با کسب موفقيت‌های چشمگير و سير صعودي توليد و عرضه خودرو صورت می گیرد حرکت پرشتاب گروه صنعتي ايران خودرو با عزم ملي و مديريت جهادي

با کسب موفقيت‌های چشمگير و سير صعودي توليد و عرضه خودرو صورت می گیرد حرکت پرشتاب گروه صنعتي ايران خودرو با عزم ملي و مديريت جهادي

گروه صنعتي ايران خودرو در سالي که از سوي مقام معظم رهبري به عنوان اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي نامگذاري شده، حرکتي پرشتاب را در توليد و عرضه انواع محصولات آغاز کرده است.
اين گروه در طول يک سال و اندي از عمر دولت تدبير و اميد به موفقيت‌های چشمگيري دست يافته است، به طوری که عموم نمودارها از سير صعودي شاخص‌ها و خبرهاي اميدبخش و دلگرم کننده اين گروه حکايت دارد که فقط يک نمونه آن توليد 15 هزار دستگاه خودرو با نشان تجاري دنا تا پایان نیمه نخست سال جاری است.
مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو گفت: «دنا» به عنوان لوکس ترين محصول ايران خودرو در نيمه نخست امسال به توليد انبوه می‌رسد و تا پايان سال بيش از 15 هزار دستگاه از اين محصول به بازار عرضه خواهد شد.
مهندس هاشم يکه زارع با تأکيد بر اهميت نامگذاري امسال از سوي مقام معظم رهبري به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملي و مديريت جهادي، افزود: صدور اين محصول به بازارهاي جهاني يکي از راهبردهاي گروه صنعتي ايران خودرو است و براين اساس قرار است «دنا» در کارخانه‌های برون مرزي با هدف افزايش سودآوري توليد شود.
وی با يادآوري اينکه «دنا» با تکيه بر توان مهندسي شرکت ايران خودرو و برپايه پلتفرم ملي طراحي شده و بدون اتکا به منابع خارجي توليد می‌شود، ادامه داد: اين خودرو داراي ويژگي‌های فني مطابق با استانداردهاي ملي و بين المللي است و با موتور « 7 EF » و جعبه دنده دستي عرضه می‌شود.
مهندس يکه زارع با اشاره به عرضه «دنا» با گيربکس اتوماتيک و نيز موتور EF7 توربو شارژ و XUM گفت: طراحي و ساخت قالب‌های بدنه و تجهيزات خطوط توليد بدنه «دنا»توسط متخصصان توانمند ايراني انجام شده که اين مهم صرفه جويي ارزي 11 ميليون دلاري را براي گروه صنعتي ايران خودرو به ارمغان آورده است.
مديرعامل گروه خودروسازي ايران خودرو با اشاره به اينکه تمامي قطعه‌های «دنا»با تکيه بر توان زنجيره شرکت‌های داخلي ايران خودرو توليد و براساس آخرين استانداردهاي کيفي تأمين می‌شود، تأکيد کرد: در تمامی فرايندهاي طراحي، تأمين و توليد «دنا»، به کيفيت به عنوان کليدي ترين عامل رضايت مشتري توجه ويژه اي شده است بنابراین ايران خودرو با عرضه اين محصول رقباي خارجي در بخش قيمتي اين خودرو را به چالش خواهد کشيد.
عزم جدي پژو- سيتروئن براي سرمايه‌گذاری مشترک در ايران
مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو و ژان کريستف کمارد، قائم مقام ارشد شرکت فرانسوي پژو سيتروئن در نشست مشترک ـ مديران درباره آغاز دوباره همکاري اين دو شرکت مذاکره کردند.
براساس گزارش در اين مذاکرات، ضمن تأکيد قائم مقام ارشد و عضو هيأت مديره گروه پژو- سيتروئن بر عزم جدي اين شرکت براي حضور در بازار ايران به عنوان دروازه ورود به منطقه، طرفين درباره سرمايه‌گذاری مشترک همه جانبه، توليد و صادرات بحث و گفت و گو کردند.
همچنين در چارچوب اين مذاکرات درباره مجهز کردن محصولات ايران خودرو به موتورهاي دوستدار محيط زيست تفاهم شد.
توليد موتور جديد کم مصرف با 80 درصد ساخت داخل از ديگر موارد مطرح شده در این نشست مشترک است که اين موتور در حال حاضر داراي استاندارد يورو6 اروپا بوده و اين سطح استاندارد تا سال 2019 اعتبار دارد.
بر اساس این گزارش، شرکت پژو ـ سيتروئن دومين خودروساز بزرگ اروپا به شمار می‌رود و شرکت پژو از مجموعه‌های اين شرکت است.
ثبت رکوردی ديگر از گروه صنعتي ايران خودرو با تولید خودروی سواري و وانت
بر پایه این گزارش، گروه صنعتي ايران خودرو در 100 روز نخست سال جاري، 132 هزار و 631 دستگاه سواري و وانت توليد کرد که اين رقم از ميزان توليد اين خودروساز در نيمه نخست سال گذشته بيشتر است.
