، اعتماد نكرده و به آنها پاسخ ندهيد.
پليس فتا براي پيشگيري از برداشت‌هاي غيرمجاز اينترنتي به كاربران موارد زير را توصيه مي‌كند.
1- پايگاه اطلاع رساني پليس فتا: در تماس‌هاي تلفني، پيامكي و نيز ارتباط از طريق پست الكترونيك، از بازگو كردن مشخصات محرمانه خصوصي كارت بانكي (رمزها، كد اعتبارسنجي و تاريخ انقضا) براي ديگران خودداري شود.
2- تأكيد مي‌شود در مقاطع زماني دلخواه براي تغيير رمز‌هاي كارت‌ خود اقدام كرده و از نوشتن رمز عبور بر رو يا پشت كارت يا نگهداري آن در مجاورت كارت بطور جدي خودداري شود.
3- در مبادلات روزمره مالي تنها موردي كه ‌بايد به طرف مقابل به‌منظور انجام انتقال وجه (كارت به كارت) اعلام شود تنها شماره كارت يا شماره حساب است.
4- از پذيرش هرگونه درخواست افراد ناشناس به‌منظور استفاده از خدمات بانكي به واسطه كارت شما به طور جدی خودداري شود.
5- رمز‌هاي عبور خود را به صورت تركيبي طراحي كرده و از كلمات متداول و شماره‌هاي شناسنامه، تلفن همراه، براي اين موضوع استفاده نشود.
6- اطلاعات مهم كارت يا حساب بانكي خود بويژه رمز عبور را در اختيار افراد ناشناس قرار ندهيد.
7- هنگام وارد كردن رمز اينترنت بانك بطور حتم از صفحه كليد امنيتي استفاده شود چرا که برخي برنامه‌هاي جاسوسي داده‌هاي وارد شده توسط صفحه كليد شما را كنترل مي‌كنند و بخصوص در زمان استفاده از پايانه‌هاي فروشگاهي pos رمزعبور كارت را خودتان وارد كنيد.
سرپرستی روزنامه ايران در استان البرز نيز در اين نشست گفت: همكاري و تعامل نزديك با حوزه‌هاي مختلف پليس و نيروي انتظامي و انعكاس فعاليت‌ها، عملكرد و ساير مطالب مورد نظر اين نهاد، يكي از اولويت هاي مهم روزنامه است.
آمادگی روزنامه ایران برای تعامل با پلیس فتا
سيدرضا جمشيدي ضمن تشكر از حضور رئيس پليس فتای البرز در دفتر سرپرستي روزنامه افزود: رشد و گسترش فزاينده استفاده از فضاي مجازي و فراگيري اين پديده، افراد فرصت طلب و قانون شكن بيشتري را به طمع انداخته و بالطبع زمينه افزايش آمار تخلفات در اين حوزه را بيشتر كرده است، بنابراين مجموعه روزنامه ايران در استان البرز براي تقويت و تداوم همكاري و اطلاع‌رساني در ارتباط نزديك و تنگاتنگ با مجموعه پليس و عوامل ايجاد امنيت در جامعه آمادگي كامل دارد.
وي تأكيد كرد: بي‌ترديد پليس فتا نقش تعيين كننده‌اي در كنترل فضاي مجازي و پيشگيري از تضييع حقوق مردم دارد، بنابراين روزنامه ايران نيز براساس وظيفه ذاتي و انجام مسئوليت حرفه‌اي خود از هيچ كوششي در اين زمينه دريغ نخواهد كرد و آماده است توصيه‌هاي ايمني و آموزشي پليس تخصصي فتا را در اسرع وقت به اطلاع عموم مردم برساند.