تعداد توليد سواري و وانت در مدت 6 ماه نخست سال گذشته 126 هزار و 698 دستگاه بوده است.
بر اساس اين گزارش، برنامه توليد امسال گروه صنعتي ايران خودرو 600 هزار دستگاه است که 30 هزار دستگاه آن به بازارهاي خارجي صادر می‌شود.
توليد ايران خودرو در 100 روز نخست سال جاري، شامل انواع محصولات خانواده پژو از جمله پژو پارس، 405 و 206، سمند، رانا، وانت باردو و تندر 90 بوده است.
در ميان انواع توليدات، خودروي پارس با تولید 31 هزار و 451 دستگاه بيشترين سهم را در سبد توليد ايران خودرو به خود اختصاص داده است.
پس از آن 405 با 23 هزار و 868 دستگاه، سمند با 23 هزار و 582 دستگاه، باردو با 21 هزار و 64 دستگاه، 206 با 19 هزار و 985 دستگاه، رانا با 8 هزار و412 دستگاه، تندر با 4 هزار و230 دستگاه و دنا با 39 دستگاه به ترتيب تيراژ توليد را به خود اختصاص داده اند.
از مجموع 132 هزار و 631 دستگاه توليدات 100 روزه امسال، 50 هزار و 10 دستگاه آن فقط در خرداد ماه توليد شده است.
در حال حاضر ميانگين توليد روزانه ايران خودرو حدود 2 هزار و 200 دستگاه است و در آينده نزديک به 2 هزار و500 دستگاه افزايش می‌يابد.
گفتنی است، آهنگ رشد توليد خودروي سواري در ايران خودرو شتاب گرفته و اين امر موجب دلگرمي همه دست اندرکاران از جمله سازندگان زنجيره تأمين گروه صنعتي ايران خودرو شده است که اين روند تا پايان سال جاري براي رسيدن به اهداف پيش بيني شده، ادامه دارد.
برتری شرکت ايران خودرو در کاهش مصرف انرژي
همچنین با تحقق برنامه‌های کاهش مصرف انرژي و توانمندي ايران خودرو در توليد و فروش برق مازاد به شبکه سراسري، شرکت مهندسي خدمات صنعتي ايران خودرو (ايسيکو) به نمايندگي از شرکت ايران خودرو، موفق به کسب لوح تقدير از شرکت برق منطقه اي تهران شد.
بر اساس این گزارش، در همايش سالانه مديريت مصرف برق، از شرکت ايران خودرو که در سال 92 موفق به کسب درآمد 2 ميليارد و 199 ميليون و 535 هزار ريالي از محل فروش برق شده بود به عنوان شرکت برتر در تأمين و فروش برق توليدي خود به شبکه سراسري در ماه‌های گرم سال و ساعات پيک مصرف با اهداي لوح تقدير، قدرداني شد.
لازم به ذکر است با ابلاغ طرح ملي ذخيره عملياتي صنايع و راه‌های مختلف همکاري شرکت‌ها در کاهش مصرف و ديماند در ماه‌های تير و مرداد وهمچنين ابلاغيه مهم مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو در زمينه کاهش مصرف انرژي، شرکت ايسيکو اعلام کرد: ايران خودرو علاوه بر کسب درآمد 2 ميليارد و 759 ميليون و 578 هزار ريالي از محل فروش برق مازاد در طرح تعطيلات تابستاني سال 92 ، اميدوار است با همکاري تمامي کارکنان، اهداف کاهش مصرف انرژي در سال 93 را نيز محقق سازد.
آزمايشگاه ايران خودرو به عنوان مرجع شناخته شد
معاون طراحي و توسعه محصول و پلتفرم ايران خودرو نیز از اخذ تأيیديه ISO17025 براي مرکز آزمون ايران خودرو از سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران خبر داد.
کيانوش پورمجيب افزود: بر اساس نامه مرکز ملي تأييد صلاحيت ايران، آزمايشگاه‌های معاونت طراحي و توسعه محصول و پلتفرم، تأیيديه صلاحيت را از سازمان ملي استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران دريافت کرد.
وي اين موفقيت را حاصل تلاش مجدانه کارکنان واحد تست و گامي بلند در راستاي تحقق اهداف ايران خودرو برشمرد و گفت: 16 استاندارد اجباري خودرو، ويژگي‌ها و شيوه آزمون به اين ترتيب مورد تأييد قرار گرفته است.
معاون طراحي و توسعه محصول و پلتفرم ايران خودرو افزود: از 16 آزمون ياد شده، 10 مورد به صورت محصول محور و بقيه به صورت آزمون محور تأييد شده است.
به گفته وی، آزمون‌های سطح صدا، شناسايي کنترل ها، خبر دهنده‌ها و نشانگرها، موقعيت پلاک عقب، جرم و ابعاد خودروهاي گروه M1، پلاک‌های شناسايي، تجهيزات سرعت سنج، قلاب‌های بکسل وسايل نقليه موتوري، حفاظ‌های چرخ، برجستگي‌های بيروني کابين و برجستگي‌های بيروني خودرو، از جمله آزمون‌های محصول محور است که آزمايشگاه ايران خودرو برای انجام تمامي آزمون‌های مندرج در استاندارد ويژگي‌های محصول، تأييد صلاحيت شده است.
معاون طراحي و توسعه محصول و پلتفرم ايران خودرو اشافه کرد: دستگاه‌های ضد سرقت، سيستم ترمز، نصب وسايل روشنايي و علامت دهنده‌های نوري، وسايل ديد غيرمستقيم راننده، کمربند ايمني و الزامات نصب روي خودرو، انتشار آلاينده‌های خروجي آزمون نوع چهارم و انتشار تبخيري حاصل از خودروهاي مجهز به موتور احتراق جرقه اي نيز آزمون هايي هستند که آزمايشگاه ايران خودرو به صورت آزمون محور به تأييد رسيده و مرجع شناخته شده است.
تقدير مجلس از شروع دوباره صادرات ايران خودرو به روسيه
سخنگوي کميسيون صنعت و معدن مجلس شوراي اسلامي نیز گفت: صدور دوباره محصولات ايران خودرو به روسيه نشان می‌دهد که صنعت خودروسازي ايران در نتيجه تحريم‌های بين المللي نه تنها تضعیف نشده بلکه توانسته رشد خود را با موفقيت ادامه دهد.
روح ا… عباسپور افزود: صنعت خودرو از مؤلفه‌های مهم در اقتصاد کشور است، به همين دليل هدف تحريم‌های اقتصادي نظام سلطه جهاني قرار گرفت.
وي اضافه کرد: برخي شرکت‌های همکار به دليل تأثيرپذيري از فضاي سياسي بين المللي محدوديت هايي را براي خودروسازي کشور ايجاد کردند، اما نتيجه اين شد که خودشان با تعديل 7 هزار نفر از نيروي انساني در آستانه ورشکستگي قرار گيرند.
عباسپور افزود: صنعت خودروي ايران مشکلات ناشي از تحريم را جدي نگرفت و تقاضاي بازار براي خودرو متوقف نشد و صنعت خودروسازي به رشد خود ادامه داد تا جايي که امروز دوباره صادرات به روسيه آغاز شد.
سخنگوي کميسيون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: روسيه هم با محدوديت‌های ناشي از تحريم مواجه شد، به همين دليل بايد تعامل بيشتر و بهتري با آن کشور داشته باشيم.
وي، افزايش مبادلات تجاري را از راه‌های توسعه همکاري‌های دوکشور دانست و بر لزوم توجه جدي به صادرات خودرو به آن کشور تأکيد کرد.
عباسپور با اشاره به اعتماد جامعه نسبت به ايران خودرو گفت: با وجود بازار خوب داخلي، پايداري يک واحد توليدي در بلندمدت منوط به صادرات است چرا که بازارداخل، محدود است.
سخنگوي کميسيون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی، رشد ايران خودرو را اميدوارکننده و مسرتبخش توصيف کرد و گفت: با وجود چالش‌ها و محدوديت ها، امروز ظرفيت توليدي اين شرکت بالاست و دولت و مجلس شورای اسلامی از آن حمايت می‌کنند.
وي افزود: در لايحه بودجه در صندوق توسعه ملي و طرح هدفمندي يارانه ها، جهت گيري مجلس شورای اسلامی بر حمايت از خودروسازي است، چون اين بخش اهميت بسياری دارد و با توجه به شعار اقتصاد مقاومتي، خودروسازي از مؤلفه‌های مهم در درآمد غيرنفتي به شمار می‌رود.
سخنگوي کميسيون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی، موقعيت صنعت خودروي ايران در منطقه را مطلوب توصيف کرد و اظهار داشت: استاندارد، مطالبات بازارهاي صادراتي، کيفيت و تنوع محصولات، عوامل تعيين کننده در رقابت پذيري در بازارهاي صادراتي به شمار می‌روند.
نماينده مردم بويين زهرا در مجلس شورای اسلامی، تعامل با دانشگاه و مراکز تحقيقاتي را از راه‌های ارتقاي کيفيت محصولات دانست و گفت: رشد و توسعه اقتصاد بايد بر مبناي دانايي باشد و اين امر فقط از راه تعامل با مراکز تحقيقاتي ودانشگاهي امکان پذیر است.
وي، مديرعامل ايران خودرو را به دليل توجه به همکاري با دانشگاه و شناسايي نخبگان ستود و گفت: نتيجه اين رويکرد افزايش قدرت رقابتي را موجب مي‌شود.